<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
SPD_Helsingior_1920
Annonce

Scandinavian Property Development udvikler bæredygtige bofælleskaber

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • Byrum
 • Byggeprojekter
 • 2020-05-26
 • | Af Alexander Tengbjerg

  Det gamle hospital i Helsingør får nyt liv gennem en fascinerende transformation, der vil byde på alt lige fra studielejligheder, familie- og seniorboliger samt bofællesskaber med store fællesarealer. Bag revitaliseringen står bl.a. Scandinavian Property Development (SPD), som har ønsket at skabe en moderne landsby på højkant.

  Det gamle hospital i Helsingør er et byggeri med masser af muligheder. De muligheder bliver nu realiseret, da hospitalet skal omdannes til at rumme både studie, familie og seniorboliger. Dermed bliver hospitalet til en lille landsby, som inkluderer alle aldersgrupper, og hvor der vil opstå nye og spændende fællesskaber. Byggeriet vil få navnet Tretårnet, opkaldt efter bygningens tredelte konstruktion.

   

  Der er tale om 14.500 m2 fordelt på syv etager, som rummer helt unikke muligheder for indretning. Der er op til fem meter fra gulv til loft, med et flot lysindfald fra de store vinduespartier. Selvom byggeriet vil gennemgå en stor transformation, vil dens mange gode kvaliteter blive bibeholdt.

   

  I bygningen vil seniorboliger knyttes tæt til det friplejehjem, der også skal etableres. Det betyder, at den ene ægtefælle kan blive boende i sin lejlighed uden at miste den nære og daglige kontakt, selv om den anden med tiden får behov for at flytte ind på plejehjemmet.

   

  - Det skaber nogle helt særlige dynamikker og fremtidsudsigter for beboerne på tværs af generationerne. Det er som en moderne landsby på højkant, hvor social bæredygtighed er i højsædet, fortæller Stig Holmboe Thorsen, der er medstifter af SPD, en af projektets drivende kræfter.

   

  - Men det er ikke kun social bæredygtighed, som er i højsædet. Tretårnet adresserer fire ud af FN’s 17 bæredygtighedsmål ved først og fremmest at skabe bedre rammer for beboernes helbred og generelle velbefindende. Hertil vil boligerne blive drevet af grøn energi, som hjælper til at drive et bæredygtigt lokalsamfund, med et ansvarligt forbrug og produktion. Det understreges ikke mindst af vores mål om et DGNB Guld-certificeret byggeri, uddyber Stig Holmboe Thorsen.

   

  tagterrasse overblik begronnet_1600

   

  Blandt de bedste sundhedsbyggerier

  Med hospitalets transformation håber man at være med til at skabe grundstenen for fremtidens boligudvikling. Og med SPD som partner og udvikler tyder alt på, at projektet vil komme godt i mål. SPD har nemlig mange års erfaring med at udvikle fremtidens plejehjem og seniorboliger, der sætter livskvalitet og tryghed i højsædet.

   

  SPD trækker også på erfaringer fra arbejdet med Lærkevej Friplejehjem i Frederikssund, der er blevet kåret til Årets sundhedsbyggeri. Dette projekt er blevet rost for, hvordan arkitekturen og designet har bidraget til en øget trivsel og livsglæde hos beboerne, der gennem fællesaktiviteter og oplevelsesrige rum får en spændende og varieret hverdag. Visuelt er arkitekturen også udformet, så byggeriet harmonerer med sine omgivelser og opleves som en naturlig del af lokalsamfundet.

  Men det er ikke kun beboerne, der er taget højde for i indretningen af plejehjemmet. For et plejehjem er ikke bare en samling boliger, men et maskineri der skal køre bedst muligt, så særligt de svageste borgere kan få den bedst tænkelige pleje. Derfor er bygningen udformet som et H, for at reducere de antal skridt medarbejderne skal gå til og fra de mange daglige opgaver. Resultatet er endnu mere tid til at pleje beboerne, uden at det har ekstra økonomiske omkostninger.

   

   

  Om SPD

  Scandinavian Property Development blev grundlagt i 2004 af Stig Holmboe og Kai Edelved. Partnergruppen har tilsammen mere end 100 års erfaring med investering, udvikling, byggeri og finansiering af ejendomme i alle segmenter.

   

  Teamet har udviklet projekter i Norden, Nordeuropa og Mellemøsten i eget regi og for professionelle investorer, lejere, ejere og operatører.

   

  SPD er en pioner indenfor private plejehjemsejendomme i Danmark og har udviklet det første Friplejehjem efter reglerne i den nye Friplejelov uden offentlig støtte.

  SPD_Helsingor2_1920
  Anbefalede artikler