<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Swisspearl_1

10.000 m2 Windstopper Basic-plader til ny klimaskærm på Blokland

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Renovering
 • Klimasikring
 • Tag og Facade
 • Energi og Energioptimering
 • Indeklima
 • 2024-05-14
 • | Af Redaktionen
 • Et omfattende renoveringsprojekt er i gang i den almene boligforening Blokland. Projektet omfatter energioptimering af boligblokkene og facader, og hovedentreprenør NCC har valgt vindspærreplader fra Swisspearl.

  Swisspearl_2
  Swisspearl_3
   
   

  Renoveringen af boligforeningen Blokland i Albertslund strækker sig over 303 boliger fordelt på fire boligblokke. Efter mere end 50 år trængte  bygningerne blandt andet til at blive energioptimeret, samt få nyt tag og facader. Til renoveringsprojektet syntes hovedentreprenør NCC at Swisspearls Windstopper Basic-vindspærreplader var det rette valg.

  Swisspearl er ikke uvant med at levere 10.000 m2 vindspærreplader, men der er dog brug for en velsmurt koordinering med bygherre, når man som i renoveringen af Blokland vil arbejde på de fire boligblokke henover fem etaper.

  - Bygherre og rådgiver havde et specifikt ønske til, at vi bruger Windstopper Basic-vindspærrepladerne, da det er et velkendt produkt på markedet, som de er trygge ved at benytte. Det er samtidig et produkt, som vi i NCC har stor erfaring med fra vores projekter, fortæller Robert B. Jensen, der er produktionsleder på energirenovering DK, NCC Building Danmark og tilføjer:

  - Der er tale om et meget stort renoveringsprojekt, som er inddelt i flere etaper, så vi undgår, at samtlige beboere skal genhuses på samme tid. Men rent logistisk er det også nemmere at håndtere, og leverancerne af byggematerialer ankommer til byggepladsen løbende, efterhånden som vi starter en ny deletape op. Samarbejdet med Swisspearl er forløbet uden problemer, og vi har en god kommunikation og koordinering af vindspærrepladerne. Opsætningen er også godt i gang, og vi er nu kommet en tredjedel ind i projektet.

  Hans-Christian Eriksen hos Swisspearl siger:

  - Vi er vant til at levere byggematerialer til både store nybyggerier og renoveringsprojekter, og vi laver altid en køreplan for, hvordan vi håndterer leveringer i etaper, som i samarbejde med entreprenøren kan justeres løbende, for vi kan selvsagt ikke levere 10.000 m2 materialer på én gang.

  Oplagt til energiforbedringer

  Hvor der i øjeblikket er et fald i nybyggeri og renoveringsprojekter stiger, så er Windstopper-pladen et godt valg i projekter, der lægger vægt på energiforbedring.

  - Swisspearls vindspærreplader er produceret i en slidstærk fibercement, der ikke svækkes af det uforudsigelige danske vejr, og Windstopper Basic, som er brugt til projektet her, kan stå uafdækket i op til seks måneder. Så kommer der en uforudset hændelse, betyder det ikke, at vindspærrepladerne eller bygningen tager skade af fx manglende facadebeklædning. Pladerne i vores Windstopper-serie har også en høj pH-værdi, der gør fibercementen modstandsdygtig over for råd og svamp, så det er altså en utrolig holdbar klimaskærm til byggeriet, siger Hans-Christian Eriksen i Swisspearl.

  Forventningen er, at renoveringsprojektet står færdigt i foråret 2026.

  Renovering af Blokland:

  Bygherre: Vridsløselille Andelsboligforening
  Hovedentreprenør: NCC Danmark A/S
  Leverandør af vindspærreplader: Swisspearl Danmark A/S
  Leverance: 10.000 m2 Windstopper Basic
  Renoveringens samlede omfang: 303 boliger. 22.667 m2 i alt
  Byggeperiode: April 2023 – marts 2026

  Anbefalede artikler