<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
40516-1692812928

Åbent samarbejde i skolebyggeri viste sin styrke

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Den effektive byggeproces
 • Renovering
 • Byggeprojekter
 • Målbar bæredygtighed
 • 2023-08-28
 • | Fotos: Jonathan Weimar

  Byggepartnerskabet ByK & TRUST har netop færdiggjort tilbygningen til Skolen i Sydhavn på Teglholmen. I en udfordrende tid og kompleks byggeopgave har det tillidsbaserede samarbejde på tværs af fagområder vist sin råstyrke.

  Når der skal renoveres eller bygges til skolerne og daginstitutioner i København har byggepartnerskabet ByK & TRUST gerne været inden over. Det strategiske partnerskab genvandt i 2021 Københavns Kommunes strategiske partnerskab. Formålet med ByK & TRUST er at vise, at et tæt tværfagligt samarbejde mellem byggeriets parter kan sætte nye standarder for byggeriet.  

   

  Den nye skole på Teglholmens er et moderne skolebyggeri, der både skal understøtte digital læring, leg og udvikling. Bygningen er udvidet til at i de nederste etager af bygningen ligger udskolingen, og de allermindste, førskolebørnene kan gå i vuggestue og børnehave på øverste etage. På trods af en udfordrende tid er det komplekse byggeriet afleveret til tiden, og her har det gode samarbejde virkelig vist sine fordele fortæller partnere i en pressemeddelelse.

  Byggeriets projektchef Teddy Brøgger er stolt over det færdige resultat på det, han kalder et ”komplekst byggeri”:

  - Der har været rigtigt meget kompleks geometri i det her byggeri, mange ender der skulle gå op: Dobbelt høje rum, en støjskærm, en pergola i stål på hele tagfladen og leg på tag. Det her byggeri har løftet barren for, hvad vi i ByK & TRUST formår sammen


  Partnerskabsdirektør Morten Enkebølle i ByK & TRUST fremhæver også det strategiske samarbejde:

   

  - Vi har udført et komplekst byggeri i en rigtigt udfordrende tid med først covid og siden krig i Ukraine med materialemangel og inflation – og vi har skulle bygge på et meget begrænset grundstykke. Her har partnerskabet vist sin styrke, fordi alle i ByK & TRUST har bidraget til at finde løsninger. Hele branchen befinder sig i en svær tid at bygge i – og her har det i den grad vist at være en fordel at have et strategisk samarbejde, hvor alle vil i mål.


  40516-1692812614
  40516-1692812961
  40516-1692813001
   

  Det gnidningsfri samarbejde giver den store forskel
  Både arkitekter og rådgivere er godt tilfredse med samarbejdet om byggeriet. Adm. direktør i DOMINIA Rådgivende Ingeniører, Morten Stahlschmidt understreger betydningen af, at alle arbejder fælles mod det gode projekt og stiler mod et gnidningsfrit samarbejde.

  Det samme gælder for Norconsult, hvor teamleder Thomas Abildgren Hansen, at samarbejdsformen har gjort hele forskellen:


  - Skolen er et teknisk komplekst projekt der har udfordret både termisk og akustisk indeklima, brandstrategi og statik og bygherre har haft mange ønsker til en bygning på et meget lille areal. Det, i kombination med prisstigninger, kunne i en klassisk totalentreprisemodel sagtens være gået i hårdknude, men samarbejdsformen har i netop dette tilfælde vist sig meget positiv i en tid hvor balancen mellem kvalitet og økonomi har været svær at finde. Det er en holdindsats, at det er lykkedes at skabe så fint et byggeri og tilliden mellem alle parter har betyder at vi har kunnet arbejde frem mod mulige løsninger indenfor de givne rammer.


  - Vi oplever, at det har været en stor fordel på et byggeri med høj kompleksitet, som Skolen i Sydhavnen, at ingeniørfagene kan arbejde i at åbent samarbejde med de øvrige fagligheder om at skabe de rette løsninger. Det åbne samarbejde udvisker de klassiske fagskel, og vi arbejder ikke med ”eget honorar”, som ellers ofte kan stikke en kæp i hjulet


  Om ByK & TRUST:

  ByK & TRUST er et strategisk partnerskab, der består af Københavns Kommune, Enemærke & Petersen, Sweco, Nøhr & Sigsgaard, Dominia, Norconsult, LYTT og Kragh & Berglund
  Anbefalede artikler