<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
torben-berholdt-lund

- Med alderen kom behovet for at skifte omgivelser, så i 2019 begyndte jeg at arbejde hos Bunch Bygningsfysik, siger statiker Torben Bernholdt Lund.

56 år som statiker og går ikke på pension foreløbig

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Byggepladsen
 • Virksomhedsnyt
 • Den effektive byggeproces
 • Renovering
 • Stål
 • Træ
 • 2024-05-02
 • | Af Redaktionen

  Selvom den erfarne statiker Torben Bernholdt Lund lige er fyldt 80 år, er der ingen tegn på, at han påtænker at drosle ned på sit virke som rådgivende bygningsingeniør.

  Som nyuddannet tømrer i 1965 valgte Torben Bernholdt Lund at skifte spor for at læse videre til bygningsingeniør med speciale i bærende konstruktioner, og har siden 1968 arbejdet i byggebranchen. I 2020 kunne han fejre 50-års jubilæum hos Sweco og for nylig rundede han de 80 år, men ingen af milepælene har ansporet til at gå på pension. For arbejdet er også en hobby og i 2019 valgte han at skifte job og begynde at arbejde hos Bunch Bygningsfysik.

  - Jeg holder meget af at gå på arbejde. For jeg vil ikke bare sidde derhjemme foran fjernsynet, men vil gerne ud at møde andre mennesker. Og der er konstant spændende projekter, jeg kan arbejde på hos Bunch Bygningsfysik. Jeg bliver ved så længe jeg kan, fortæller Torben Bernholdt Lund i en pressemeddelelse.

   

  Fik nyt job som 75-årig

  Torben Bernholdt Lund synes egentlig, at han gennem årene bare har fulgt sine kolleger og opgaver.

  - Jeg har været glad for alle de opgaver, jeg har haft muligheden for at arbejde på. Men med alderen kom behovet for at skifte omgivelser, så i 2019 begyndte jeg at arbejde hos Bunch Bygningsfysik, siger Torben Bernholdt Lund.

  Lige nu arbejder han omkring 15 timer om ugen hos Bunch Bygningsfysik, og derudover er han stadig tilknyttet Sweco.

   

  Anerkendt Statiker

  I 1975 opnåede Torben Bernholdt Lund titlen som Anerkendt Statiker. En titel som han havde indtil 2022, hvor ordningen blev lavet om.

  - Jeg er stolt af at have opnået titlen som Anerkendt Statiker. Det gjorde mit arbejde meget nemmere og gav mig en del frihed, hvilket jeg har sat stor pris på igennem årene,” siger han og tilføjer:

  - Jeg kunne sikkert godt erhverve den nye certificering, men det har jeg ingen interesse i. Efter min mening har kravene til byggerier i dag taget overhånd. Man ender med at flytte papir mellem hænder, uden at det egentlig er nødvendigt.

   

  Fra kunstmuseer til erhvervsdomiciler

  Gennem sin karriere har Torben Bernholdt Lund været involveret i markante projekter som udbygningen af kunstmuseet Louisiana og renoveringen af Vor Frue Kirke i København. Han fremhæver også renoveringsprojekter som sammenlægningen af tre etager i Sydbanks lokaler på Kongens Nytorv samt renoveringen af Carlsberg Akademi.

  Selvom han arbejder med mange materialer, har Torben Bernholdt Lund altid haft en særlig forkærlighed for træ. Han nyder særligt udfordringerne ved at bevare og integrere gammelt træarbejde i renoveringsprojekter og følger med i udviklingen af nye metoder og materialer.

  - Det er udfordrende og spændende at arbejde med renovering, især når det er de helt gamle bygninger, som dem i Nyhavn eller Carlsberg Akademi. Det var jo nogle helt andre materialer, man byggede med i 1700-1800-tallet. Det giver nogle udfordringer, når nye og gamle materialer skal kombineres, siger Torben Bernholdt Lund.

   

  En passion for træ

  Som gammel tømrer har statikeren en forkærlighed for træ.

  - I renoveringsprojekter skal jeg ofte finde løsninger på at bevarer det gamle træarbejde, men også sørge for sikkerhed og funktionalitet. Det er sammenspillet mellem de to ting, som jeg holder meget af at arbejde med, fortæller Torben Bernholdt Lund og tilføjer:

  - De senere år er der kommet fokus på igen at bruge træ i bærende konstruktioner. Det er lige så sikkert som beton, men meget bedre for miljøet. Det er spændende at følge med i udviklingen af nye metoder og materialer, men jeg kommer ikke til at lave nybyg. Min interesse ligger nu kun i renovering.

   

  Der er opgaver på bordet langt ud i fremtiden

  Selvom han nyder at være sammen med familien og være i haven og i sommerhus, så ser Torben Bernholdt Lund ingen grund til at bremse:

  - Jeg nyder at være sammen med familien og bruge tid i haven og i sommerhuset. Men mit arbejde er min hobby, så jeg kommer ikke til at stoppe, så længe der er opgaver til mig. Og sådan som byggebranchen ser ud lige nu, kommer der vist til at være opgaver langt ud i fremtiden, slutter han.

  Anbefalede artikler