<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Værktøjstest: Milwaukee Elhøvl – Gennemtænkte detaljer og smarte features
annonce

Værktøjstest: Milwaukee Elhøvl – Gennemtænkte detaljer og smarte features

 

Elhøvlen fra Milwaukee har den særlige Redlink overbelastningsbeskyttelse og kan levere helt op til 14.000 omdr./min. En særlig celleovervågning optimerer værktøjets driftstid og sikrer lang batterilevetid.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

 

 

 

Alle får på skift lov at afprøve høvlen fra Milwaukee. Steffen Slott Jørgensen fra Hoffmann udtaler sig som den første:

 

- Den høvler derudaf, men den tager samtidigt godt fast, og træet får en utroligt fin overflade bagefter.

 

- Ja, det er der ikke en finger at sætte på. Samtidigt er der mange smarte features. At man selv kan vælge, hvorvidt savsmuldet skal blæses ud til højre eller venstre for én, er virkeligt smart. Det vil sige, at den kan bruges optimalt, uanset om du er venstre- eller højrehåndet, eller står og arbejder i vanskelige positioner, hvor det er en vigtig ting at kunne styre, forklarer Asmus Kromann fra Den Grå Tømrer.

 

Alle er godt tilfredse med ydeevnen og træets efterfølgende overflade, men Justian Raahauge fra Exponent har lyst til at udfordre elhøvlen lidt mere:

 

- Vi har jo kun testet den ved at køre den langs træets årer. Men kører man på tværs, kan man virkeligt sætte sådan en maskine på prøve, forklarer men Justian Raahauge, alt imens han kører maskinen tværs over træet. Man kan hører hvordan den arbejder på højtryk.

 

Læs mere om Værktøj

 

- Det skal man jo ikke gøre normalt, og man kan da høre hvordan, den kæmper, men den formår alligevel at komme igennem træet. Det er altså et stort kvalitetsstempel, når et stykke batteridrevet værktøj kan klare så udfordrende opgaver uden det helt store besvær, siger Justian Raahauge.

 

Elhøvlen har vigtige detaljer som en forlænger frontsko, der gør værktøjet mere stabilt, når det placeres på træet, ligesom der også er en integreret beskyttelse, bemærker håndværkerpanelet:

 

- En interessant feature er den lille bagklap, der gør at man ikke stiller værktøjet på skæret. De her små detaljer er jo noget, der vidner om, at producenten har tænkt det hele igennem. Elhøvlen er klart et værktøj, jeg godt kunne se mig selv bruge i hverdagen, afslutter Søren Frost fra V.T.S., mens resten af håndværkerpanelet nikker samstemmende.

 

 

Læs mere om Milwaukee M18 BP-402C Elhøvl på Milwaukees hjemmeside

 

 

Tekniske specifikationer

Spænding:18V

Omdrejningstal, ubelastet: 14.000 o/min

Maks. skæredybde: 2 mm

Høvlbredde: 82 mm

Falsedybde: 10,7 mm

Vægt inkl. batteri: 2,7 kg

 

 

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

 

Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

 

Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.

 

Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.

 

Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.

 

Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019.

 

KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

 

I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

 

Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

 

V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

 

Læs også Bygge- & Anlægsavisens test af Milwaukees M18 FMS254 kap-/geringssav: Masser af styrke

 

 

Tak til AO Johansen

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.