<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
CityVest-facade_1200x628

Skoler og foreninger står i kø til at genbruge inventar fra City Vest

 • Byggepladsen
 • Byggeriets udvikling
 • Byggeprojekter
 • Renovering
 • 2023-12-15
 • Skoler og institutioner og foreninger har skrevet sig op hos entreprenørvirksomheden A. Enggaard til at afhente inventar fra butikscentret City Vest, som man er i gang med at tømme for at ombygge det til et lokalt bydelscenter.

  Hos entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har man fokus på bygningers ressourcer og ikke smide ting ud, som andre kan få glæde af. I øjeblikket er man i gang i City Vest i Gellerup, der skal omdannes til et spændende bydelscenter med specialbutikker og dagligvareforretninger.

  Den nordlige del af centret skal renoveres og bibeholdes, men skal først tømmes, inden renoveringen begynder. Her har A. Enggaard givet de lokale foreninger og organisationer muligheden for – helt gratis – at hente lysarmaturer, trapper, overvågningskameraer eller mange andre ting, som ikke længere skal bruges i centret.

  - Vi er meget opmærksomme på den vigtige rolle, som frivillige foreninger og organisationer har i samfundet. Vi håber derfor at kunne give dem nogle muligheder, de ellers ikke havde haft, ved gratis at kunne afhente de mange gode og funktionelle ting, der ikke længere er brug for i City Vest, siger projektudvikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard i en pressemeddelelse.

  - Vi kan se, at der er kommet et meget større fokus på at genbruge ting, og at bæredygtighed generelt er en dagsorden, der optager danskerne. Derfor er markedet for genbrug også i en rivende udvikling, og det er i langt højere grad end tidligere muligt at begrænse omfanget af de materialer, der går til spilde i forbindelse med nedrivning- og omdannelse af bygninger. Vi bruger derfor lige nu mange ressourcer på at opsøge forskellige muligheder for at give mest muligt af City Vest et nyt liv, fortæller projektudvikleren.

   

  125 lokale foreninger kan få glæde af tømningen af City Vest

  A. Enggaard har udarbejdet et omfattende katalog med ting fra centret og givet foreninger og organisationer mulighed for at søge om at komme i betragtning. Her har hele 125 foreninger og organisationer lagt billet ind på at hente ting, når A. Enggaard og City Vest åbner dørene for afhentning. Kataloget rummer ting fra en tredjedel af centret, og A. Enggaard forventer, at der kommer flere runder, hvor det er muligt for foreninger og organisationer at byde ind.

  Det er både idrætsforeninger, skoler, institutioner og fritidsklubber som har henvendt sig og entreprenørvirksomheden har ikke på forhånd sat begrænsninger på, hvor mange effekter foreningerne kan lægge billet ind på. Men i forbindelse med gennemgangen af de mange ansøgninger vil A. Enggaard sørge for, at så mange som muligt bliver tilgodeset, hvorefter modtagerne får besked om, hvad de har fået tildelt.

   

  Spirer en lokal bydelskultur

  Afhentningen af ting fra centret er et led i A. Enggaards plan om at omdanne City Vest til et bydelscenter med dagligvareforretninger og specialbutikker og etablere et levende boligkvarter med både leje- og ejerboliger i en del af det nuværende centerområde. Udviklingen gennem de seneste år har vist, at tiden er løbet fra City Vest som et stort regionalt center, og det er årsagen til, at A. Enggaard gerne vil foretage ændringer.

  Før planerne konkretiseres, inddrager Aarhus Kommune borgerne i debatten om bydelens fremtid, hvorefter A. Enggaard arbejder videre med en udviklingsplan sammen med Aarhus Kommune.

   

  Anbefalede artikler