<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Kaktus4_1600_1920

Kaktustårnene: Kompliceret byggeproces, imponerende slutresultat

 • Byggeriets udvikling
 • Den effektive byggeproces
 • Beton
 • 2021-07-01

  BIG’s karakteristiske Kaktustårne skyder op i en rasende fart, takket være projektets storentreprenør LM Byg. Bygge- & Anlægsavisen var på byggepladsbesøg for at lære mere om det spændende og komplicerede projekt.

  Ved Dybbølsbro er to særegne tårne ved at skyde op. Deres karakteristiske altaner står skarpt ud i alle retninger og de nøgne betonflader skaber et råt og næsten brutalt look, der dog blødgøres af tårnenes runde kurver. Arkitekten bag byggeriet kan man næsten gætte sig til: Det er selvfølgelig BIG, der passende har døbt de stikkende kreationer Kaktustårnene.

   

  Vi var på besøg på byggepladsen, hvor entreprenøren LM Byg gav et indblik i den spændende, men også komplicerede byggeproces.

   

  - Vi udfører en storentreprise for bygherre og skal opføre de to tårne her, på henholdsvis 80 og 60 meter, som kommer til at rumme næsten 500 boliger, så kvadratmeterne er godt optimeret, fortæller Nicolai Hovgaard Ladegaard, der er projektleder hos LM Byg og projektleder på råhuset. Han fortsætter:

   

  - Foruden de to tårne skal vi bygge basen til. Denne base består af et grønt strøg, hvor der herunder vil være et udendørs fællesareal, en byttecentral og en butik. I basen er der depot og kulturarealer med tilhørende cafe. Det vil alt sammen blive en del af Københavns ”Grønne Kile” og vil blandt andet binde det kommende Ikea byggeri sammen med trafikstyrelsens nye domicil.

   

  Kaktus5

   

   

  - Det her er et virkelig spændende og teknisk byggeri. Tårnene er bygget op om en stor insitu-støbt kerne, hvorefter der er blevet monteret stål og betonelementer. Det er en kompliceret sag at kordinere insitu-arbejdet med montagedelen, især med så stram en tidsplan. Vi har formået at opføre hver etage på kun to uger, hvilket er meget hurtigt for et så teknisk byggeri, men det har også krævet meget forarbejde, siger Nicolai og uddyber:

   

  - Der er også store krav til finnish-arbejdet. Al beton kommer jo til at være synligt, som en del af det arkitektoniske udtryk. Det vil sige at betonarbejdet skal stå rigtig skarpt og vi kan ikke bare dække fejl til med puds og maling. Igen har det sat ekstra krav til alle vores processer og vi er nu på et stadie, hvor vores opgave er at styre alle processerne på en god og hurtig måde, så vi løbende kan overdrage etagerne til de næste entrepriser, som skal afslutte det endelige byggeri. Vi udfører det i øvrigt med et rigtig godt samarbejde med vores bygherre, Høpfner Projects, som gør, at vi løbende afstemmer og håndterer bl.a. de logistikudfordringer der er forbundet med en så lille byggeplads. 

   

   - Men det er en fornøjelse at være med til at skabe et byggeri som det her. Det er kompliceret at opføre, men det er jo spændende at være med til at udfolde arkitekternes vilde visioner, og det er netop de visioner, som skaber et spændende og varieret bybillede. Jeg er også stolt over hvordan mit team har formået at holde fremdriften og et højt kvalitetsniveau trods svære forhold, afslutter Nicolai.

   

  Kaktus2  Om byggeriet

  Bygherre:

  Catella Group og Høpfner Projects ApS

  Storentreprenør: LM Byg A/S

  Arkitekt: BIG

  Ingeniør: MOE A/S

  Areal: 22.400 m2

  Udførelse: 2019-2022

   

  Anbefalede artikler