<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af Bajonetsav fra HIKOKI: Satte fart på nedrivningen
Test af Bajonetsav fra HIKOKI: Satte fart på nedrivningen

Test af Bajonetsav fra HIKOKI: Satte fart på nedrivningen


Bajonetsaven fra HIKOKI er mere end dobbelt så hurtig som dens forgængere, både med og uden ledning. En forbedret modvægt giver lave vibrationsniveauer, og den er fremragende til skæring af både træ, stål, aluminium og plast. Det 36 V batteri garanterer en solid og langvarig performance, så arbejdsdagen ikke skal afbrydes af konstante batteriskift.

Vores test foregik i en mondæn lejlighed i det indre København, hvor der stadig var god mulighed for at arbejde med boremaskiner og kap- geringssave. De destruktive kræfter, der gemmer sig i HIKOKIS nye bajonetsav, kunne midlertidigt ikke komme til deres ret. Derfor flyttede vi kort efter adresse til amager, hvor Anders Larsen fra Vig Enterprise netop skulle til at rive vægge ned.

 

JKA_4865_1600

 

- Man vil nok mest opleve bajonetsave på ledning, for de jo tit kommer på overarbejde. Det betyder, at den bare sluger det ene batteri efter det andet, fortæller Anders mens han klargør maskinen og starter den op.

 

- Vægten er ganske fin, og jeg har et godt greb om den. Den larmer en anelse, men det er bestemt ikke en kritik af HIKOKI. Det syntes jeg generelt, at batteridrevne bajonetsave gør. Men det er ikke det store problem, for vi vil jo alligevel ikke tage den her i brug kl. syv om morgenen. 

Herefter bliver bajonetsaven sat til at gå løs på nogle epoxyvægge. Efter en halv times tid stopper Anders op:

 

- Jeg er dybt imponeret over det her batteri. Jeg har stået og gives fuldt gas i en halv time, og det ser stadig ud på indikatoren, som om batteriet er fuldt ladet op. Det 36 V batteri er som skabt til de her opgaver, og det viser hvor langt, vi er nået med batteridrevet værktøj.

 

- Den tyggede sig igennem alle materialerne uden besvær. Jeg har prøvet at skære gennem nogle metalrør med en bajonetsav, hvorefter hele kroppen bare dirrede. Men her var det helt uproblematisk. Så jeg kan uden tvivl sige, at bajonetsaven hjalp til at få den her opgave overstået hurtigt og ukompliceret.

 

Efterfølgende kom bajonetsaven på besøg i en lejlighed på Frederiksberg, der også skulle gennemgå en større renovering, og her var dommen fra Anders uændret:

 

- Batteriet kan bare klare de her tunge opgaver helt uden besvær, og den saver igennem næsten hvad som helst. Man har også et godt og solidt greb om maskinen, der samtidig er meget stabil. Med nogle bajonetsave, får man sig en ordentlig rystetur, når man har stået med dem hele dagen. Men den hverken ryster eller brokker sig, også selvom man presser den. Så for mig at se er det en rigtig fin tilføjelse til værktøjskassen.

 

 

Tekniske specifikationer:

HIKOKI Bajonetsav

CR36DA

Batterispænding: 36V

Kapacitet i træ/stål: 300/19 mm

Kapacitet i stålrør: 130 mm

Slagtal ubelastet: 0 - 2.500 /min

Hastighed ubelastet (Højt gear): 0-3.000 /min

Slaglængde: 32 mm

Vendbar klinge: 180°

Vibrationsniveau m/s² (3D): 10,7 (håndtag foran) / 13,2 (håndtag bag)

Lydtryksniveau dB (A): 82,3

 

P5150148Adrian Cosmo, Alexander Vig og Anders Larsen fra Vig Enterprise
 

Tak til Vig Enterprise

Vig Enterprise sætter det gode håndværk og totalløsninger i højsædet. Teamet bag Vig Enterprise råder over hele håndværkspaletten og klarer alt inden for el, vvs, tømrer og murerarbejde. En af kernekompetencerne er herudover en grundig planlægning og rådgivning, hvor kunderne inddrages i alle projektets faser, så de ender med lige det resultat de ønskede sig.