<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
10154_hsa 0652
Annonce

Randal Beton dyrker specialopgaver og de særlige løsninger

 • Landskab
 • Beton
 • 2022-02-16
 • | Af John Bo Northroup
 • | Fotos af: Helle S. Andersen

  Det Fredericia-baserede betonfirma Randal Beton sætter en ære i at levere specialopgaver, der indgår i en større løsning og tjener et godt formål.

  Betonvirksomheden Randal Beton Aps i Fredericia er et firma, der dyrker opgaver lidt ud over det sædvanlige.


  - Jeg kan godt lide at byde ind på de mere specielle opgaver, hvor vores leverancer skal indgå i en helhed, og hvor betonelementet er med til at løfte kvaliteten af den samlede opgave, og hvor både æstetik og funktionalitet kommer til sin ret, siger Jan Riisager, direktør for Randal Beton Aps.

  Regnvandsbassin med grønt miljø

  Et eksempel på en specialopgave er anlæg af et regnvandsbassin i tilknytning til en renovering af et boligområde i Aarhus, ikke langt fra havnen. Der er tale om anlæg af kummer i en elegant buet løsning, hvor der både er indbygget græs, andet grønt og blomster, og dermed mulighed for at understøtte biodiversitet midt inde i byen.

   

  IMG_20200902_085140_resized_20200902_090748154Fjordens hus, Foto af Helle S. Andersen
  IMG_20200902_085607_resized_20200902_090914761Fjordens hus, Foto af Helle S. Andersen
  IMG_20200902_085959_resized_20200902_090653976Fjordens hus, Foto af Helle S. Andersen
   
     - Jeg er stolt over, at vi har været med til at skabe en grøn oase og et interessant gårdmiljø for beboere og forbipasserende, samtidig med at vi har løst det funktionelle formål med at skabe et regnvandsbassin, siger Jan Riisager.

   

  Elementer til renovering af havnen i Vejle

  Et andet eksempel er levering af komponenter til anlæg i Vejle havn. Randal har leveret broelementer og betonskørter, som er brugt til at opføre en ca. 300 meter lang pier ud i havnebassinet, som skaber forbindelse til et spektakulært byggeri lidt ude i vandet, Fjordenhus, der er bekostet af LEGO, og en række plantekummer på et renoveret areal ud til vandet.


  IMG_3482Fjordens hus, Foto af Helle S. Andersen
  IMG_3488Fjordens hus, Foto af Helle S. Andersen
   
     Gangbroen, der fører frem til Fjordenhus, er udsmykket af den kendte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, er fire meter bred i den ene ende og snævrer ind til 1,7 meter i den anden ende. Til broen har Randal Beton leveret store betonelementer, der hver vejer mellem 10 og 20 tons.

  De runde plantekummer på det renoverede areal ud til vandet i Vejle Havn er ligeledes en specialopgave, som har krævet tæt samarbejde med arkitekt og entreprenør.

  10079__hsa 5827Gangbro, Vejle Havn, Foto af Helle S. Andersen

   

  - Arkitekten lagde vægt på rundheden for plantekummerne. Den runde form skulle matche formen for det nærliggende byggeri Fjordenhus, fortæller Jan Riisager.

  Løsningen består af 14 runde kummer, hvor der er indbygget bænke i form af træmaterialer, som gør det mere behageligt at sidde på.

  Betondirektøren vil gerne være med til at nuancere vores syn på beton som materiale.

  - Beton er ikke bare beton. Det er et praktisk, robust og vejrbestandigt materiale, der kan have et råt udtryk, men som også kan formes i bløde, organiske former, overfladebehandles, indfarves og kombineres med andre materialer, så helheden bliver noget helt særligt, siger Jan Riisager.   


  Trapper, plinter og altaner

  Randal Beton arbejder med udgangspunkt i over 100 års erfaring som betonhåndværkere. Firmaet følger også med tiden, og samarbejder med arkitekter, ingeniører, bygherrer og andre interessenter for at nå frem til præcis det udtryk og de former, der passer til den enkelte opgave.


  Randal Beton leverer både trapper; det kan være flugtvejstrapper, brandtrapper, ligeløbstrapper, løse trappetrin og reposer, plinter til både park- og sportsanlæg, amfi-scener, borde- og bænkesæt, blomsterkummer etc. Randal Beton leverer også altanløsninger til etagebyggerier, rækkebyggerier, villabyggerier og klyngebyggerier. De fleste af firmaets opgaver er i Jylland og på Fyn.


  IMG_3464Randal Trapper, Foto af Helle S. Andersen
  IMG_3459Randal Trapper, Foto af Helle S. Andersen
   

  Om Randal Beton

  Randal Beton har mere end 100 års erfaring med beton og håndværksmæssig kvalitet.


  Firmaet har egen produktion ved fabrik i Fredericia og leverer specialelementer i beton til både større og mindre bygge- og anlægsopgaver.

  Randal Beton gør meget ud af et godt arbejdsmiljø for firmaets ansatte og sætter en ære i at gøre en indsats for lokalsamfundet.

  I den anledning har Randal Beton i 2021 modtaget et CSR-diplom fra Fredericia Kommune og erhvervsnetværket Business Fredericia.

   

  Anbefalede artikler