<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
AndersLisberg_Ecophon

Ventilationsloftet slår to fluer med ét smæk

 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Indeklima
 • Materialer og Løsninger
 • 2017-06-13
 • Akustikspecialisten Ecophon står bag en banebrydende loftsløsning, som optimerer både lyd- og luftkvaliteten. De lyddæmpende loftplader, som egner sig til diffus ventilation, giver maksimal komfort og økonomiske besparelser.

   

  Vi ved det godt: Behagelig akustik og god ventilation er vigtigt for brugernes oplevelse af et rum. Men hvad med den visuelle oplevelse? Hidtil har det været svært at finde fælles fodslag mellem indeklimakrav og flot arkitektur, men nu har akustikspecialisten Ecophon udviklet en serie lofter, som sikrer optimal lyd- og luftkvalitet uden brug af synlige komponenter eller ventilationshuller.

   

  Lofterne er både lyddæmpende og giver diffus ventilation. Hver enkelt loftplade fungerer som indblæsningsarmatur, hvilket betyder, at man kan etablere et helt plant loft med jævn indblæsning af frisk luft over hele loftfladen samtidig med, at den fulde akustiske virkning bevares. Der er med andre ord ingen passivområder; alle loftsplader bibeholder fuld lydabsorptionsevne.

   

  -Hvis vi vil fremme et sundt indeklima, er det vigtigt at finde løsninger, som ikke kræver ofrer. Det vil sige løsninger, der båder tilgodeser det æstetiske og det fornuftige. Vi har mange års erfaring med at udvikle løsninger, der integrerer akustikken med arkitekturen. Nu har vi koblet ventilation på i en visuelt flot løsning med en meget høj brugerkomfort, siger Anders Lisberg Petersen, som er business unit manager hos Ecophon Danmark.

   

  Ecophons ventilationsløsninger er støjsvage og giver ingen trækgener. De er baseret på Ecophons akustiklofter i glasuld, som i kraft af materialets beskaffenhed og struktur er ”født” til diffus indblæsning. I modsætning til andre typer ventilationslofter kan Ecophons loftplader derfor monteres uden ændringer og yde fra dag ét.

   

   

  Widex fandt løsningen hos Ecophon

  Netop den effektive og æstetiske løsning med diffus ventilation bed man også mærke i hos Widex, da man tilbage i 2010 stod overfor at opføre et nyt emissionsfrit og selvforsynende domicil. Der var i alt tale om 25.000 m2 loft, der skulle integreres som en aktiv del af det nye domicil.

   

  Den helt store besparelse i forhold til andre ventilationslofter er nemlig, at der til Ecophons løsning ikke skal trækkes et system af ventilationsrør og monteres indblæsningsarmaturer. Derfor er der brug for betydeligt mindre plads over loftspladerne, så man bevarer mere loftshøjde ved renovering eller sparer dyr etagehøjde i nybyggeri.

   

  -Vores ventilationsløsninger kræver kun 20 cm plads foroven mod normalt 60 cm. Så man kan spare omkring 40 cm. pr. etage, hvilket svarer til ca. 30.000 kr. pr. 70 kvm. Dertil kommer en sparet arbejdsgang i montagen samt en driftsbesparelse, fordi indblæsningstrykket er lavere og dermed bruger mindre strøm. Så også for bygherrer er det en attraktiv løsning, siger Anders Lisberg Petersen.

   

  Helt konkret endte Widex med at vælge Ecophons løsning med nedhængte lofter Focus A, E, Dg og Ds, der kombinerer akustik med laveste emission.

   

  Den jævne loftflade i Ecophons løsning betyder, at 11.000 hårdt fortrådede touchpoints sammen med 400 fan coils i dag sikrer, at indblæsningen af frisk luft foregår kontrolleret hos Widex. Opvarmning og nedkøling kan nemlig styres fra centralt hold alt efter lokalets størrelse og hvor mange, der er tilstede.

   

  Loftløsningernes lyddæmpende effekter bidrager desuden til medarbejdernes trivsel i form af bedre akustik, ligesom Widex har oplevet energibesparelser efter den kontrollerede indblæsning. Som en sidegevinst har Widex også oplevet, at farven på loftløsningerne har en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet. 4000 lysarmaturer sidder i loftet rundt om i Widex-domicilet. Mange af dem peger op ad og reflekterer dermed lyset tilbage i lokalet. Det blødgører belysningen og skaber en behagelig atmosfære for medarbejderne at arbejde i.

   

  Løsningen med nedhængte lofter og deres diffuse ventilation har samlet set bidraget positivt til, at Widex i dag har et emissionsfrit domicil med moderne indeklima til fordel for medarbejdernes trivsel.

   

  Om Ecophon

  Ecophon er specialist i akustikløsninger, der giver god lyd. Virksomheden har Europas største produktprogram inden for akustik og har udviklet lydabsorberende produkter til både loft og vægge, som reducerer genklang og minimerer baggrundsstøj. Produktporteføljen til undervisningssektoren, sundhedssektoren og erhvervslivet spænder lige fra zen arkitektoniske designløsninger til støjdæmpende løsninger i ”børnehøjde”.

   

   
  Anbefalede artikler