<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Palfingers Crawler Crane blev født i de østrigske alper
Palfingers Crawler Crane blev født i de østrigske alper

Palfingers Crawler Crane blev født i de østrigske alper


Hvad er forbindelsen mellem en helt ny Crawler Crane og de østrigske skilifte? Bygge- & Anlægsavisen talte med Operations manager Jesper Mouridsen fra Palfinger Danmark A/S om udviklingen af deres nyste Crawler Crane, der er som skabt til opgaver i de trange bymiljøer.

Der er fart over feltet i Palfingers produktionshaller, hvilket ikke mindst skyldes en et nyt produkt i Palfingers produkt portefølje, Crawler Crane, der siden lanceringen i 2018, er efterspurgt i hele Europa. Også Danmark er den kommet til, hvor kranvirksomheden Tonny´s Kranservice i Esbjerg allerede nu har taget den til sig. Men hvad er historien bag den østrigske kraftkarl?

 

- Den er faktisk udviklet til brug i de østrigske og schweiziske alper, hvor Palfingers hovedkontor ligger. I de mange skiområder har man traditionelt monteret pæle til skilifte ved at flyve dem op med helikopter for så at montere dem. Det er jo på sigt både dyrt og besværligt, så man satte sig for at udvikle en fleksibel Crawler Crane, som nu tilbydes i 3 størrelser, PCC 57.002, PCC 78.002 og PC 115.002, der kunne håndtere det besværlige bjergterræn, fortæller Jesper Mouridsen, der er Operations manager hos Palfinger Danmark, og fortsætter:

 

- Men størrelsen og fleksibiliteten viste sig jo hurtigt at være perfekt til de tætpakkede europæiske byer med små snævre gader og baggårde. Man kan endda, hvis der er rigtig trangt, afmontere selve kranen, hvorefter den kan kravle ind i f.eks en lille baggård, og herefter kan arbejdet begynde. Det er også en hybrid, der kører på el og diesel. Det betyder at ved en tilslutning til byggestrøm, er den utroligt støjsvag samtidig med, at den ikke udleder nogle partikler. Vi har som nævnt ovenfor en meget loyal kunde i Esbjerg, der erhvervede sig sådan en Crawler Crane, Og han lagde ikke skjul på, at han fik mange opgaver på baggrund af den kompakte maskine og støjsvage egenskaber. Det gør det jo lettere at arbejde ved boliger, børnehaver, plejehjem osv., fordi man ikke skal tage de samme hensyn.

 

Ny teknologi minimerer risiko for fejl

Kranen stod klar i 2018 og derfor er den også fyldt med noget af den nyeste teknologi Palfinger har at tilbyde:

 

- Vi har arbejdet meget med at udvikle intelligente maskiner, der bidrager til en lettere hverdag for kranføreren, såvel som det minimerer fejl på byggepladserne. I dag ved vores kraner præcist hvordan krog og vægt står i forhold til hinanden, og kan herigennem sørge for at lasten kommer hurtigt og sikkert fra A til Z på den bedst tænkelige måde. Vores Operator Monitor-system kommer med forslag til hvordan man løfter en given vægt bedst muligt med en optimal stabilitet. Med vores Fleet Monitor kan man se hvornår ens kran skal have service og værkstedet får automatisk besked om hvor og hvad, der skal løses. Det hjælper til at man får en kran, hvor føreren har de bedst tænkelige værktøjer og ejeren kan vide sig sikker på at hans maskinpark kører velsmurt og uden fejl, fortæller Jesper Mouridsen og afslutter:

 

- Al den teknologi, der findes i vores nye kraner, gør at det resterende produktprogram i den nærmeste fremtid opdateres, så alle kran størrelser kan fås med den mest avancerede teknologi, hvis kunden ønsker dette og derfor er kran-modellerne delt op i 2 klasser SLD (kraner med nuværende teknologi og TEC kraner som er ”state of the art” produkter, som højner driftssikkerhed og sikkerheds niveauet. Det ender alt i alt med et skabe en bedre og sikre byggeproces til glæde for alle byggeriets parter.