<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
AP01-Marmormolen-AP-Pension_1920

Woodconstruction skal være med på AP Pensions nye kontordomicil AP01

 • Byggeriets udvikling
 • Byggeprojekter
 • Målbar bæredygtighed
 • Træ
 • 2023-05-23
 • | Rendering af AP Pension
 • AP01 i Københavns Nordhavn bliver ét af Danmarks højeste træhuse, hvor de bærende konstruktioner bliver i CLT og limtræ – og her har østjyske Woodconstruction  som én af få virksomheder i Danmark med kompetencer, hvilket har betydet, at man netop har underskrevet kontrakt med totalentreprenøren Pihlkonsortiet, herunder LM Byg A/S, om at opføre hele hovedkonstruktionen i det innovative projekt.

  Metin Lindved Aydin og Rolf Olsen_1600


  Hos Rolf Olsen og Metin Lindved Aydin, der er to af fem medejere i østjyske Woodconstruction A/S, er der fart på i disse dage. Om halvanden måned begynder Woodconstruction A/S byggeriet, hvor det 8-etagers træhus på hele 28.000 m2 skal rejses. Alle træ-elementerne er fremstillet med meget høj præcision, og de kan samles enkelt og uden behov for sammenstøbninger, hvilket sikrer en hurtig montage og derved en samlet hurtigere byggetid end ved traditionelle materialer.

   

  Woodconstruction A/S er en iværksættersucces, og på kun 10 måneder har virksomheden landet flere store ordrer, som ikke kun skal bidrage til omsætning og vækst, men også til den grønne omstilling. Byggeriet, som branche, står for en stor del af CO2 udledningen i Danmark, og med et meget lavt klimaaftryk er træ det oplagte alternativ til mere klimabelastende materialer. Og så er det nemt at arbejde med.

   

  – Processen kan sammenlignes med at samle et træmøbel hjemme i privaten, hvor pakken indeholder alle de dele, der skal bruges, og alt passer sammen. Dog uden de frustrationer der kan være forbundet med det arbejde, for vores montører har mange års erfaring med montage i CLT og limtræ, siger Rolf Olsen, der er salgschef i virksomheden.

   

   

  Woodconstruction A/S er en af kun få virksomheder i Danmark med kompetencer indenfor CLT og limtræsbyggeri, og som både projekterer, leverer og monterer. Erfaringen hentes fra udlandet, især fra Norge, Østrig og Italien, hvor flere af virksomhedens samarbejdspartnere hører til. Til trods for at denne byggemetode er ny i Danmark, trækker virksomheden således på årtiers erfaring.

   

  Fakta

  CLT er krydslaminerede massivtræselementer, som har et meget lavt CO2 aftryk i forhold til eksempelvis betonelementer. Det betyder, at materialet får en stor betydning for den grønne omstilling, da ca. 1/3 af udledningen af CO2 i Danmark stammer fra byggeriet. AP01 (tidligere kendt som Marmormolen) er tegnet af Henning Larsen Architects for bygherren A.P. Ejendomme, med Pihlkonsortiet, bestående af Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S, som totalentreprenør.

  Anbefalede artikler