<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image

Panasonic og Systemair indgår nyt partnerskab med fokus på miljørigtige løsninger

 • BYGGERIETS UDVIKLING
 • Indeklima
 • Virksomhedsnyt
 • MATERIALER og LØSNINGER
 • 2019-03-04
 • Tekst af Alexander Tengbjerg
 • Den internationale messe for aircondition, opvarmning, ventilations- og køleteknologi, Climatizacion Madrid, er nu overstået. Blandt messens mange nyheder og produktlanceringer, var der især en overraskelse på messen, der tiltrak sig opmærksomhed: Et ny partnerskab mellem de to giganter Panasonic og Systemair.

  - 50% af verdens energiforbrug går til opvarmning, og derfor er det et område vi må fokusere på, hvis vi skal løse fremtidens klimaudfordringer, fortalte Laurent Abadie, chairman og CEO for Panasonic Europe, da han indledte Panasonics pressekonference på Climatizacion Madrid-messen.

   

  Han indvarslede et skærpet fokus på at nedbringe Panasonics samlede CO2 forbrug ved at fokusere på vedvarende energi og en mindre ressourcetung produktion, heraf åbningen af et nyt CO2-neutralt produktionsanlæg i Belgien.

   

  Herefter tog Toshiyuki Takagi ordet, der med titlen som President of Panasonic Air-conditioning production og Executive Officor i Panasonic Corp., må anses for at være en af de mest indflydelsesrige mænd i ventilationsbranchen:

   

  - Vores mål er at tilbyde miljøvenlige løsninger til kunder verden over, og derfor leder vi altid efter nye partnerskaber for at opnå netop dette mål. Derfor er vi stolte over at kunne fortælle, at vi nu indleder et helt nyt samarbejde med Systemair, for fremover at skabe nye teknologiske fremskridt indenfor HVAC (Heating, Ventilation, Aircondition).

   

  At to store spillere på den måde slår sig sammen om både at integrere eksisterende teknologier i nye produkter, samt at udvikle nye løsninger i fællesskab, er ikke en hverdagsnyhed, og den svenske direktør og grundlægger af Systemair så både spændt og tilfreds ud, da han fik ordet:

   

  - Jeg er utroligt stolt af at kunne indlede et samarbejde med Panasonic, hvor vores forskellige ekspertiser og eksisterende teknologi vil blive bragt sammen for derved at skabe bedre aircondition og ventilationssystemer. Jeg er tryg ved det her arbejde, da jeg føler, at Systemair og Panasonic deler de samme værdier. Heraf vil vi især fokusere på at nedsætte vores aftryk på miljøet, fortæller Gerald Engström, der er grundlægger og administrerende direktør for Systemair.

   

  Det er derfor et spørgsmål om tid, før man ser samarbejdet udmønte sig i konkrete resultater, der vil bidrage til en grønnere fremtid.

   


  Sløret løftes for Panasonics nye ECOi-W-serie.

   

  Læs også: Interview med Geo Clausen, professor og sektionsleder ved DTU BYG, Institut for Byggeri og Anlæg: Skolernes indeklima halter stadig bagefter

   

  Løftede sløret for produktnyhed

  Men foruden det store samarbejde mellem Panasonic og Systemair, afslørede Panasonic også deres seneste produktserie af varme- og kølepumper under navnet ECOi-W. De er designet med fokus på at kunne opvarme og køle under temperaturudsving fra -14 til 50+ grader.

   

  Men det måske mest interessante ved de nye varme-kølepumper er deres overordnede design, der gør vedligeholdelse og reparation hurtigt og smertefrit. Da de er designet til industrien, hoteller og storkontorer, er netop vedligeholdelsesdelen helt essentiel.

   

  Hertil er den blandt de mest stille anlæg på markedet og er desuden forbundet til skyen, for større brugervenlighed. Der var også stor tilfredshed at spore blandt Panasonics ledelse, da de bogstaveligt talt løftede tæppet for ECOi-W serien på deres messestand:

   

  - Vi ser denne nye serie som værende den optimale løsning for industrien, kontorer og hoteller. Man får her et produkt, der kombinerer brugervenlighed, let vedligeholdelse og en optimal ydeevne, alt sammen i en kompakt, energieffektiv og støjsvag indpakning. Uanset hvilke temperatursving man måtte opleve, vil ECOi-W-serien kunne følge med og skabe et behageligt indeklima, fortæller Laurent Abadie.

  Anbefalede artikler