<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Frandsen El A/S bliver en del af EL:CON
Frandsen El A/S bliver en del af EL:CON

Frandsen El A/S bliver en del af EL:CON


Den landsdækkende el-installatør EL:CON har indgået en aftale med Frandsen El A/S om at overtage alle aktierne i selskabet. Frandsen El A/S dækker el-opgaver primært i Storkøbenhavn, og man fortsætter som selvstændigt selskab med base i Glostrup.


Med opkøbet styrker EL:CON sin position i Storkøbenhavn og understøtter samtidig virksomhedens vækstambition, der skal styrke forretningen på såvel specialkompetencerne som den geografiske repræsentation på tværs af landet og i storbyerne.

Selvom Frandsen El A/S nu bliver en del af EL:CON, fortsætter Glostrup-virksomheden som et selvstændigt selskab og under samme ledelse som hidtil med Peter Frandsen som direktør og Henrik Ramlov Hansen som COO. Det betyder, at kunderne også fremadrettet vil blive serviceret af de samme fagspecialister, som de altid har været vant til.

Med købet af Frandsen El A/S overtager EL:CON en veldrevet virksomhed med godt 200 ansatte, der netop har offentliggjort et stærkt årsregnskab. Frandsen EL A/S har gennem de seneste år været igennem en flot udvikling, hvor det er lykkedes at vækste både omsætningen og indtjeningen.

- Frandsen El A/S er en yderst veldrevet el-installationsforretning, og derfor er jeg glad for, at vi er nået frem til en aftale, der sikrer, at vi i fællesskab bygger videre på mange års historie og en stærk lokal tilstedeværelse. Vi glæder os til at byde alle medarbejderne i Frandsen El A/S velkommen i EL:CON-familien, og jeg tror på, at vi hver især kan og skal lære meget af hinandens kompetencer og processer. Frandsen El A/S bringer stærke kompetencer inden for deres projektforretning med sig ind i EL:CON, mens vi i EL:CON med vores succesfulde servicekoncepter kan bidrage til en styrket serviceforretning i Frandsen El A/S, siger Jesper Knudsen, adm. direktør i EL:CON.


Opkøb tilfører yderligere kompetencer på tværs af virksomhederne
Foruden en stærkere tilstedeværelse i Storkøbenhavn får EL:CON med opkøbet af Frandsen El A/S også tilført specialkompetencer inden for højspecialiserede automationsløsninger. Opkøbet giver således EL:CONs automationsafdeling i Aarhus med produktion og egenudvikling af styretavler og softwareprogrammering et brohoved til Sjælland.

- I de seneste par år har vi søgt efter en større installationsforretning i Storkøbenhavn. Det rigtige match har vi fundet hos Frandsen El A/S, hvor det yderligere er en gevinst, at de kan tilføre dygtige specialiserede forretningsenheder, som understøtter vores eksisterende setup, siger Jesper Knudsen.

Også hos Frandsen El A/S glæder de sig over det nye setup og de muligheder, det giver begge virksomheder fremadrettet.

- Vi glæder os over, at vi fremover skal indgå i en ny stærk national konstellation, hvor vi skal bidrage til at positionere EL:CON stærkere i Storkøbenhavn samtidig med, at vi fortsætter med at have fokus på at videreudvikle kernekompetencerne i Frandsen og servicere kunderne som hidtil. På længere sigt ligger det som en naturlig del af aftalen, at vi skal fusionere og sammensmelte virksomhederne. Men det er hverken førsteprioritet fra dag ét eller ligger lige rundt om hjørnet. Vi har aftalt at give os god tid og være grundige, før vi iværksætter den del, siger Peter Frandsen, direktør i Frandsen El A/S.

Han suppleres af COO Henrik Ramlov Hansen:

 - Som to selvstændige selskaber, der fremadrettet skal samles som en fælles enhed, er det klart, at der er mange synergier, der over tid skal implementeres og forankres i begge virksomheder. Jeg ser frem til, at vi i Frandsen nu tager hul på, hvordan vi bl.a. kan styrke de interne processer ved at skele til og lære af EL:CON, så vi over tid kan forløse potentialet vores virksomheder imellem.

I sidste kvartal af 2019 meldte EL:CON ud, at virksomheden havde overtaget aktiviteterne i NT El-Service ApS, der er beliggende i Svenstrup syd for Aalborg, samt aktierne i Espenhein’s Eftf. i Slagelse. Med disse opkøb har EL:CON nu rundet 1000 medarbejdere på landsplan.

EL:CON A/S køb af Frandsen El A/S er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Om EL:CON
EL:CON A/S er en landsdækkende aktør på det el-tekniske marked med mere end 1000 medarbejdere med hovedkontor i Aarhus. Vores landsdækkende net af lokale afdelinger betyder, at vores kunder altid kan trække på vores tekniske specialister inden for blandt andet elinstallation, bygningsautomatik, energioptimering, løsninger til vedvarende energi, sikring, indeklima, automation, termografering, forsyningsanlæg, vejbelysning og trafiksignaler. EL:CON er en del af NRGi-koncernen.