<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Butikschef i Carl Møller Trælast: Vi skal kunne løse problemerne

 • Byggeriets udvikling
 • Værktøj
 • Håndværker-portræt
 • 2019-09-23
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Som butikschef i Carl Møller Trælast på Sølvtorvet i centrum af København, er Ida Sofie Prien vant til en travl hverdag, og hun fremhæver det høje serviceniveau som butikkens vigtigste force og samtidig en stor del af hendes personlige drivkraft.

  Førstehåndsindtrykket er et klart blik og et fast håndtryk. Og da vi fra Bygge- & Anlægsavisen forhører os om mulighederne for at lave en værktøjstest i Carl Møller Trælasts lokaler, så er Ida Sofie Prien med det samme med på ideen. Den positive indgangsvinkel og viljen til at finde en løsning på alle kunders udfordringer er selve kernen i butikken, fortæller hun:

   

  - Vores konkurrenter er ikke Stark og Bauhaus. Vores styrke er den tætte kontakt og høje serviceniveau, hvor man som kunde i Carl Møller Trælast altid får en god oplevelse. Når jeg går på arbejde, så er jeg der 100 % for mine kunder – det er brændstof for mig at hjælpe folk videre med deres projekter hurtigt, og hvis folk ikke finder det her, så går de et andet sted hen næste gang. Det er selvfølgelig hårdt at give sig selv fuldt ud hele tiden, men det er også dejligt at hjælpe, og hvis man ikke har det sådan med sit arbejde, så kunne man efter min mening lige så godt finde sig noget andet at lave.

   

   

  Den uforudsigelige hverdag

  Ida Sofie Prien har været i Carl Møller i snart fem år, først ét år i afdelingen på Amager og siden i København K, og hun sætter stor pris på det lokale naboskab, hvor alle hjælper hinanden på tværs af butikker.

   

  - Vi er det lokale by-byggemarked, og der er et særligt miljø her, som jeg sætter stor pris på: Hvor man er på fornavn med stamkunder, som kan finde på at stoppe mig på gaden for at snakke. De er glade for at se mig, og det bekræfter mig i, at jeg gør det rigtige, siger Ida Sofie Prien og fortæller, at Carl Møller butikken har en meget blandet kundegruppe ligeligt fordelt mellem professionelle og private.

   

  - Der kommer mange herind, der ikke har fået den rigtige fugemasse med i bilen eller har glemt noget på værkstedet. Man kan aldrig forudsige dagen, og på grund af vores beliggenhed midt i København, så er der faktisk også mange turister, der lige kigger ind – hvor konerne sætter sig og kigger på deres telefon, mens mændene går rundt. Døren er åben her om sommeren, og byens lyde og liv flyder lige ind. Sidst på eftermiddagen, når vi er løbet tør for basser og Red Bull, så kan vi selvfølgelig godt lukke lidt af, smiler Ida Sofie Prien.

   

   

  Etableret værksted for butikkens kunder

  Ida Sofie Prien har bygget et værksted i butikkens kælder, som alle har mulighed for at leje, og det koncept vil Carl Møller Trælast nu indføre i alle kædens fem butikker.

   

  - Det startede med, at jeg tænkte, at jeg lige så godt selv kunne skære ting ud for kunderne. Der er kommet stigende krav til hurtig levering, og for håndværkere så er det altid her og nu, at de skal have noget. Sådan er det bare, og det kan jeg ikke klage mig over, da jeg selv er sådan. Men værkstedet blev oprindelig skabt til, at jeg hurtig kunne hjælpe kunderne med deres projekter. Så begyndte stamkunderne at låne det. Og nu kan alle leje det, fortæller Ida Sofie Prien og fortsætter:

  - Samtidig kommer der mange træmænd og trækvinder her i Carl Møller, så det er også en fordel at kunne se og mærke forskellige træprodukter direkte. Så væggen til værkstedet har jeg designet som et slags menukort med forskellige typer træ – så folk kan se med fingrene.

   

  I dag er der mange forskellige personer, som bruger værkstedet. Ud over Bygge- & Anlægsavisens værktøjstest kan man nævne et køkkenfirma og studerende fra NEXT eller Arkitektskolen, som skal finde løsninger til deres prototyper, fortæller Ida Sofie Prien:

   

  - Jeg trives med et flow af nye projekter og nye kunder hele tiden, og det er fedt at være med på sidelinjen, hjælpe til og sætte i gang. Jeg kan dybest set ikke lade være med at blande mig.

  Kontakten med mennesker og energien i det er vigtig for mig – og måske der det derfor, at jeg ikke valgte at blive håndværker – at skulle være på et projekt og lave det samme i mange timer, det er ikke noget for Ida!

   

  Gør-det-selv kunder ønsker professionelt udstyr

  I Carl Møller Trælast er der både private og virksomheder, og Ida Sofie Prien har bemærket, at der er kommet flere gør-det-selv folk, som gerne vil have værktøj i professionel kvalitet og kan betale for det:

   

  - Vi ser flere folk, der arbejder på et kontor og kommer herned med nystrøgne arbejdsbukser efter arbejdstid. Her skal man passe på med at dømme folk, for de kan også være meget dygtige rent håndværksmæssigt. Faktisk er min mand som IT-udvikler med i det segment, og vi går i værkstedet derhjemme sammen. Jeg har altid haft et værksted, som jeg kan bruge i fritiden, og jeg stresser af på den måde. Den interesse deler jeg med min mand, og det er dejligt at være sammen om det.

   

  Når man spørger Ida Sofie Prien om, det kan være svært som kvinde at være rådgiver om værktøj for mandlige håndværkere af den gamle skole, så svarer hun:

   

  - Det tænker jeg slet ikke over. Det er helt sikker en fordel at være ydmyg og have interesse i folks projekter, og måske er kvinder bedre til at kommunikere og ikke så bange for at stille dumme spørgsmål. Mange er bange for at spørge os om hjælp, og her har jeg ikke noget mod at spørge dumt og herved sikre mig, at alt er i orden, og de har fået de rigtige løsninger, når de forlader butikken. Når man får skabt en god oplevelse, så husker folk det. Og så kommer de igen.

  Anbefalede artikler