<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
dk-konkurser (2)

Analysevirksomhed ser, at byggeriets konkurser især rammer Hovedstaden

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Byggeprojekter
 • 2023-04-04

  Analysevirksomheden Creditsafe holder tæt øje med udviklingen i bygge- og anlægsbranchen, da den ofte varsler en generel udvikling, siger Country manager Morten Kofoed-Larsen.

  92 ud af månedens 455 konkursramte selskaber omhandlede den hårdt prøvede bygge og anlægsbranche. Hver anden af disse fandt sted i Hovedstaden, der  ledighedsmæssigt mistede 149 arbejdspladser.

   

  På landsplan måtte branchen vinke farvel til 583 job. Den største konkurs fandt sted i Esbjerg, hvor 134 ansatte mistede deres job i én og samme bygge- og anlægsvirksomhed.

   

  I alt kostede konkurser i set på samtlige brancher i alle landsdele 2.286 arbejdspladser i den forløbne måned.

   

   

  Tror at flere konkurser i byggeriet er på vej

  - Generelt ser vi større enheder dreje nøglen om end i efteråret, siger Country Manager i Creditsafe, Morten Kofoed-Larsen i en pressemeddelelse. Og han forventer, at udviklingen vil fortsætte de næste måneder:

   

  - Det går ikke decideret dårligt, og tabene er fortsat begrænsede. Men når vi holder særligt øje med bygge- og anlægsvirksomhederne, er det fordi branchen ofte varsler en generel udvikling. Lige nu ser vi regionale forskelle. Midt- og Nordjylland kommer ud med hver deres lille fald i antal konkurser i branchen, mens Hovedstaden er tæt på at fordoble antallet siden december.

   

  I Nordjylland ser det generelt lysere ud

  På regionsplan havde Nordjylland den tungeste fod på konkurs-bremsen i marts for samtlige brancher. Hele 38 % færre konkurser fandt sted sammenlignet med marts 2022.

   

  Omvendt blev Syddanmark den region, hvor konkurser set på samtlige brancher kostede flest arbejdspladser, ligesom regionen tegner sig for den største stigning i forhold til samme måned sidste år, nemlig 32%.

   

  Om Creditsafe

  Creditsafe er verdens mest brugte kreditoplysningsbureau. De foretager kreditvurdering af 365 millioner virksomheder i 160 lande.

   

   

  Anbefalede artikler