<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
_DSC1403

Carsten Berthelsen nævner også multiværktøjets lette vægt som en fordel – særligt, når der arbejdes i akavede stillinger

Test: Multiværktøj der selv dribler op i gear – satme genialt!

 • Værktøj
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2022-12-14
 • | Af Frank Ulstrup

  Multiværktøjets fremkomst i 1960’erne var et kæmpe skridt fremad for håndværkeren med masser af spjældarbejde på programmet. Og videreudviklingen af det alsidige værktøj fortsætter med alskens finesser.

  - Det er satme genialt!


  Carsten Berthelsen fra Berthelsen Teknik i Hammel lægger ikke skjul på sin begejstring for Milwaukees multiværktøj med tilnavnet M18 FMT-502X.

  Og det er i særdeleshed den feature, som Milwaukee kalder Auto Load, han er glad for. Den får bl.a. maskinen til at starte op i et roligt tempo, så det er lettere at begynde et præcist snit.


  - Derefter dribler den selv op i gear, når man belaster den – og sænker farten igen, når man mindsker trykket. Det sidste er også genialt, hvis man f.eks. skal omkring et søm eller en anden forhindring, der kræver lidt forsigtighed.


  _DSC1409På den nyeste model er klingens anlægsflade gjort magnetisk.
  En stor fordel, lyder det fra Berthelsen Teknik.


  _DSC1429Lang og slank. M18 FMT-502X fra Milwaukee har en række forbedringer i forhold til forgængeren, lyder det.


   
   

  En række forbedringer

  Og Carsten Bertelsen er en mand, der ved, hvad han taler om. For ud over det multiværktøj, han har haft til test de sidste 14 dage, har han et større arsenal af værktøj fra samme producent.

  De præsterer godt, holder godt, og falder rigtig godt i hans smag, siger han. Ikke mindst multiværktøjerne – og særligt det nyeste:

  - Jeg ser jo en række forbedringer i forhold til den ældre model, jeg har. Det væsentligste er som sagt Auto Load-funktionen, som gør værktøjet meget mere effektivt. Dertil kommer, at selve maskinen vibrerer væsentligt mindre end den gamle, og at den er udstyret med kulfri motor.

  - Fraværet af kul betyder jo, at der er færre dele, der slides, og at motoren ikke er så følsom overfor skidt og støv, lyder det.

   

  _DSC1406
  _DSC1414
  _DSC1434
   
   


  Eneste anke

  Som tømrer og murer med masser af spjældarbejde, sætter Carsten Berthelsen også pris på, at den anlægsflade, hvortil klingen fastgøres er magnetisk. Det har den ikke altid været, siger han:

  - Det gør det noget lettere at skifte klinge på den nye, end på den gamle, siger han og når frem til sit eneste forbedringsforslag. Det har også med klingeskifte at gøre:

  - Jeg undrer mig over, at Milwaukee ikke har et hurtigskifte, som man ser på visse andre brands. Hos Milwaukee skal man både løfte i en arm ovenpå maskinen og skrue en fingerskrue af under klingen. Det er lidt mere omstændeligt og tager lidt længere tid, men det er muligt, at det i længden er en mere solid løsning. Samlet set er det dog en detalje, som man hurtigt vænner sig til, lyder det.


  Kort om M18 FMT-502X fra Milwaukee Tool

  • Kulfri motor leverer op til 20.000 omdr./min
  • 10-trins hastighedsregulering og Auto Load-funktion
  • Integreret 180° LED-lys
  • Kan benytte alle Milwaukee M18batterier
  Anbefalede artikler