<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Entreprenørfirmaet Nordkysten satser på eldrevne værktøjer
Entreprenørfirmaet Nordkysten satser på eldrevne værktøjer

Entreprenørfirmaet Nordkysten satser på eldrevne værktøjer


Hos Nordkysten er man i færd med at udskifte mindre benzin og dieseldrevne værktøjer for at gå forrest i den grønne omstilling og sikre fremtidens bæredygtige byggepladser. Entreprenørfirmaet er allerede i gang med at prøve minigravere af, men siden sommer har den grønne indkøbsstrategi også omfattet de mindre værktøjer som pladevibratorer, kapsave og jordlopper.

- Vi arbejder systematisk med at reducere vores CO2-udledning. En af måderne vi kan gøre det på er at skifte vores maskiner og redskaber fra benzin og diesel til eldrevne, når vi køber nye. Den strategi har vi fuldt siden sommer, så vi nærmer os 10 % eldrevet værktøj blandt mere end 500 enheder, siger Stig Lippold, der er materielchef i Nordkysten.

 

Det sjællandske entreprenørfirma skifter i øjeblikket hver anden nye enhed til en eldreven og forventer, at minimum 80 % af alle værktøjer er eldrevne inden 2025.

 

7153f9b5-5cf1-42e1-8e70-e00b07319af6

 

Bedre for klimaet og for medarbejderne

Entreprenørfirmaet Nordkysten er specialister indenfor anlæg og teknik, og er kendt for at være en arbejdsplads der prioriterer et sikkert, sundt og rummeligt arbejdsmiljø, blandt andet gennem et systematisk og mangeårigt arbejde med arbejdsmiljø og sikkerhedsrepræsentationer. Derfor ligger ambitionerne om at være drivende indenfor den grønne omstilling også naturligt til virksomheden.

 

- Vi vil gerne vise, at den grønne omstilling og social ansvarlighed kan gå hånd i hånd med at drive en entreprenørvirksomhed. For os handler bæredygtighed om klima, men også om at være en ansvarlig virksomhed, der sikrer gode forhold for vores medarbejdere blandt andet ved at undgå benzin- og dieseldrevent værktøj, forklarer Stig Lippold.

 

 

Og selvom de nye batteridrevne enheder kun har været i brug nogle måneder, så er det første erfaringer gode.

 

- Jeg er generelt positivt overrasket. Blandt andet over, hvor længe jeg kan køre med dem eldrevne gravemaskine, og hvor effektiv og funktionel den er. Elværktøjet fungerer som det skal, og vi slipper for en del lydgener, siger jord- og betonarbejder Kristian Aaberg, der har været med på det første projekt, hvor det eldrevne værktøj har været i brug.

 

Nordkysten følger de nye eldrevne værktøjer tæt, fordi det netop er et nyt skridt i arbejdet med den grønne omstilling. Nordkystens materielchef slutter af:

 

- Det er vigtigt for os at vide, om batterierne holder 10 år eller to, og det ved vi jo faktisk ikke lige nu. Vi har en klar forventning om, at omkostningerne til både reparationer og vedligeholdelse er mindre end på traditionelle fossile værktøjer, men det er en af de ting, som vi holder øje med.

 

e56d1965-292f-4eab-9f65-2c3b0b006a72

 

Fakta om Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S
Nordkysten har eksisteret i mere end 60 år og er i dag en foretrukken samarbejdspartner for en lang række offentlige og private bygherrer.

Nordkysten udfører anlægs- og forsyningsprojekter i hele det østlige Danmark, København, Sjælland og på øerne og har solid erfaring med bl.a. kloakker, klimasikring, no-dig-rørrenovering, anlæg- og infrastrukturarbejde, elforsyning og signalanlæg, fjernvarme samt vandledninger.


Nordkysten har hovedsæde i Gilleleje og lokale kontorer i Glostrup og Ballerup.

Virksomheden havde sidste år en omsætning på 355 mio. kr. og beskæftiger ca. 335 medarbejdere.