<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Villa Copenhagen: Fra postkontor til hotel i verdensklasse
Villa Copenhagen: Fra postkontor til hotel i verdensklasse

Villa Copenhagen: Fra postkontor til hotel i verdensklasse


Det er ikke hver dag, at man ser et hotel som Villa Copenhagen tage form i København. Men netop nu kan man bag Københavns hovedbanegård se det gamle og smukke postkontor, blive forvandlet til et stort luksushotel, der forener moderne design, bygningens gamle historie, og ikke mindst masser af godt håndværk. Netop dette hotel, Villa Copenhagen, vil i fremtiden rykke ved de københavnske hotelstandarder.

Det gamle postkontor fra 1912, der ligger midt i hjertet af København ved Tietgensgade og Bernstorffsgade undergår nu en utrolig transformation fra udtjent postkontor til et hotel, der vil sætte helt nye standarder for luksusoplevelser.

 

Træder man ind på byggepladsen fra Tietgensgade, i hvad der med tiden vil blive til et grønt og pulserende torv, hvor hotellets gæster og besøgende udefra kan nyde en kop kaffe på farten, ser man først og fremmest hvilket enormt logistisk arbejde, der ligger i den store byggesag. Plads er der ikke meget af, da man på den ene side har hovedbanegårdens skinnenetværk, på den anden side har man endnu en travl byggeplads, hvor der skal opføres et nyt bankdomicil, og til sidst har man to befærdede gader.

 

- Vi er logistisk udfordret, som man kan se. Det er noget af en diplomatisk indsats, der skal til for at få alting til at spille på så træng en byggeplads. Folk kan hurtigt komme til at træde hinanden over tæerne, når der er så småt med plads, så det er en sag, hvor man virkeligt får testet sine styringskompetencer, fortæller Henrik Qvist, der er projektchef hos Strawberry Properties. Men når man taler om styringskompetencer, har han bestemt den erfaring, der skal til, da han tidligere har arbejdet med projekter i Carlsbergbyen, hvor netop foreningen af nyt og gammelt har været udpræget.

 

Autentisk istandsættelse

Vi bevæger os gennem det kommende hotel, hvor situationen bedst kan beskrives som kontrolleret kaos. Overalt kan man hører boremaskiner, stiksave og andet værktøj, der jamrer i den kolde forårssol. Der bæres materialer frem og tilbage, og der råbes instruktioner på kryds og tværs. Selvom der er travlt og småt med plads, oplever man en fantastisk stemning på byggepladsen:

 

- Det er en byggeplads, som er en af de sjove at være med på, fortæller Henrik Qvist, mens vi bevæger os op mod taget:

 

- Man kan som håndværker virkeligt vise, hvad man duer til, og man har kunnet kæle for detaljerne. Det er jo ikke hver dag, man skal vække nyt liv i et byggeri fra 1912. Ser man på det ydre arbejde, skal alt laves med øje for autenciteten, lige fra vinduer til tagsten.

 

Ved loftet ser man de tydelige tagspær i træ, der efter den store renovering vil være synlige for gæsterne. De er et vindue ind til historien og vil give varme og sjæl til det nye hotel. Herefter bevæger man sig ud på et stillads for at se det flotte tag- og kobberarbejde på nært hold:

 

- Vi har brugt omkring 20 ton kobber til det her projekt, hvilket jo er helt vildt. Det er næsten en skam, at stilladset forsvinder, så man ikke kan se kobberarbejdet helt tæt på, for det er virkeligt noget for sig. I det hele taget er det bare store størrelser, vi arbejder med her. Vi har skiftet 590 vinduer, men de nye er lavet, så man ikke bemærker udskiftningen.

 
 

 

Højt til loftet

Da vi bevæger os ned mod de lange gange, hvor man skal til at opføre hotelværelser, er det første man lægger mærke til, de store loftshøjder. Selv i de almindelige værelser vil der være 4-5 meter til loftet, så selv små rum vil føles store og åbne. I et lille mock up værelse, ser man, hvordan fremtidens hotelværelser bliver belagt med sildebensparket og møbler designet efter et nordisk temperament.

 

Herefter bevæger vi os ud i gårdrummet, der vil blive aktiveret på helt nye måder takket være en stor glaskonstruktion, der vil dække hele rummet af. I fremtiden vil dette afdækkede gårdrum være et hotspot for aktiviteter, der vil være åbent for alle gæster, også dem der ikke bor på hotellet. Dermed vil Villa Copenhagen, ulig andre luksushoteller, i højere grad åbne sig op for omverden.

 

Afslutningsvis giver Henrik Qvist udtryk for, at arbejdet på det store hotel går godt fremad, til trods for sagens komplicerede natur.

 

- Der er et generelt stort engagement på byggepladsen, og samarbejdet og dialogen mellem de forskellige parter har været rigtigt god. Sagen er blevet udbudt som en hovedentreprise, og det kan da have nogle udfordringer i forhold til, om man får den rigtige pris. Men til gengæld så sikrer man sig en tidlig rådgivning og et smidigt samarbejde, og det syntes jeg, vi har kunnet mærke på denne sag.

 


Byggeriets parter

Arkitekt: Krook & Tjäder AB

Bygherre: Strawberry Properties

Entreprenør: Hent AS

Ingeniør, bærende Konstruktioner: ABCLAUSEN A/S

Operatør: Nordic Choice Hotels

A/S Underrådgiver: Kullegaard