<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Finansering_1920

Usikre konjunkturer øger behovet for fleksibel finansiering

 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • 2023-04-12
 • | Af Julie Salkvist

  Krigen i Europa og høj inflation påvirker de økonomiske konjunkturer i samfundet, og maskinbranchen er ingen undtagelse. Som entreprenør er det svært at vide, hvornår man skal investere i nye maskiner. Én af mulighederne er at udbyde fleksible finansieringsløsninger, fortæller Claus Bjerregaard, salgschef hos Scantruck A/S.

  KMC Nordhavn 2020 - 12184_1600KMC Nordhavn


  Samfundet er udfordret af stigende priser og usikkerhed. Alligevel er der gang i erhvervsbyggeriet og energisektoren. Som importør og forhandler af maskiner til entreprenør- og byggebranchen, industrien og landbruget, er Scantruck solidt funderet i branchen. De har før oplevet svingende konjunkturer og den måde, usikkerhed påvirker branchen på. Nu er de klar med finansieringsløsninger, der kan imødekomme kundernes efterspørgsel på fleksibilitet.

   

  – Vi så en lille smule nedgang i efteråret, og boligmarkedet er gået ned. Byggeri af logistikcentre og erhvervsbyggeri går op, og særligt store byggerier går i gang nu i foråret – der er en stigning på 30% over ca. 2-3 år, så man må sige, at der er vækst. Der er dog stadig stor efterspørgsel på håndværkervirksomheders ydelser, og beskæftigelsen blandt bygge- og anlægsarbejdere er heldigvis høj, siger Claus Bjerregaard.

   

   

  Finansering_02_1600

   

  Nøgleordet er fleksible løsninger

  – Hvis man skal købe en maskine, og priserne stiger, er det klart, at det sætter en dæmper på købelysten. Så er skræddersyede finansieringsløsninger, der passer til virksomhedens behov mere fleksible. Vi tilbyder derfor nu en række forskellige former for finansiering af din maskine – vi kalder det for Scantruck Finans, siger Claus Bjerregaard og fortsætter:

   

  – Vi skelner mellem finansiel leasing og operationel leasing. Operationel leasing er en fleksibel løsning, hvor vi kan tilbyde en hel pakke, hvor service og vedligeholdelse er inkluderet. Efter endt leasingaftale, leverer kunden maskinen retur. Derudover tilbyder vi finansiel leasing, hvor kunden efter endt aftale har mulighed for at overtage maskinen. Der er mange fordele ved fleksible finansieringsløsninger – det er ofte billigere end at låne, der er mulighed for 100% finansiering, skattefradrag for ydelser, de kan tilpasses løbende, og der er mulighed for at skifte modeller og maskine.

  Oftest starter kunderne med en skræddersyet løsning, og så bliver det hen ad vejen ændret til mere faste leasingaftaler. Kunderne har på den måde også mulighed for at se maskinerne an. Det er også nemt at komme ud af en aftale igen og ændre finansieringsaftalen, forklarer Claus Bjerregaard.

  Entreprenøren, hvis opgaver er sæsonafhængige, kan eksempelvis indgå en aftale om differentierede ydelser, så der betales mere i højsæson og mindre, når indtjeningen er lavere. Et specielt eksempel kunne også være at betale én årlig ydelse og så renter løbende.

  Jensen-og-Jensen_01_ulogo_1600

   

  Den rette finansiering til behovet

  Scantruck har mange forskellige maskiner, og kan levere både nye og brugte - og 9 forskellige mærker. Alt fra lifte, kraner, teleskoplæssere og entreprenørmaskiner mv. Han fortæller at der er stor efterspørgsel indenfor anlæg, landbrug, industri, affaldshåndtering, knusere og sorteringsanlæg. Affaldshåndtering og energi er brancher, de kun ser fremgang og stor vækst i – lige fra nedgravning af fjernvarmeanlæg, elkabler og solceller til produktion af vindmøller. Scantruck tilbyder derudover vejledning og rådgivning, så det er muligt både at finde den rigtige maskine til opgaven og den rette finansiering.

   

  – Uanset hvem kunden er, står vi klar til at rådgive og vejlede. Vi tager udgangspunkt i den enkelte kundes behov, og der er ingen skjulte gebyrer eller omkostninger, når en handel skal finansieres, understreger Claus Bjerregaard.

  Anbefalede artikler