<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Fremtidens flådestyring: Batterier, hybrider og fossilfrie maskiner

 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • 2019-09-16
 • | Af Rune H Jensen

  Det handler ikke kun om effektivitet og produktivitet. Flådestyring sætter i dag også stort fokus på grøn tænkning. GSV peger her på en række områder, der indvarsler en ny måde at agere klimavenligt på i byggebranchen i forhold til maskiner og materiel.

  Som landets største udlejningsvirksomhed af materiel og udstyr har danskejede GSV fingeren på pulsen – også inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor udviklingen går stærkt i forhold til flådstyring:

   

  - Vi kigger i krystalkuglen og orienterer os mod hvilke krav, kunderne har til det nye. Vi ser rigtig meget på CO2-nedbringning og på miljørigtigt materiel, som der er en langt større bevidsthed om i dag helt fra politisk side til bygherrer og kunder, siger Dan O. Vorsholt, CEO hos GSV.

   

  Batterier, hybrider og fossilfrie maskiner

  En god og opdateret flådestyring kan både betyde omkostningseffektivitet og større produktivitet, men samtidig er det i dag nødvendigt at have et skarpt fokus på netop mere klimavenlige løsninger til fremtidens byggeri, også når det gælder maskinerne:

   

  - Udviklingen går bl.a. mod et stort fokus på batterier og hybrid, som vi mærker stor efterspørgsel på. Omfattende byggerier som metroen i København er dynamoer og kræver som alle udfordrende projekter enorme mængder materiel – og derfor også en bevidsthed om energiformer, brændsel og el. I dag har vi rent batteridrevne, store entreprenørmaskiner i vores maskinpark, siger Dan O. Vorsholt, mens GSV’s flådeansvarlige, Jan Bursøe, pointerer:

   

  - Regeringen kigger meget mod nabolande som Sverige og især Norge, hvor udviklingen er langt fremme på området. Der er nu krav om helt fossilfrie maskiner, og det er selvfølgelig stadig en udfordring i forhold til pris herhjemme. Men på den lange bane er livscyklussen på klimavenlige maskiner billigere, så det kan betale sig pga. besparelser på brændstof, filtre osv.

   

  - Efterspørgsel på miljørigtigt materiel kommer i dag helt oppe fra bygherrerne, og vi skal bl.a. også se på materiellets levetid. Vi er klar med et stærkt flådestyringssystem og er meget opdaterede på de forskellige parametre.

   

     Fremadrettet tænkning

  Flådestyring er kort sagt et område i rivende udvikling. Tempoet er højt, og hvor flådestyring f.eks. tidligere i høj grad blev brugt til forbedret udnyttelse af de store entreprenørmaskiner, er teknologien i dag udbredt også til mindre maskiner. I det hele taget er flådestyring et felt i konstant bevægelse:

   

  - Flådestyring er altid en on-going proces, og det går stærkt. Overordnet kigger vi mod monitorering af den eksisterende flåde og følger den nyeste udvikling. Vi ser på de forskellige mærker, og vi søger at have en stor diversitet af maskiner og materiel, fordi der ikke er ét mærke, der kan det hele. Vi er hele tiden orienteret om, hvad producenterne er i gang med at udvikle, så vi kan tilbyde vores kunder de nyeste produkter, så snart de er på markedet.

   

  - Det er let at købe ind. Men vi skal også se på, om produkterne er stærke og ligesom flyselskaberne tænke i, hvornår maskinerne kan være klar igen. Vi kigger hele tiden ind i logistikken, lytter til kunderne og tænker fremadrettet. Og vi sætter fokus på den nyeste forskning og udvikling inden for klimavenligt materiel med en konference, hvor vi inviterer både politikere og rådgivere for byggebranchen. Det gør vi for at gøre opmærksom på, at de klimavenlige maskiner er her og nu – og det er vigtigt, at der bliver stillet krav i udbudsmaterialet om, at de skal bruges.

  Anbefalede artikler