<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20211014_092738

Ford Ranger StormTrak

Sidste udkald: Ford pifter Ranger-rækken op

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-12-22

  Med fire nye ”Special Edition”- modeller af Ford Ranger banker Ford nyt liv pickuppen, der for snart en del år siden tog sit indtog på markedet. Nu lurer en ny model om hjørnet, men der er stadig liv i Ranger. To af de nye modeller kommer til Danmark – Sig goddag til bæstet Ranger Raptor Special Edition og arbejdshesten Ranger StormTrak.

  Begge modeller kommer i begrænset oplag, men næppe så begrænset, at du ikke kan få en, hvis du vil.

  Og står du og kigger på de to modeller, så vil de fleste nok tænke: ”Det er da en Raptor, som jeg skal have”. Den store brutale offroader kan køre i vildt terræn og på en pressefremvisning fik undertegnede selv syn for sagen.

  Ranger Raptor går snildt gennem vanddybder på op til 85 cm og forcerer let sten, muddergrøfter og stejle grusveje.

  Alt det hjælper den brølstærke dieselmotor med til. Den har 213 heste, men meget mere vigtigt er momentet, der er på 500 nm.

  Dertil er der en yderst velfungerende automatgearkasse med 10 trin. Det er meget og det medfører mange gearskift – især på landeveje. Men det har den fordel, at lydniveauet i kabinen er meget lavt, når man tager terrændæk og pickuppens aerodynamik med i billedet.

  Men Ranger Raptor har en stor ulempe. Den kan kun trække 2.500 kg. på krogen. Det er prisen for bedre terrænegenskaber og mere avanceret undervogn. Derfor skal du måske kigge lidt ned i modelrækken, hvis du skal bruge en bil på byggepladsen.

   

  20211014_092812
  20211014_092729
  20211014_093037
  20211014_103628
   
     Less is more

  Hører du til dem, der gerne vil have gravemaskinen med, når du kører eller har du brug for at hente materialer på traileren, så skal du vælge topmodellen Raptor fra og kigge lidt nedad i modelrækken på Ranger StormTrak.

  Som storebroderen er den også en ”pumpet” udstyrsvariant. Motoren er den samme, men undervognen er sat op til slid og slæb, hvor Raptor er sat op til fuld fart ud over marken.

  Der er den samme 213 hestes motor med 500 nm og gearkassen med 10 gear. Så fås den også som double Cap op Rap Cab – det sidste betyder, at der er et mindre rum bag forsæderne.

  Og det store clue ved Stormtrak er, at den må hive 1.000 kg mere end Raptor. 3.500 kg. Det er meget mere minigraver.


   


  Frihøjden på op til 237 mm. sikrer masser af plads under bilen, når du skal forcere sten, huller og andre forhindringer i terrænet. Vi prøvede både Raptor og Stormtrak på en offroadbane lidt uden for Helsinki i Finland.

  Her viste Raptor sig som en ustoppelig terrænæder. Den mere civiliserede Stormtrak tog præcis de samme udfordringer i fin stil og det bærer et reduktionsgear og muligheden for at låse differentialet øren for.

  Begge modeller kører gennem alt og vi forcerede dybe mudderhuller, stenede markvej, over klippefremspring og ad stejle skråninger med løs belægning. Det kendetegner en ”rigtig” 4x4-bil.


   

  20211014_103552
  Ranger_Stormtrak_036
  Ranger_Stormtrak_037
  Ranger_Stormtrak_042
   
     Lad og luksus

  Der er proppet godt med udstyr i de nye varianter. Raptor har fået tagbøjle, opdateret front med ny kølergrill, sæder med læder og nye stafferinger. Den ser brysk ud.

  Stormtrak er en smule mere afdæmpet. Der er stadig masser af stafferinger og detaljer som sorte sidespejle, sort kofanger bag på bilen. På ladet er der en stor bøjle – og så er der en lækker detalje, der gør livet lettere.

  Ford har som standard givet StormTrak et elektrisk låg til ladet i Double Cab-udgaven. Med tryk på en knap kan man åbne eller lukke rulledækkenet på ladet. Det er smart, for de manuelle løsninger er ofte møgbesværlige at betjene.


  Ranger_Stormtrak_044Ranger Stormtrack

  Der er også en laddeler, der opdeler ladet i to rum. Det kan være en smart ting, men afmontering kræver værktøj og er ikke let. Så enten har man den monteret eller også ryger den op på en hylde i garagen. Det havde været optimalt, hvis den kunne fjernes i et snuptag. Men, det er en detalje, der ikke ødelægger det overordnede indtryk.

  Kabinen er lækker og meget personbilsagtig. Der er (selvfølgelig) en stor skærm og masser af sikkerhedssystemer.

  Hvad er det overordnede indtryk?

  Godt! Det overordnede indtryk af Ford Ranger er godt. Sjovest er Raptor, men som nævnt er StormTrak et bedre valg, hvis du skal bruge bilen som mere end bare legetøj.

  Lad, dobbeltkabine og elektrisk laddækken – og det smarte look er, sammen med 1 ton på ladet og 3.5 ton på krogen, alt sammen lige i skabet. Og den stærke motor med den velfungerende 10-trins gearkasse er nok det bedste bud på en pickup lige nu.


  Data: Ford Ranger StormTrak:


  Pris ekskl. moms: Fra 294.550 kr.

  Motor: 1.996 ccm. 4 cylindre. Diesel med dobbelt turbo og Gear: 10 trins automatgear

  Ydelse: 213 hk v. 3.750 omdr.

  Moment: 500 Nm v. 1.750-2.000 omdr.

  Topfart: 180 km/t.
  0-100 km/t: 9 sek.
  Forbrug: ca. 10,7-11,1 km/l.

  Trailervægt: 3.500 kg.

  Maks. lasteevne: 961 kg,

  Totalvægt: 3.270

  Højeste tilladte vogntogsvægt: /6.000 kg.

  Anbefalede artikler