<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Henrik Mielke og Thomas Raunsbæk

Koncerndirektør Henrik Mielke MT Højgaard Holding og koncerndirektør Thomas Raunsbæk, Nordic Wood Industries

Trægigant overtager specialist i modulbyggeri

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Tag og Facade
 • Målbar bæredygtighed
 • Træ
 • 2023-07-06

  Nordic Wood Industries aktiverer nu overtagelsen af Scandi Byg fra MT Højgaaard Holding til glæde for alle tre parter, der ser frem til at fortsætte det gode samarbejde om klimavenligt modulbyggeri i træ.

  MT Højgaard Holding og Nordic Wood Industries indgik i januar et forpligtende samarbejde, hvorunder Nordic Wood Industries fik option på at købe Scandi Byg senest i efteråret 2023, og den option bliver nu aktiveret til stor tilfredshed for alle tre parter.

   

  Løgstørbaserede Scandi Byg bliver en del af Nordic Wood Industries, som i forvejen tæller de træbaserede virksomheder Nviro, Palsgaard Spær, Lilleheden, Roust Element, Roust Spær, Bisco Binder og Skandach Holzindustrie.

   

  – Vi kan nu endelig byde Scandi Byg og virksomhedens godt 175 dygtige medarbejdere velkommen til Nordic Wood Industries – og det glæder vi os naturligvis meget over. Scandi Byg er markedsleder inden for klimavenligt træbyggeri, og vi er overbeviste om, at Scandi Byg passer rigtig godt ind i vores træ-familie. Som koncern fokuserer vi på at gøre det nemt for byggeriet at bruge træbaserede løsninger, og med Scandi Byg ombord ser vi en mulighed for at kunne tilbyde endnu mere komplette løsninger i et tæt samarbejde med koncernens andre selskaber, siger koncerndirektør hos Nordic Wood Industries, Thomas Raunsbæk i en pressemeddelelse.

   

  Hos MT Højgaard Holding er koncerndirektør Henrik Mielke også glad for, at aftalen er faldet på plads:

   

  – Vi er glade for at have indgået den endelige salgsaftale som forventet. For MT Højgaard Holding betyder salget, at vi nu kan fokusere alle kræfter på at udvikle vores velindtjenende danske bygge- og anlægsforretning og fortsætte den strategiske proces for de internationale aktiviteter. Scandi Byg får samtidig en langsigtet ejer, som kan sikre stabilitet og give medarbejderne de bedste betingelser for at udnytte mulighederne inden for klimavenligt modulbyggeri.

   

  Selvom Scandi Byg har skiftet ejer, fortsætter samarbejdet med MT Højgaard Holding.

   

  Scandi Byg_FabrikScandi Bygs fabrik  – Scandi Byg skifter hænder, men det gode samarbejde med MT Højgaard Holdning forbliver. MT Højgaard Holdning vil nemlig fortsat arbejde med leverancer fra Scandi Byg såvel som Nordic Wood Industries’ øvrige selskaber. Det sker som led i MT Højgaard Holdnings fokus på at styrke den bæredygtige retning, og her spiller samarbejdet med Nordic Wood Industries en vigtig rolle. Det er ligeledes vigtigt for os at samarbejde med en stor entreprenørkoncern som MT Højgaard Holdning for at udbrede det mere klimavenlige byggeri i træ, lyder det også fra Thomas Raunsbæk.

   

   

  Tårnhøjt fokus på grøn omstilling

  I Nordic Wood Industries møder Scandi Byg velkendte samarbejdspartnere, blandt andre Lilleheden og Roust Element om materialer, og Scandi Bygs moduler bliver allerede i dag isoleret med celluloseisolering fra Nviro.

   

  – Hos Scandi Byg glæder vi os over, at vi nu træder ind i en koncern, hvis primære fokus er træ og klimavenlige løsninger til byggeriet. Nordic Wood Industries har et tårnhøjt fokus på den grønne omstilling, og det matcher i høj grad Scandi Bygs ambitioner om at kunne levere klimavenlige modulløsninger. På den måde komplimenterer Scandi Byg og Nordic Wood Industries hinanden rigtig godt, og vi har jo allerede gode samarbejder med flere af koncernens selskaber, som vi nu kan udbygge i fremtiden og dermed skabe endnu stærkere synergier, siger administrerende direktør hos Scandi Byg, Torben Bloch Nielsen, og tilføjer:

   

  – Derudover ser vi også meget frem til at kunne spare med Nordic Wood Industries og udvikle os endnu mere inden for klimavenligt byggeri. Scandi Byg er allerede langt, og vi kan blandt andet leve op til den frivillige bæredygtighedsklasses grænseværdier i 2029. Men vi vil hele tiden blive endnu skarpere, og her vil vi som en del af koncernen fremover kunne hjælpe hinanden med at skabe gode, klimavenlige byggerier – og ikke mindst gøre det så nemt for bygherren som muligt at vælge træbyggeri.

   

  Sidste flueben

  Nordic Wood Industries og MT Højgaard Holdning afventer myndighedernes endelig godkendelse af transaktionen. Salget ventes gennemført per 31. december 2023.

  Anbefalede artikler