<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Peter Ericson_Volvo

Peter Ericson, Volvo

Volvo og Unicon indgår samarbejde om elektriske lastbiler

 • Byggepladsen
 • Virksomhedsnyt
 • Varevogne og Transport
 • 2022-02-15

  Unicon har bestilt 11 Volvo FM Electric med leverancestart i 2022, hvilket vil lægge er Danmarks til dato største private enkeltordre på elektriske lastbiler. Virksomhederne har derudover indgået et langsigtet samarbejde, der både skal udvikle og implementere komplette elektriske løsninger for lastbiler og opbygninger til betonindustrien.

  Christian Elleby_UniconChristian Elleby, Unicon


  Efter at have opnået gode erfaringer med verdens første serieproducerede elektriske betonbil tager Danmarks største og førende producent af færdigbeton, Unicon, nu det næste store skridt mod emissionsfri distribution ved at introducere en ny generation af elektriske betonbiler med større rækkevidde og nyttelast.

   

  Unicon vil lægge landets hidtil største private enkeltordre på elektriske lastbiler, der alle skal køre i Danmark. Der er tale om 11 lastbiler af typen Volvo FM Electric, som bygges om til betonbiler.

   

  Herudover har Unicon og Volvo Truck Corporation indgået et langsigtet samarbejde om at implementere og optimere elektriske løsninger til betonindustrien. Samarbejdet giver Unicon mulighed for at sætte elektriske betonbiler i drift, der matcher alle behov i forbindelse med effektiv og bæredygtig distribution af færdigbeton.

   

  – Med ordren og samarbejdsaftalen sætter vi handling bag vores CO2-emissionsmål for distributionen, og vi cementerer vores rolle som frontløber for byggebranchen i både Danmark og på verdensplan. Vi ser meget frem til samarbejdet med Volvo Truck Corporation, der vil give os unikke muligheder for sammen at udvikle de helt rigtige komplette elektriske løsninger for lastbiler og opbygninger til vores distribution, udtaler Christian Elleby, der er Supply Chain & Procurement Director i Unicon.

   

  Den danske rekordordre på elektriske lastbiler er bemærkelsesværdig, da de tunge køretøjer til betonindustrien er blandt de sværeste at elektrificere. Derfor er der ifølge Managing Director Peter Ericson fra Volvo Trucks tale om et væsentligt og fremsynet samarbejde, som de forventer sig meget af:s

   

  – Med aftalerne tager vi sammen et vigtigt skridt i at udbrede fossilfrie distributionsløsninger til betonindustrien, hvor elektrificering af tunge køretøjer ellers udgør den måske vanskeligste opgave. Vi er glade for at have Unicon med ombord som en af vores strategiske samarbejdspartnere, og vi forventer meget læring og udvikling som følge af samarbejdet til gavn for en hel branche.

   

   

  El betonbilEl betonbil  Milepæl mod en emissionsfri flåde

  Unicon har sat et mål om at reducere CO2-udledningen fra sin flåde med 30 % i 2025 sammenlignet med 2019. Unicon har samtidig en klar strategi om, at flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035.

   

  Unicon vurderer, at elektriske betonbiler er den mest udviklede og dermed mest oplagte teknologi til at opnå de ambitiøse målsætninger. Det gælder både i forhold til at understøtte emissionsfri distribution af færdigbeton samt skabe et bedre og endnu mere sikkert arbejdsmiljø på byggepladserne.

   

  – Med de nye elektriske betonbiler er vi klar til at understøtte krav om emissionsfrie byggepladser i Danmark, som vi blandt andet ser fra Københavns Kommune, men også fra flere entreprenører og bygherrer. Foruden at bidrage til vores egne mål inden for bæredygtighed er det også væsentligt for os som virksomhed at kunne skabe nogle bedre arbejdsmiljøer på danske byggepladser, hvorfor vi håber, at vores emissionsfrie betonbiler vil gavne både vores kunder og de byer, vi kører i, lyder det fra Christian Elleby.

   

  Hos Volvo ser man elektriske lastbiler som en vigtig del af løsningen til at reducere CO2-udledningen, men indtil videre udgør de kun en beskeden procentdel af det samlede lastbilmarked. Foreløbig er der blevet leveret et par hundrede tunge elektriske lastbiler til transportører i Europa.

   

  – Vi driver forandringen og har en ledende position på det europæiske marked for elektriske lastbiler. Vi har allerede i dag elektriske lastbiler i serieproduktion og leverer til kunder over hele Europa og Nordamerika. Vores mål er, at 50 % af vores samlede lastbilsalg skal være elektrisk i 2030, slutter Peter Ericson.

   

  De første elektriske lastbiler af modellen Volvo FM Electric leveres til Unicon i fjerde kvartal af 2022.

   

  Læs også:

  Hvad er status på elektriske varebiler i Danmark?


  Fakta om Volvo FM Electric

  • Produktionsstart: 4. kvartal 2022
  • Rækkevidde: Op til 300 km.
  • Batterikapacitet: 180–540 kWh, 2-6 batterier
  • Mulig totalvægt vogntog: Op til 44 tons
  • Akselkonfigurationer:
   • Trækkere: 4×2, 6×2​, 6×4
   • Forvogne: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
  • Alle aksler har luftaffjedring
  • Drivline: 2–3 elektriske motorer, I-Shift gearkasse
  • Performance: Op til 330–490 kW (450–666 hk)
  • Ladetid (fuld opladning​):
   • 9,5 timer med AC (43 kW), tre-faset
   • 2,5 timer med DC (250 kW)
  Anbefalede artikler