<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
155076_Novego Plus Oxford_Bred
Annonce

Timbermans vinylgulve er efterspurgte i Nordatlanten

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • 2022-10-12
 • | Af Nicholas Jungblut Knutsson

  Gulvleverandøren Timberman er i fremgang på det nordatlantiske marked. Der er især høj efterspørgsel på deres vinylgulve, fordi de har en række egenskaber, der passer godt til det koldere klima.

  155028_Novego_TexasOak_højNovego Texas Oak
  155073_Novego Plus Birmingham_HøjNovego Plus Birmingham
  155028_Novego_TexasOak_closeNovego Texas Oak
  155027_Novego_ColoradoOak_CloseNovego Colorado Oak
  155073_Novego Plus Birmingham_MiljøNovego Plus Birmingham
   
   


  Over de seneste år har gulvleverandøren Timberman kunnet se en stigende efterspørgsel i både Grønland, Island, Færøerne og Nordnorge. Ifølge projektleder Alex Jørgensen er det især deres Novego vinylgulve, som sælger godt i dette geografiske område.


  - Hos Timberman leverer vi både træ-, kork- og vinylgulve, men på det nordatlantiske marked køber vores kunder især vinyl. Det handler både om drift, vedligeholdelse og omkostninger, for vinylgulvene har en slidstærk overflade, der er meget svær at ridse, og så kræver de kun jævnlig gulvvask og en sjælden gang imellem en dybderensning.

  Derudover har produktet et æstetisk udtryk og en positiv effekt på indeklimaet, der er med til at gøre det populært blandt forbrugerne. Novego gulvene har nemlig de samme kvaliteter, som vi kender fra traditionelle vinylgulve, men ser anderledes ud, end det vi er vant til.


  - Vores vinylgulve udmærker sig ift. både komfort og look. Der er et lag skum på bagsiden, som gør produktet trinlydsdæmpende, og så har overfladen en 3D-struktur, hvor årer og knaster bliver fremhævet, så det ser meget naturtro ud.

   

  Gode gulve til et koldt klima

  Et Novego vinylgulv har de samme æstetiske og komfortmæssige effekter, uanset hvor i verden det bliver monteret. Så når Timberman netop har fremgang i Nordatlanten, skyldes det desuden, at produktet har visse materialemæssige egenskaber, der passer særligt godt til det koldere klima, fortæller Alex Jørgensen

  - Når man kommer længere mod nord, svinger luftfugtigheden meget, hvilket kan få traditionelle trægulve til at trække sig sammen, så der opstår svindrevner og åbninger i samlingerne. Vinylgulvene har en kerne, der består af en kalkstenskomposit. Dermed er der ikke noget materiale i gulvet, der absorberer fugt, hvilket gør det utrolig formstabilt.

  - Kombinationen af produktets mange kvaliteter er grunden til, at vi sælger det meget til bl.a. boliger i Grønland. Desuden har vi solgt vinylgulve til en hotelkæde i Nordnorge, som især har stor glæde af gulvets slidstyrke.  155075_Novego Plus Sherwood_BredNovego Plus Sherwood bred
  155028_Novego_TexasOakNovego Texas Oak
  155073_Novego Plus Birmingham_BredNovego Plus Birmingham
   
   
  Bæredygtige alternativer

  At vinyl er let at vedligeholde og har en lang levealder giver produktet en lavere miljøpåvirkning, men Alex Jørgensen nævner også deres korkgulve fra Wicanders som et bæredygtigt alternativ. Timberman inkorporerer også kork i sit sortiment af vinylgulve i den nye gulvserie Novego Plus, hvor de to materialers egenskaber kombineres.


  - I Timberman brænder vi rigtig meget for korken og dens egenskaber. Korken lagrer nemlig CO2 og bidrager på den måde til at mindske CO2 i atmosfæren. Derfor arbejder vi løbende med at udvide brugen af kork, som også har isolerende og lyddæmpende egenskaber.


  Ifølge Alex Jørgensen kan Timbermans stigende omsætning desuden forklares gennem et godt samarbejde med byggemarkeder og god omtale af vellykkede projekter. Der er selvfølgelig mange faktorer på spil, når der udvælges produkter til nye byggeprojekter, men netop i Nordatlanten er der gode argumenter for at bruge Timberman som gulvleverandør.

   

  Anbefalede artikler