<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Illuminazione flusso sanificazione

Så let får du luft uden virus

 • MATERIALER og LØSNINGER
 • Indeklima
 • 2021-10-22
 • Tekst af Thomas Schiermacher

  Det er mindre end tre år siden verden tog sine første livtag med covid19, influenza-sæsonen kommer hver år og på institutioner, skoler og arbejdspladser florerer vira i alle afskygninger. Men med den patenterede uvOxy-teknologi kan Unipoint A/S medvirke til, at luften bliver renset for vira.

  Sig farvel til frygten for smitte og goddag til bedre inde- og arbejdsklima - og mindre sygefravær. Det er gevinsterne, hvis man kan holde smitsomme vira i skak og det har Unipoint A/S i Herning fundet en metode til. En patenteret UV-C-teknologi fra italienske Beghelli under produktnavnet SanificaAria. Teknologien har navnet UvOxy og er mere end 99% effektiv mod bakterier og vira.

  Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er virkelighed. Unipoints luftrenser er designet til at desinficere luften ved hjælp af UV-C-stråler. En teknologi patenteret i Italien og nu altså til at få fat i på det danske marked.

  - Det er en teknologi, hvor man tænker ”Hold op, det er smart.” Vi skulle have haft den allerede for et par år siden i kampen mod corona, så kan det være vi var kommet lettere om ved det” siger direktør i Unipoint Torben Lohse.  SanificaAria enhederne trækker den kontaminerede luft gennem systemet hvor det bliver mødt af det desinficerende UV-lys.

  Så snart bakterier og vira passerer gennem kammeret med UV-C-lyset er de gjort ukampdygtige og efterfølgende sender anlægget desinficerede luft tilbage i rummet.

  UvOxy-systemets effektivitet er grundigt testet på forskellige typer bakterier og sporer – også af den slags, der er mere modstandsdygtige over for UV-C-lys end Coronavirus-familien. Og det med 99% succes på udryddelse af bakterier og vira.

  SanificaAria-200-connect
  Led-Panel-RTI-SanificaAria
  sanificaAria-30
  Infinita-SanificaAria-SA
   

  Let at installere


  Unipoint har tre forskellige UV-C-luftrensere på programmet.

  - Du kan få installeret det som del af nødbelysningsanlægget. Det kan også kobles på det almindelige lysnet med vores armaturer udviklet til det, eller du kan vælge en stand-alone model, hvis du vil være helt fri for montage, siger Torben Lohse. 

  Luftrenserne kræver ikke store installationer. Som allerede nævnt skal det bare bruge strøm og der skal ikke trækkes rør eller gøres andre store indgreb.

   

  Trygt arbejdsklima – og godt for sundheden

  I efterdønningerne af corona-krisen er det værd at tænke over, at det at arbejde i et trygt og smittefrit miljø også er med til at skabe tryghed, livskvalitet og arbejdsglæde.


  Teknologien henvender sig primært til steder med mange mennesker samlet som eks. skoler, børnehaver, vuggestuer, forsamlingslokaler, koncertsteder eller storrumskontorer.


  Derfor kan en ansvarlig virksomhedsejer eller arbejdsgiver med en UV-luftrenser sikre sine medarbejderes sundhed- og velfærd på arbejdspladsen. Samtidig kan man forhindre og forebygge sygdomsudbrud og færre sygedage – det kan ses på bundlinjen.


  Torben Lohse Torben Lohse

   


  På plejehjem, sygehuse og andre steder, hvor der er mange udsatte borgere, er der også indlysende fordel i at installere luftrenseren.

  - Indeklima handler også om sundhed at holde folk raske og passe godt på børn, unge, ælsdre og sine medarbejdere. Hvis man har et UVC-anlæg, der slår vira ned, så bidrager det til både psykisk og fysisk bedre arbejdsmiljø. Og tænk på hvor meget vi kunne spare samfundet og virksomhederne for, hvis vi kan holde alle på arbejde, holde børn og unge i skolerne/institutionerne, holde vores gamle og udsatte medborgere raske ved at bruge denne nye teknologi siger Torben Lohse.

  To fluer med et smæk

  Gør man det smart, når man skal renovere, bygge nyt eller bygge om i bygninger der er underlagt Bygningsreglement 18 ser Torben Lohse en indlysende fordel i at slå installering af sikkerhedsbelysning og den almindelige belysning - og luftrensning sammen.

  - Der giver det virkelig mening at bruge denne nye kombi-teknologi, hvor sikkerheds-belysningsarmaturet, ud over den normale funktion, også renser luften for vira og bakterier. Ved en sammenkoble de to teknologier er der store besparelser på installationsomkostningerne.

  Unipoints UV-luftrenser er netop lanceret og løsningen er patenteret af den italienske fabrikant.


  Anbefalede artikler