<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
All-New_Ford_E-Transit_01_1920

Ny Ford E-Transit præsenteret – men du skal være tålmodig

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • 2020-11-13

  Ford har netop løftet sløret for den nye E-Transit – en fuldt elektrisk version af den store varebil. På et online pressemøde viste de bilen frem. Men du skal ikke glæde dig for tidligt. Den kommer først i 2022.

  Tekst af Thomas Schiermacher, Alt Om Varebiler

   

  Den seneste version af Ford’s storsælgende varebil Transit er på vej i handlen. Eller rettere – denne er på vej og du skal vente lidt på den, men gør du det, så får du Ford’s bud på en fuldt elektrisk varebil til fremtidens nul-emmisionszoner.

   

  Det væsentligste i en elbil er, hvor langt man kan komme på en opladning. Batteriet i den nye E-Transit har en kapacitet på 67 kWh, som giver en anslået rækkevidde på op til 350 km (WLTP). Ford har undersøgt, hvor langt varebiler i Europa i gennemsnit kører. Og rækkevidden i den kommende elektriske Transit svarer til omkring tre gange den afstand, den gennemsnitlige europæiske varebil tilbagelægger på en dag. Det skulle berolige de mest rækkevidde-bekymrede varebilkøbere.

   

  For at sikre, at der er strøm nok, kan E-Transit lynoplades. Sætter du stikket i en lynlader foran pølsevognen med 15 % tilbage på batteriet, og går ind og spiser din flæskestegssandwich (eller hvad du bedst kan lide) mens du læser Ekstra Bladet, så er der efter 34 minutter opladet til 80 %.

   

  Med opladning på 11,3 kW kan via almindeligt ladestik med ladeboks tager det 8 timer at lade bilen op fra nul til 100.

   

  All-New_Ford_E-Transit_04_1920

   

   

  Flere muligheder for opbygning

  Ford tilbyder E-transit som både Van og chassis-modeller, som både kassevogn, dobbeltkabine og chassis Det giver masser af muligheder for at få opbygget sin arbejdsbil, som man vil. Vil du have en E-Transit, bliver der 25 varianter i alt at vælge i mellem.

   

  Batteriet på den elektriske Transit er placeret mellem akslerne. Det sparer plads og sikrer, at der ikke går en masse kubikmeter tabt. Alt efter model og opbygning rummer E-transit mellem 9,5 til 15,1 kubikmeter. Den klassiske kassevogn med forhjulstræk en nyttelast på pæne 1.616 kg. og vælger man den baghjulstrukne chassisudgave stiger det til 1.967 kg.

   

  Og når nu Ford har gjort sig umage med at sikre, at den elektriske varebil kan slæbe så mange kilo, som det er muligt, så er det passende med en kraftig motor. E-Transits elmotor har en maksimal ydelse på 198 kW, der svarer til 269 hk, og et drejningsmoment på 430 Nm. Det skulle nok klare de fleste opgaver.

   

  Men lad være med at trykker for hårdt på speederen, for i el-biler koster en tung speederfod meget på rækkevidde.

   

  All-New_Ford_E-Transit_09_1920

   

  Opkoblet som aldrig før

  En smart detalje i den kommende el-Ford er, at den med Pro Power Onboard kan forvandles til en rullende strømkilde, der kan levere op til 2,3 kW strøm til det elværktøj og –udstyr, du har brug for, når byggepladsen skal holdes kørende. Det system er ekstraudstyr.

   

  Ford har også udviklet på FordPass Connect, der opkobler varebilen og giver mulighed for trådløse softwareopdateringer, gør det nemt at finde opladningspunkter og giver overblik over varebilens vigtigste statusinformationer, placering og mulighed for at starte bilen på afstand og låse eller låse op fra distancen.

   

  Indbygget FordPass Connect-modem følger også som standard. Modemmet tilkobler varebilen online og giver et væld af praktiske funktioner, der fx giver mulighed for trådløse softwareopdateringer og gør det nemt at finde opladningspunkter på farten. Andre funktioner via FordPass-appen inkluderer bl.a. overblik over varebilens vigtigste statusinformationer, varebilens placering, fjernstart og fjernlås.

   

  Priserne kan Ford ikke sige noget om endnu, men de lover, at bilen er til salg i Danmark i første halvår af 2022.

   

   

  Anbefalede artikler