<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Nick Rønsner foran faskinetunnel
Annonce

Nick Rønsner

Smart faskineløsning sikrer enkelthed i hele værdikæden

 • Anlæg
 • 2024-03-26
 • | Af Tim Panduro
 • Faskinetunneller har gennem flere år gjort det lettere at slippe af med overskudsvand på større byggerier. Nu introduceres den populære løsning også i en parcelhusudgave.

  faskine montage


  2023 skrev sig ind i den danske vejrhistorie som den vådeste nogensinde – og indtil videre er tendensen fortsat med regnmængder langt over gennemsnittet i både januar og februar.

  De stigende mængder nedbør kan mærkes rundt omkring. Og hos den danske produktionsvirksomhed WaterCare er man stærkt opmærksomme på udfordringerne – og ikke mindst, hvordan de kan løses.

  Et af svarene er faskiner, der kan sikre en hurtig og effektiv regnvandsopsamling. For en lille håndfuld år siden introducerede WaterCare en nyskabelse på det danske marked – nemlig faskinetunneller. Enkelt forklaret er det halve tunnelrør, der kan bruges til at skaffe overskudsvandet af vejen.

  Fordelene er mange, fortæller Nick Rønsner, der er salgsdirektør i WaterCare.


  - Traditionelt er faskiner til større byggerier og grunde blevet lavet med kassetter, men det er en arbejdsintensiv proces, der kan kræve tre-fire mand i ugevis til først at stable kassetterne og siden vikle fibertex om dem. Men ved at bruge vores faskinetunneller, der blot sænkes ned med en gravemaskine, kan det, der tidligere tog uger, nu gøres på en dag eller to, siger han og påpeger, at en enkelt Watercare Faskinetunnel har den samme volumen som 23 til 56 af de traditionelle faskinekassetter på markedet.

   

  Tjek på værdikæden

  For WaterCare er det vigtigt, at hele værdikæden spiller sammen. Det skal være enkelt både at indkøbe, transportere, montere og drifte produktet, der i øvrigt produceres på virksomhedens eget anlæg i Assens – og sælges igennem de gængse grossister i Danmark.

  - Tunnellerne har fri gennemstrømning, så slam har svært ved at sætte sig, og hvis der alligevel opstår udfordringer, er de meget lette at inspicere. En kubisk faskine er svær at rense for snavs og partikler. WaterCares Faskinetunnel kan let renses og vedligeholdes på stedet med spuleudstyr uden opgravning., siger Nick Rønsner og tilføjer, at det er muligt at kombinere faskinerne med andre vandhåndteringsløsninger.

  faskinetunnel-i-jorden


  Også til parcelhuset

  Udfordringen med regnvand ligger ikke kun hos større aktører som industrivirksomheder og ejendomsselskaber. Ude på landets villaveje er der også behov for vandafledning, og det har fået WaterCare til at udvikle produktet Villa, der bliver introduceret på markedet her til foråret.

  - I parcelhuskvarterer har 30-40 % af alle nybyggede huse restriktioner om at holde regnvand på egen grund, og derfor er det nødvendigt med en let monterbar og brugervenlig løsning som vores. Den hurtige installation og driftsløsning giver fordele for både bygherre, entreprenør og ejer, siger Nick Røsner.

  - Desuden har vi gjort grossistens lagerhåndtering væsentligt lettere end kendte kassetteløsninger, hvilket understøtter vores hensyn til den samlede værdikæde.

  Han fortæller, at produktet kan indgå i en pakkeløsning med pumpebrønde og eventuelt indsamling til brugsvand i enten huset eller til haven.

  - Allerede i dag ser vi et spildevandssystem, der ikke kan håndtere mængden af regnvand og spildevand, og det er årsagen til, at omkring en tredjedel af landets parcelhuse har restriktioner om, at vandet skal holdes på egen grund. De restriktioner vil kun blive mere udbredt. Jeg tror ikke, at det er urealistisk at regne med, at det vil omfatte 80 procent af alle boliger om få år, og når man alligevel skal lave ændringer for at imødekomme de krav, kan man lige så godt lave en kombinationsløsning, hvor man også får udnyttet vandet til eget brug.
  Anbefalede artikler