<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Sagsnr via Keypad
Annonce

Sagsnr via Keypad

Præcise data på maskiner kan spare penge

 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • IT og ny teknologi
 • 2022-06-27
 • | Af John Bo Northroup
 • Præcise data på brug af maskiner på den enkelte sag kan gøre entreprenørvirksomheder mere konkurrencedygtige. Startup-virksomheden Clevertrack er klar med ny løsning.

  Entreprenører og andre, der er flittige brugere af maskiner, og som skal registrere motortimer, gør det i dag enten med pen og papir eller ved manuel overførsel fra en app.

   

  - Problemet er, at man ikke får registreret timerne korrekt. Der bliver enten registreret for få eller for mange timer. Og det risikerer at udhule entreprenørens margin, hvis der er givet en forkert pris i bud på opgaven, siger Mike Bonet Clar, indehaver af software- og flådestyringsvirksomheden Clevertrack.

   

  Jan Mike og MadsJan, Mike og Mads fra Clevertrack
  - Jeg tror de fleste kan genkende situationen; man om fredagen skal efterregistrere en masse delaktiviteter for ugens løb – hvornår var vi i byggemarkedet, i transit, og hvornår og hvor meget anvendte vi rent faktisk maskinen. Det siger næsten sig selv, at det ikke er holdbart.

   

  Ifølge Mike Bonet Clar er løsningen at forbinde maskinerne til internettet og automatisere registreringen af motortimer direkte på den konkrete sag. På den måde kan registreringen af motortimerne automatiseres, hvor medarbejderne ikke skal rapportere timer med risiko for fejl og unøjagtigheder.

   

  Automatisk opsamling af data på den enkelte arbejdssag

  Clevertrack er i gang med at udvikle en løsning for en sønderjysk entreprenørvirksomhed, som netop forbinder maskinerne til internettet og hvor der sker en automatisk opsamling af data og forbrug på den specifikke arbejdssag.

   

  Rent praktisk tegner entreprenøren en zone på et kort. Inden for denne zone opsamles der data for al den tid, hvor maskinerne har været i drift. Der bliver både målt på tomgang og brændstofforbrug.

  Det sidste er vigtigt, for hvis der sker prisstigninger på f.eks. diesel på mere end 10 pct., kan man i nogle tilfælde overfor bygherre søge kompensation. Men det kræver at man kan dokumentere sit forbrug på maskinerne.

   

  - Det er en udmærket løsning for entreprenøren, der fortrinsvis har få sager, men en ulempe, hvis der er mange små sager og dermed nødvendiggør et administrativt arbejde for at tegne zonerne, fortæller Mike Bonet Clar.

   

  Clevertrack udvikler derfor nu en løsning, hvor der på hver maskine er et keypad med tast fra 1 til 9. For overhovedet at kunne starte maskinen skal operatøren indtaste et sagsnummer, der næppe vil være operatøren ubekendt, da det flugter med det nummer, der skal til, for at der i sidste ende kan blive registreret arbejdstimer til lønsedlen. Systemet tilbyder også, at det kan omfatte hvilke maskiner forskellige medarbejdere har adgang til og dermed undgå uautoriseret brug.

   

  Sagsnr via Zoner smallereSagsnr via Zoner  - Det er vores klare erfaring, at et keypad er bedre end f.eks. en iPad, fordi den er enklere at betjene, og ikke kræver IT-snilde, og systemet kan i øvrigt både sættes op til en-faktor eller to-faktor godkendelse i selv små maskiner. Desuden er der indbygget en time-out, så operatøren ikke ustandselig skal taste sit sagsnummer på keypad’et, siger Mike Bonet Clar.

   

  For entreprenøren ligger den store gevinst i at få helt præcise data på motortimer og brændstofforbrug på de specifikke opgaver og den sønderjyske entreprenør vurderer at investeringen i løsningen fra Clevertrack er tjent hjem på tre til seks måneder, og derefter er der forventning om en betragtelig bedre forretning takket være det nye redskab.

     Hjælper også med IT-implementering i back office

  Alle relevante data fra maskinerne skal integreres i entreprenørens ERP-system (typisk Navision) og den tekniske løsning hjælper Clevertrack også med.

   

  - Vi siger ikke bare til kunden ’her er data og hej-hej.’ Nej, vi tager også dialogen med entreprenørens IT-leverandør for at sikre den rigtige integration af levering af data så hele processen er digitaliseret og alting spiller hele vejen rundt, understreger Mike Bonet Clar.

   

  Mål om at blive ekstern IT-partner på maskindata

  Det er vigtigere end nogensinde at kende sine udgifter og indtjening i en verden, der bliver stadig mere digitaliseret. Konkurrenter bruger i stigende grad digitalisering til at optimere, og de bliver skarpere i deres tilbud fordi de kender deres forbrug. Digitaliseringen kan også give overraskende indsigter. F.eks. kan nogle maskiner have samme brændstofforbrug uanset om de kører med en belastning på 40 pct. eller 80 pct. Det fordrer at maskinen ikke udnyttes tilstrækkeligt og enten er overdimensioneret eller bør få tilført mere belastning for øget output.

   

  - Vi kigger ind i en tid, hvor vi hele bliver klogere på vores viden. Clevertrack arbejder på at nyttiggøre data og vi har en ambition om, at kunderne kommer til at se os som deres eksterne IT-partner på maskindata, siger Mike Bonet Clar.

   

   

  Anbefalede artikler