<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
blåklæder2

Test af Blåkläder softshell jakke: Perfekt til det danske vejr

 • Byggepladsen
 • Beklædning
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-12-06
 • | Af Alexander Tengbjerg
 • | Fotos

  Der findes ikke dårligt vejr kun dårlig påklædning. Det er måske en sandhed med modifikationer, som mange af vores læsere nok må erkende når de har faret rundt på en byggeplads ulidelig varme eller isnende kulde. Men godt arbejdstøj gør nu engang arbejdsdagen lettere og derfor har vi sat os for at teste Blåkläders nye allround softshell jakke.

  Det danske vejr er uforudsigeligt og lunefuldt. Man kan gå fra fuglefløjt og solskin til regnbyger og stormvejr på et splitsekund. De fleste håndværkere, der jo til daglig må underkaste sig vejrgudernes humør, ved at der findes ikke dårligt vejr, men kun dårlig påklædning.


  blåklæder_produkt
  blåklæder
   
   

  Vi har derfor givet os i kast med at teste et stykke tøj, der ifølge producenten er en vaskeægte allrounder, når det kommer til at modstå det omskiftelige danske vejr. Det blev vores gamle murersvend Lasse Hald, der har gjort et kort come back til vores testpanel, som fik fornøjelsen af at teste den nye softshell jakke fra Blåkläder. Som murersvend og skridsikringsekspert, bruger han nemlig mere tid udenfor end de fleste håndværkere og ved om nogen hvor vigtigt det er at være ordentligt klædt på.

   

  - Som håndværker starter dagene før fanden, får sikkerhedssko på, og som ofte er det koldt og mørkt når vi går i gang. Derfor plejer jeg altid at have en varm jakke på om morgenen. Men temperatursvingningerne og hårdt arbejde gør ofte at man sveder tran senere på dagen. Skal man være beskyttet mod vind og regn, så er det ofte på bekostning af noget syntetisk stof, der gør det umuligt at ånde i jakken, fortæller Lasse Hald. Han fortsætter:

   

  - Men lige præcist åndbarheden var helt i top på den her jakke. Jeg kunne bevæge mig i den uden at den blev for varm og jeg frøs heller ikke når jeg rendte rundt oppe på stilladserne og vinden bed. Den er fleksibel, behagelig og har et flot snit. Den sidder kropsnært, så hvis man er lidt rund i det, ved jeg ikke om den sidder så pænt. Men jeg var godt tilfreds og det er rart når man afleverer og henter børnene fra institutionen, at man ser nogenlunde ordentlig ud. Jeg havde den til tider på efter arbejde fordi den var mere behagelig end mine andre jakker. Det var vel at mærke indtil murerstøvet fik sat sit præg på jakken.

   

   


  Overflod af lommer og gode syninger

  Men hvad med den essentielle overflod af lommer, som er undværlige for enhver håndværker:

   

  - Der er godt med lommer, hvor der er rigeligt plads til skruer, søm og telefon. Lynlåse og syninger er gode og føles som kvalitet og ærmerne kan strammes ind med velcro, hvilket både ser pænere ud og er praktisk alt efter ens arbejdsopgave.

  At den er med stretch har også været dejligt. Der er så meget af mit arbejde, der foregår i sære arbejdsstillinger, som jeg næsten ikke ville kunne udføre, uden at tøjet kan give sig.

  Jeg havde heller ikke problemer med småmønter og telefoner, der væltede ud af lommerne når jeg bukkede mig forover eller arbejdede i mærkelige stillinger.

   

  blåklæder3

   

  - Det skal siges at det her ikke er en regnjakke. Øsregner det, så holder den altså ikke helt tæt, men styrter det ned kan jeg for det meste ikke lave mit arbejde alligevel, griner Lasse og afslutter:

   

  - Jeg har været glad for den, men jeg tror for alvor at storbysnedkeren, der tager cyklen på arbejde ville være vild med en jakke som den her, hvor man hverken fryser eller overopheder uanset arbejdsbyrden.

  Jeg ville i hvert fald bruge den her jakke både i foråret, sommeren og efteråret uden at tøve. Og at den sidder pænt, gør det kun dommen bedre.  Tekniske specifikationer

  Allround 3-lags softshell jakke fra Blåkläder

   

  Stof: 92% polyester, 8% elastan

  Vind- & vandafvisende materiale

  Vandtæt:10.000 mm

  Åndbarhed:4.000 g/m²/24H, 255 g/m²

  2-vejs stretch

  Aftagelig, justerbar hætte

  Lynlås foran med fleeceforet lukning

   

  Anbefalede artikler