<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Tagdækker Trainee-forløb skaffer ledige i arbejde
Tagdækker Trainee-forløb skaffer ledige i arbejde

19 elever går videre i job og uddannelse efter et helt nyt og utraditionelt tiltag for at få nye tagdækkere i gang hos Phønix Tag Materialer i Vejen

Tagdækker Trainee-forløb skaffer ledige i arbejde


Byggeriet mangler arbejdskraft, og det nye og utraditionelle tiltag er blevet en succes.

Der er tale om det såkaldte Tagdækker Trainee-forløb, som på en utraditionel måde bringer udsatte unge og andre ledige sammen med tagdækkervirksomheder, der mangler arbejdskraft.

 

Ud af 27 startende Trainees på det første hold går hele 19 direkte videre i arbejde og uddannelse på en tagdækkervirksomhed, mens to endnu mangler en endelig afklaring.

 

Direktør Paul Erik Rask fra tagpapproducenten Phønix Tag Materialer er initiativtager til forløbet. Han sagde ved overrækkelsen af diplomer den 24. maj, at den nye model har vist sig at virke i praksis og gerne må inspirere andre brancher.

 

- Vi har valgt at kombinere skoleophold tæt med praktik hele vejen igennem. Eleverne har vist gåpåmod og har hurtigt nået et højt fagligt niveau, samtidig med at de personlighedsudviklende kurser, bl.a. med BS Christiansen, også har gjort gavn. Jeg er ikke i tvivl om, at de unge bliver gode tagdækkere, siger Paul Erik Rask.

 


Tagdækker Trainee Katja Lillelund modtager diplom fra Phønix tag Materialers direktør Paul Erik Rask efter veloverstået uddannelse. Katja skal nu videre i uddannelse hos Phønix Tag Fyn, Aarslev. Til højre uddannelsesansvarlig Casper B. Kristensen fra Phønix Tag Materialer

 

 

Phønix Tag Materialer har koordineret det utraditionelle forløb i tæt samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og 3F.

 

Ifølge Paul Erik Rask skyldes det gode resultat netop, at alle er gået sammen om at løfte i flok for at løse en branches efterspørgsel efter arbejdskraft.