<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
car_hygiene_interior_1500px_cropped

Holder du din varebil ren og smittefri?

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • 2020-05-01

  COVID-19 har gjort os opmærksomme på dagligdagens berøringsflader, som med god hygiejne kan mindske smittespredningen betydeligt. Fords engelske Chief Medical Officer, Jenny Dodman, forklarer hvordan, du bedst holder din bil ren og smittefri.

  Indlæg af Chief Medical Officer fra Ford, Jenny Dodman

   

  Det er værd at bemærke, at bakterier kan komme i mange former. Vi har mikroorganismer omkring os hele tiden, og kun en ganske lille andel af disse er potentielt skadelige for os.


  Når en person smittet med COVID-19 hoster eller nyser, udsender vedkommende mikroskopiske dråber, der indeholder virussen. Disse dråber kan ende på en overflade, som forurenes med virussen. Og hvis en rask person rører overfladen med hænderne og derefter rører sig i ansigtet, kan virussen inficere kroppen gennem øjnene, munden eller næsen.


  Derfor er det afgørende at vaske hænder ofte med enten sæbe og varmt vand eller håndsprit med mindst 70 % alkohol.


  En forurenet overflades smitterisiko falder over tid. Det er endnu ikke klart, hvor længe virussen præcis kan overleve på en overflade, men undersøgelser antyder, at smitterisikoen oftest er markant reduceret efter 72 timer.


  Når man rengør sin bil, anbefales man ikke at bruge produkter med blegemiddel eller brintoverilte. Man skal også undgå ammoniakbaserede produkter, da de kan beskadige specialbelægninger på vinduesoverflader som f.eks. antiblændende overflader og overflader, der er fingertryksafvisende.


  Sundhedsmyndigheder oplyser, at almindelige rengøringsmidler til husholdningen er effektive mod COVID-19 – også ved bilvask. Man skal blot være særligt opmærksom på de overflader, der ofte bliver berørt. Disse tæller blandt andet rat og ratknapper, håndbremse, ind- og udvendige dørhåndtag, gearstang, touchskærme og knapper i instrumentpanelet, armlæn, sædejusteringsknapper og sikkerhedsseler. 


  Også udendørs overflader, som fx viskerblade, skal man være påpasselig med.


  Selve bilvasken kræver ligeledes påpasselighed. Her er det værd at overveje, om det er bedst at vaske bilen i hånden, eller om man vil køre den i vaskehallen.

   

  car_hygiene_exterior_1500px

   

   

  Risikoen for smitte er højere ved at vaske i bilen i hånden, da man er i tættere kontakt ved eventuelt forurenede overflader på bilen. Omvendt er man også ofte i kontakt med hyppigt brugte berøringsflader såsom kortautomater, når man kører bilen i vaskehallen.


  Derfor er det altid en god idé at udvise omhu og vurdere den enkelte vaskesituation – og huske på at også engangshandsker kan forurenes. Derfor må man heller ikke røre sig i ansigtet med dem.


  Hvis man deler bil med familie, kolleger eller venner, er det vigtigt at holde bilen desinficeret med afspritning af dens berøringsflader både inden og efter brug.

   

  Fakta om Ford under corona-krisen

  I den forbindelse kan man trygt besøge landets danske Ford-forhandlere, som alle har indført kontaktløs service for at mindske smittespredningen.


  Fords kontaktløse service omfatter:

  • Fords medarbejdere giver ikke længere hånd. Til gengæld byder vi som altid velkommen med et smil.
  • Der tilbydes fri afbenyttelse af håndsprit.
  • Ford er opmærksomme på antallet af gæster hos hver enkelt forhandler og holder en vis afstand i det fysiske rum – både mellem kolleger og kunder.
  • Kunder kan aflevere deres bilnøgle i Ford-forhandlerens nøgleboks, så fysisk kontakt undgås.
  • Ford tilbyder at aflevere kunders bilnøgler uden nogen form for fysisk kontakt – sammen med eventuel faktura og dokumentation for udført service eller reparation.
  • Hvis man som kunde har en bil til service, sender Ford-forhandleren et gratis Video Check. Så man kan følge nøjagtigt med i bilens udbedring.
  • Alle Fords medarbejdere, som er i berøring med kundebiler og klargøring af prøvetursbiler, bruger engangshandsker.
  • Kunde- og prøvetursbiler afsprittes omhyggeligt på alle berøringsflader inden overlevering, herunder bilnøgle, rat, gearknop, håndbremse, ind- og udvendige dørhåndtag, trykskærme samt andre knapper omkring førerpladsen.
  • Der tilbydes udendørs udlevering af biler – både efter service og til prøveture.

   

   

   

  Anbefalede artikler