<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
DrivePro14_1920
Annonce

Trafikalarmer fra Saphe kan gøre stor nytte for erhvervskøretøjer

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Sikkerhed
 • 2023-02-23
 • | Af John Bo Northroup

  De kendte trafikalarmer fra Saphe er nu godt på vej ind på markedet for erhvervskøretøjer. Trafikalarmen kan hjælpe med at undgå at køre for stærkt, og det er tiltrængt, da erhvervskøretøjer er overrepræsenterede i ulykkesstatistikkerne.

  Trafiksikkerhedsselskabet Saphe gør nu en målrettet indsats for at udbrede firmaets kendte trafikalarmer til erhvervskøretøjer.

  Siden 2015 har Saphes trafikalarm hjulpet bilister med at overholde hastighedsbegrænsninger og undgå ulykker.

  Saphes trafikalarmer var i begyndelsen målrettet den private bilist, men nu er erhvervskøretøjerne også begyndt at tage Saphes service til sig. Og det er der god grund til.

  En opgørelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at et erhvervskøretøj er involveret i en tredjedel af alle dødsulykker. Per kørt kilometer er varebiler tre gange så ofte involveret i ulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne i forhold til personbiler. Når det gælder de tungere køretøjer er lastbiler dobbelt så ofte involveret i ulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken i forhold til personbiler.
  Behov for mere sikkerhedsudstyr i erhvervskøretøjer

  En undersøgelse fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker viser, at tunge køretøjer typisk er årsagen til de mest alvorlige ulykker. Årsagen til ulykker er uopmærksomhed, træthed, manglende brug af sikkerhedssele og – hastighedsoverskridelse, hvor netop produkter fra Saphe kan hjælpe til at føreren af køretøjet i højere grad overholder fartgrænserne. Den samme havarikommission foreslår, at varebiler generelt får installeret sikkerhedsudstyr svarende til en moderne personbil såsom nødbremse/adaptiv fartpilot, linjevogter, bakkamera og en avanceret uopmærksomhedsdetektor.

  - Vi er meget fokuserede på, at hjælpe udbredelsen af Saphe på vej blandt erhvervschaufførerne. Derfor tilbyder vi firmakunder, at de kan få selve trafikalarm-enheden gratis i alle virksomhedens køretøjer og at betalingen sker månedligt med én faktura, fortæller Freddy Sørensen, direktør for Saphe, der for halvandet siden lancerede en abonnementsbaseret forretningsmodel, der skal fremtidssikre virksomheden.

   

   

  DrivePro7 carPlay_1600  Nye krav til trafikalarmer

  Saphes trafikalarmer bliver løbende videreudviklet. En ny udvikling er fremkomsten af strækningskontrol, som er kameraer, der viser en bilists gennemsnitsfart på en given strækning. Det kommer til Danmark snart, i første omgang ved store trafikanlæg som Øresunds- og Storebæltsbroen. Her advarer trafikalarmen dig som bilist om strækningskontrollen og hvornår du er ude af den igen. Systemet med strækningskontrol er allerede ganske udbredt i Italien og det kommer snart til flere lande.


  En anden ny udvikling er politiets nye lasere, som nu kan måle bilisters hastighed på en distance af 1.200 meter. Saphes opdaterede trafikalarmer vil advare bilisten allerede to kilometer før denne type fartkontrol.


  En tredje feature er, at Saphes trafikalarm viser farttavler; altså hvor hurtigt man ifølge reglerne må køre på en given strækning. I EU er det nu et krav, at nye biler kan vise fartavler, men her kan det være udfordring, at der mange steder ikke er fysiske farttavler at aflæse.

  – På min vej til arbejde kører jeg i byområde, men det er meget småt med farttavler og det vil sige, at der ikke er hastighedsbegrænsninger at aflæse. Men hvis vores brugere selv indtaster observationspunkter med f.eks. hastighedsbegrænsninger, så vil disse data blive lagret i vores system. Det er et eksempel på nytteværdien af, at vores 1 million brugere tager del i et stort trafikfællesskab, hvor alle hjælper hinanden.

   

  Hvad er en Saphe trafikalarm

  En Saphe trafikalarm er en lille enhed, der installeres i køretøjet. Enheden forbinder til Saphe Link app via bluetooth og starter automatisk, når køretøjet begynder at bevæge sig. Alarmen bliver opdateret hvert sekund med data fra Saphe om alle former for fartkontrol og ulykker i nærheden køretøjet. Trafikalarmen reagerer både på fotovogne, stærekasser, strækningskontrol og trafiklyskamera.

   

  Brugerne kan bidrage med data til Saphe ved at indrapportere hændelser af betydning for trafikken. På den måde er Saphe også et community, et trafikfællesskab med mere end en million brugere, der hjælper hinanden.

   

  Om Saphe

  Saphe er en dansk teknologivirksomhed, der udvikler intelligente trafiksystemer, som kan reducere antallet af trafikrelaterede ulykker. Missionen er at skabe tryghed i trafikken.

  Saphe blev grundlagt i 2015 og firmaet tæller i dag 40 medarbejdere. Teknologivirksomheden har solgt mere end 1 million trafikalarmer og i dag er en ud af fire biler udstyret med en Saphe-alarm.

   

  Danmark er det primære marked, men Saphe har så småt taget hul på det tyske marked, og er også i gang i Storbritannien, Sverige og Italien.

  Anbefalede artikler