<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1920_10
Annonce

Visualisering: Cadwalk

Arpe & Kjeldsholm har store forventninger til ny app til staderegistrering

 • Byggeriets udvikling
 • IT og ny teknologi
 • Den effektive byggeproces
 • 2020-06-18

  Arpe & Kjeldsholm har i de seneste år arbejdet med lokationsbaseret tidsplanlægning, og nu satser virksomheden på den nye app Exicute til staderegistrering i forbindelse med en større byggesag i Carlsbergbyen.

  Arpe & Kjeldsholm har igennem de sidste mange år, manifesteret sig som en markant spiller blandt danske entreprenører. Med en bundsolid økonomi er de gennem årene vokset til nu at beskæftige 50 mand. Og med fokus på værdierne ærlighed, respekt, tillid og troværdighed har de vundet og gennemført stribevis af byggesager med stor succes.

   

  Jonathan Poulsen er byggeleder hos Arpe & Kjeldsholm, og det er ham, der kommer til at køre byggesagen i Carlsbergbyen.

   

  Uenigheder om stade og fremdrift giver gnidninger

  - I dag kan staderegistrering være en lidt besværlig og tidskrævende proces. Helt lavpraktisk foregår det på den måde, at jeg printer en bunke skemaer ud, som jeg tager med ud på byggepladsen. Og der er som regel ret mange papirer, da jeg har flere store byggesager. Så går jeg rundt på byggepladsen, hvor jeg registrerer og udfylder skemaerne undervejs. Når det regner og blæser er det bøvlet med alle papirerne der flagrer rundt. Efter mine registreringer skal jeg tilbage på kontoret, hvor jeg taster stade ind på min PC, fortæller Jonathan Poulsen og fortsætter:

   

  - Så printer jeg de nye skemaer ud, og tager dem med på byggemødet, hvor vi taler om hvem der er bagud og hvilke problemer det giver. Netop uenigheder om stade og fremdrift, giver ofte anledninger til gnidninger på pladsen. Vores underentreprenører vil jo gerne fakturere det maksimale, og som byggeleder med det overordnede ansvar, kan det være vanskeligt at have 100% overblik over, præcis hvor langt de enkelte entreprenører er kommet.

   

  2020-06-18_11h46_22   

  Tidsplan, stade og aconto bindes sammen

  Jonathan har derfor store forventninger til, at den nye app kan løse nogle af de udfordringer.

   

  - Appen generer en liste, over hvilke aktiviteter der skal være i gang, i den indeværende uge, samt hvorhenne de skal foregå. Så er det nemt at danne overblikket over, hvor man skal hen og kontrollere. Det synes jeg er rigtig smart, især når der er tale om store projekter.

  Ved at have det som app har alle byggeledere mulighed for løbende at registrere stade, når man i alle mulige andre sammenhænge alligevel er på pladsen. Indtil nu har jeg skulle vurderet stadet på samtlige aktiviteter i projektet. Når den enkelte ansvarlige byggeleder registrerer for egne entrepriser, har vedkommende bedre mulighed for at lave en retvisende registrering, da han alt andet end lige er mere i dybden med omfanget af de pågældende arbejder. Den nye app vil give mig et mere retvisende overblik og en bedre struktur i mit arbejde med staderegistrering. At mine kolleger nu får mulighed for at registrere fremdriften gennem en app på telefonen. Jeg forventer, at det kan være med, til at få alle involveret i at følge op på om tidsplanen overholdes. Appen her er et naturligt næste skridt, til at binde tidsplanen, stade og aconto fakturering sammen, siger Jonathan Poulsen og slutter af:

   

  - Appen virker enkel og lige til at gå til. Det i sig selv er meget vigtigt. Det er en ny proces vi indfører, og her er ”simpel” vejen frem. Komplekse apps med masser af features overlever ikke på byggepladsen. Jeg glæder mig til at komme i gang med Exicute, og er sikker på, at den kommer til at lette mit arbejde meget.

   

  Appen Exicute er udviklet af virksomheden Exigo, og kan anvendes sammen med Schedule Planner (lokationsbaseret tidsplanlægning), Microsoft Project, Asta Powerproject og Primavera.

   

  Anbefalede artikler