<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Air Connection opkøbt af Volution Group plc.

 • MATERIALER og LØSNINGER
 • Indeklima
 • 2019-04-30
 • Tekst af Frank Ulstrup
 • Efter at være blevet opkøbt af Volution Group er den danske ventilations- og indeklimagrossist, Air Connection, klar til også at levere de helt store ventilationsaggregater. De medbringer et eksempel på VVS’19.

  Siden 2004 har ventilations- og indeklimagrossisten Air Connection leveret massevis af mindre og mellemstore ventilationsaggregater til danskernes privatboliger. Det fortsætter man med, men i fremtiden vil man også kunne levere ventilationsanlæg, der i sig selv er på størrelse med et traditionelt parcelhus.

   

  Skiftet kommer efter at Air Connection i juli sidste år blev opkøbt af en af markedets førende producenter og leverandører af ventilationsprodukter i Europa, Volution Group plc.

     Forsyningskæde sikret

  Hos Air Connection ApS, der selv producerer ventilationsrør og primært har solgt sine indeklimaprodukter på det danske marked, er direktør Allan Ø. Kristensen rigtig glad for den seneste udvikling.

   

  - Vi er meget tilfredse med at være blevet en del af Volution Group. Det betyder jo, at vores forsyningskæde fremover er sikret, og at vejen til markedet nu er blevet endnu kortere. Endelig er vi blevet en del af en producent nu og, og kan dermed tilbyde vores kunder et endnu bredere sortiment.

   

  150.000 m3 i timen

  Og med ”bredere” mener Allan Ø. Kristensen i høj grad ”større”.

   

  Som en del af Volution-familien har Air Connection nemlig fået de helst store ventilationsaggregater fra bl.a. svenske VoltAir og finske KAIR ind på hylderne. Det er aggregater, der kan levere op til 150.000 m3 luft i timen, og dermed får installationerne i private hjem til at se forsvindende små ud.

   

  - De anlæg, vi tidligere har leveret, har typisk haft en kapacitet på 100 – 300 m3 i timen, så der bliver helt bestemt mere hul igennem, smiler Allan Ø. Kristensen og peger på institutioner, hospitaler og industri som oplagte aftagere af de store anlæg.

   

  Læs også: Interview med Geo Clausen, professor og sektionsleder ved DTU BYG: Danske skoler halter bagefter på indeklima

   

  Med fra starten

  Han nævner, at de større anlæg også stiller krav om nye arbejdsgange i Air Connection.

   

  - Vi har været vant til at komme ind i processen ret sent, da vi altid har de mindre ventilationsanlæg på lager, og er super fleksible.  Men med de større anlæg konstruerer man jo langt hen ad vejen bygningen, så den kommer til at passe til dem – og ikke omvendt. Det betyder så også, at vi skal ind i processen meget tidligere og dermed tilføjer en ny proces til de gamle forretningsgange, siger han.

   

   

  Mød KAIR på VVS’19

  Allan Ø. Kristensen har ikke lyst til at leje samtlige standpladser i Odense Congress Center, og det er derfor heller ikke et af de allerstørste aggregater, han har med sig, når VVS’19 løber af stablen 8. -10. maj.

   

  - Det er det mindste KAIR-aggregat, der fremstilles – en modstrøms veksler, der er velegnet til mindre institutioner eller kontorbyggerier. Den måler cirka to x to meter og én meter i dybden, så vi kan næsten have den under armen, griner Allan Ø. Kristensen og bliver så alvorlig igen.

   

  For opkøbet og de nye produkter betyder ikke bare, at man nu er totalleverandør indenfor ventilation på både boligmarkedet og i komfortsegmentet – det betyder også, at man har fået endnu mere travlt, end man havde i forvejen.

   

  - Vi går bestemt ikke og keder os. I øjeblikket søger vi faktisk to medarbejdere til bl.a. lager- og indkøbsfunktionen, og vi forventer at skulle rekruttere endnu flere i den kommende tid, lyder det fra Allan Ø. Kristensen.

   

  Anbefalede artikler