<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20231027_175443
Annonce

Peter Franderup er blevet voksenlærling i Polle’s Murerfirma. Her ses han sammen med mester Povl Erik Splidsboel Pedersen.

Polles Murerfirma er lig med flot flisearbejde

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Beton
 • 2023-12-01
 • | Af Morten Bøcker
 • | Fotos af Polles Murerfirma ApS
 • Povl Erik Splidsboel Pedersen havde lyst til at prøve noget nyt et års tid. Nu har han været i Nuuk i 16 år, er blevet gift med en grønlænder og har succes som fliseekspert.

  20231027_175459 (002)Povl Erik Splidsboel Pedersen tog til Grønland, fordi der skulle ske noget nyt.

  Der skulle se noget nyt. Povl Erik Splidsboel Pedersen savnede udfordringer i hjembyen Odense. Lidt tilfældigt blev han opmærksom på et opslag i Jobcentret, som søgte murersjak til Nuuk.

  Den tyggede han lidt på. Tre uger efter var opslaget der stadig, og han talte med kontaktpersonen i Ribe, som sagde til ham:

  - Du har godt af at få noget kulde under fødderne.

  Og så var det afgjort!

  - De første tre måneder i Nuuk kom der ikke rigtig i gang i murerarbejdet. Så jeg søgte over i Permagreen. Efter tre måneder her kom jeg tilbage i det første firma, hvor blev jeg spurgt, om jeg ville forlænge med et halvt år, fortæller Povl Erik.

  Polle’s Murerfirma blev til, fordi arbejdspladsen ophørte med at have murere ansat og i stedet ville udlicitere opgaverne.

  - De spurgte, om jeg kunne tænke mig at blive selvstændig og arbejde for dem, og så fik jeg to opgaver at starte på.

  Det var Grønlands Byggecenter, nu Grønlands Nationale Teater, og seks hotellejligheder på Hotel Nordbo som skulle renoveres, fortæller Povl Erik Splidsboel Pedersen.

  Det er nu 16 år siden, han så Grønland for første gang. Han er faldet godt til, er blevet grønlandsk gift med Else Pedersen – og så har Polle’s Murerfirma udviklet sig til at blive flisespecialist.

  Polle’s Murerfirma går altid den ekstra mil…

  Flisearbejde er præcisionsarbejde.

  20231027_114827 (002)- Flisearbejde er noget af det mest krævende i et byggeri, fordi resultatet ses så tydeligt, siger murermester Povl Erik Splidsboel Pedersen, Polles’ Murerfirma.

  - Det er noget af det mest krævende i hele byggeriet, fordi resultatet ses så tydeligt, siger Povl Erik Splidsboel Pedersen.

  Derfor er det ikke nok at have rigtige priser og levere til tiden. Kvaliteten skal også være helt i top.

  - Vi bruger altid gerne ekstra tid på at nå det perfekte, siger murermesteren.

  Og noget tyder på, at kunderne er tilfredse med det, de får, for der er rigtig god gang i butikken. Især har der været stor travlhed de seneste fem år, hvilket også skyldes det generelt høje aktivitetsniveau i byggeriet i Nuuk.

  Blandt de seneste projekter er den nye integrerede daginstitution ved svømmehallen Malik for MT Højgaard og det nye kommunale forbrændingsanlæg.

  - Vi arbejder mest for boligselskaber og mindre tømrerfirmaer, fortæller Povl Erik Splidsboel Pedersen.

  - Vi har blandt andet deltaget i renovering af lejligheder på Radiofjeldet og på Storsletten.

  Nu venter et større projekt for Hjemmestyrets Boligselskab INI, hvor der skal repareres fliser og gummifuger i 50 lejligheder.

   

  Medhjælper starter som lærling

  Når man entrerer med Polle’s Murerfirma, kan man være sikker på, at mester deltager i udførelsen. Firmaet består nemlig alene af Povl Erik Splidsboel Pedersen og medhjælperen Peter Franderup.

  Sidstnævnte er netop blevet godkendt som voksenlærling, så nu er Polle’s Murerfirma også blev lærested.  Anbefalede artikler