<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af den nye CAT S62 Pro smartphone: En ægte håndværkertelefon
Test af den nye CAT S62 Pro smartphone: En ægte håndværkertelefon

Test af den nye CAT S62 Pro smartphone: En ægte håndværkertelefon


CAT’s nye smartphone til håndværkere er i alle henseender et bæst. Lang batterilevetid, solid konstruktion, masser af ram og ikke mindst et integreret termisk kamera. Den er født til at leve et hårdt liv på byggepladsen. Den eneste udfordring som telefonen står overfor, er om det er nok til at få Samsung og iPhone-brugere til at skifte over til et nyt styresystem.

 

CAT har længe lavet håndværkertelefoner, og man mærker tydeligt at ingeniørerne hos CAT har haft håndværkerens daglige udfordringer for øje, da de designede deres nye smartphone. En af de helt store salgsargumenter er naturligvis det termiske kamera, som gør det muligt hurtigt at monitorere og diagnosticere utætheder. Kameraet er derfor ikke bare en ny og spændende gadget, men et vigtigt arbejdsredskab. Der er også nogle økonomiske fordele. For det er muligt at tilkøbe termiske click-on kameraer til andre smartphones, men her skal man op i et par tusinde kroner, før man nærmer sig kvaliteten bag CAT’s termiske kamera.

 

Overgår forgængeren

Nogle vil måske kunne huske forgængeren S61, der også havde et glimrende termisk kamera, men hvor det var klodset integreret i telefonen. Nu har man fået komprimeret den avancerede teknologi, så det kan integreres direkte i en 5,7-tommers smartphone.

 

Den første, der fik lov at prøve kræfter med telefonen, var bygningssnedker Jeppe Sandahl fra Snedkerværkstedet i Roskilde. Han arbejder især med renoveringsopgaver, såsom udskiftning af vinduer, og han så gode muligheder i det termiske kamera. Jeppe var med det samme positiv, da han fik den i hænderne:

 

- Den føles godt i hånden. Det er en fin størrelse, og man har et solidt greb om den. Jeg har selv en Iphone11, hvor skærmen er en smule større, men jeg har allerede vænnet mig til CAT’s design, siger Jeppe og fortsætter:

 

- Tidligere var arbejdstelefoner jo bare en almindelig telefon, der var godt pakket ind. Så det er dejligt at der bliver tænkt på os håndværkere i selve udviklingen. Jeg har ikke selv haft en telefon, som der ikke har været bøvl med og som ikke har taget skade på byggepladsen. De er jo nogle sårbare størrelser, og det er rart, at vi nu har et alternativ, hvor man ikke hele tiden skal bruge energi på reparationer af skærme og den slags. I forhold til det termiske kamera, så er det jo spændende at kunne spotte kuldebroer hurtigt. Det var noget, jeg selv ville være glad for i mit daglige arbejde.

 

 

Overlevede børn og asfalt

- Jeg oplever tit, at telefonen lige ryger ud af lommen, og jeg testede da også om den her kunne holde til de fald. Jeg har tabt den fra ca. 1,8 meters højde, som producenten lover, at den klarer. Jeg tabte den på asfalt, hvilket den klarede helt fint. Til sidst ramte den nogle små, skarpe sten, der gav et lille mærke i skærmen. Normalt ville det betyde at man skulle købe en ny eller reparere den gamle. Men her var det en helt ubetydelig lille ridse, og telefonen klarede sig fint efter. Et skærmskifte, hvis det blev nødvendigt, virker heller ikke kompliceret, fortæller Jeppe. Han fortæller grinende:

 

- Min 11-årige søn ødelægger flere telefoner end mig, men den her klarede mosten, efter at han havde haft fingrene i den. Så jeg overvejer faktisk at købe sådan en til ham.

CAT Phone3

 

Man skal vænne sig til styresystemet

Telefonen overrasker positivt på næsten alle parametre. Med 128 GB lagerplads og 6 GB Ram, er der rigeligt med plads og kræfter. Designet er råt og solidt. Hverken asfalt, vand eller børn kan skade den. Termisk kamera og et batteri, der kan holde i hele to dage. Dog er der stadig et stort men for Jeppe Sandahl:

 

- Jeg er vant til at bruge Apples styresystem, og det tog mig lidt tid at vænne mig til Android. Jeg bliver aldrig venner med Androids styresystem, og det er en skam, for det er en virkelig solid telefon, og havde den haft samme brugerflade som en iPhone, havde jeg ikke tøvet med at købe den. Så jeg vil anbefale den, hvis man er vant til at bruge Google Android 10-styresystemet.

 

Nyhed i en konservativ branche

Vi var også forbi Vig Enterprise, der fast tester værktøj for Bygge- & Anlægsavisen, for at få deres besyv med. Her lænede man sig op af Jeppes bedømmelse:

 

- Det er en rigtig spændende telefon, og det termiske kamera er en super feature. Men jeg må desværre indrømme, at vi selv bruger iPhones her i firmaet. I forhold til specs og udholdenhed, så er CAT-telefonen helt vild. Men alle vores kundekontakter er gemt i Apples system, og når man får en ny telefon, kommer al data automatisk over i den nye. Så hvis vi skulle skifte styresystem, så skulle vi alle sammen gå over til Google Android-systemet. Men man siger jo, at vi håndværkere er lidt konservative, så det er svært at gå væk fra den telefon, man normalt bruger. Selv Samsung, har et lidt anderledes styresystem end CAT’s telefon, til trods for at de begge er Android, så det bliver svært at skulle overbevise trofaste brugere om at skifte, fortæller Alexander Vig, der er indehaver af Vig Enterprise. Han afslutter:

 

- Var man en stor virksomhed med en IT-afdeling, der kunne hjælpe med overførsel af kundekontakter osv., så ville jeg klart overveje CAT-telefonen. Men i en lille virksomhed som vores, går man oftest med de digitale løsninger vi kender og ved virker. Det er ikke altid det smarteste, men det er nu engang sådan den danske byggebranche er.

 

flir_20200910T134432

 

Tekniske specifikationer:

CAT S62PRO Smartphone

Styresystem: Google Android

Hukommelse: 128GB

RAM: 6GB

Batteri: 4.000 mAh

Kamera: 12MP (+FLIR termisk)

Vand- og støvafvisende