<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
JMM-liebherr

To Liebherr dumpere gav hurtigt entreprenør appetit på flere

 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • Den effektive byggeproces
 • Anlæg
 • 2023-03-17

  Entreprenørfirmaet M. J. Eriksson A/S  var de allerførste i Danmark til at købe den knækstyrede dumper Liebherr TA 230. Hurtigt fik de endnu en, og yderligere tre maskiner er bestilt hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

  Der er noget ved det, når faste kunder vender tilbage og bestiller mere af samme vare. Også når varen er i 30 tons-klassen, som det er tilfældet med en leverance, som entreprenørfirmaet M. J. Eriksson A/S nu får fra den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner A/S. Det blev Eriksson, som for et års tid siden snuppede det første eksemplar af den knækstyrede dumper Liebherr TA 230 i Danmark. Den blev fulgt op med en mere. Og nu er den tredje, den fjerde og den femte dumper af samme art så småt på vej til Eriksson.

  - Det er lidt nyt for os med dumpere fra Liebherr, og der var da også lidt småting, der lige skulle rettes til på den første. Blandt andet vil vi gerne køre med Bridgestone-dæk i stedet for den dæk-type, som Liebherr har valgt som standard. Det blev klaret, og jeg må sige, at folkene på værkstedet hos Johs. Møllers Maskiner har gjort sig umage, fortæller serviceleder Preben Holmstrand hos M. J. Eriksson i en pressemeddelelse.

  Jmm-liebherr-entreprenørmaskinerJohs. Møllers Maskiner er ved at være færdig med klargøringen af Liebherr TA 230 nummer tre, fire og fem til M. J. Eriksson. Det er entreprenørselskabets serviceleder Preben Holmstrand, der følger arbejdet på Johs. Møllers værksted i Rønnede.

   

  Trækkraft, gearskift og affjedring

  To Liebherr TA 230 bliver nu til fem i maskinparken hos Danmarks største jordentreprenør. De to første er sat ind på projekter i Jylland. En af de tre næste dumpere skal til Fyn, og to er endnu ikke endeligt placeret geografisk.

  - Nu skal vi lige have dem leveret først. Så skal alle fem nok komme i sving. Flere parametre har gjort sig gældende i vores valg af dumperne. Men ikke mindst maskinernes trækkraft, gearskift samt affjedringen af kabinen har vejet tungt, siger Preben Holmstrand.

  Da M. J. Eriksson i fjor fik den allerførste TA 230, blev den ekstra speciel ved at være Liebherr-maskine nummer 300, som Johs. Møllers Maskiner afleverede til selskabet, som i det hele taget er storforbruger af Liebherr og særdeles trofast kunde hos maskinfirmaet. M. J. Eriksson og Johs. Møllers Maskiner har således passeret de 40 år som samarbejdspartnere.

   

  355 Liebherr-heste

  TA 230 har en driftsvægt på 26,4 tons. Den rummer 18 kubikmeter i ladet og har en nyttelagt på 28 tons. I maskinrummet ligger en D956-dieselmotor af egen Liebherr-avl. Den yder 355 hk og har elektronisk styret automatisk powershift-transmission. Otte gear frem ad og fire bagud giver mulighed for henholdsvis 57 og 16 km/t. Dumperen er udstyret med våde multi-skivebremser på alle seks hjul.

  Både automatisk centralsmøring og et innovativt vejesystem er i øvrigt på listen over standardudstyr fra fabrikken.

  Det er i øvrigt ikke kun dumpere, som M. J. Eriksson har i ordrebogen hos Johs. Møllers Maskiner. Også fem Liebherr-gravemaskiner er på vej. Der er tale om tre styk 25 tons Liebherr R 924 og to 32 tons R 930. Alle maskinerne fra Liebherrs Generation 8-serie.  

  Anbefalede artikler