<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
POLYCUT billede3
Annonce

Sammen med flamingoproducenten Sundolitt og byggeentreprenøren GMB har Polycut fundet en løsning, så det er muligt at skære 680 mm funderingsblokke. Foto af Polycut

Patenteret flamingoskærer har taget kunderne med storm

 • Byggepladsen
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Værktøj
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • Byggeprojekter
 • 2023-10-30
 • | Skrevet af Henrik Malmgren
 • Rødkjær Smed og Montage ApS har udviklet en flamingoskærer - Polycut - der skærer med egen vægt, kan holde til det hårde liv på byggepladsen og klare pladetykkelser op til 680 mm. På få år har den gået sin sejrsgang i byggebranchen.

  Siden Polycut kom på markedet for cirka 4 år siden, har opfinderen Mikael Rødkjær fra Rødkjær Smed og Montage aps solgt mere end 250 maskiner. Maskinerne har cementeret deres rolle som en af de mest effektive løsninger, når flamingoen skal skæres med snorlige nøjagtighed. Et problem man ellers har måtte slås med i entreprenørbranchen. Det skyldes blandt andet den enestående pulsefunktion. Pulse Edition-modellerne giver nemlig nøjagtigeudskæringer på al slags flamingo - såvel vådt som tørt.

  - Jeg er naturligvis glad for, at entreprenørbranchen bredt set har taget godt imod maskinen, hvilket har bevirket, at den i dag er anerkendt som et driftssikkert værktøj. Faktisk har to af mine kunder, nemlig entreprenørvirksomhederne K.G. Hansen og A. Enggaard, flere af maskinerne i drift forklarer Mikael Rødkjær.

  polycutDet har været en lang proces med patentansøgninger og CE-godkendelse, så derfor er Mikael Rødkjær lykkelig for efterspørgslen. Polycut er nu blevet patenteret. Foto: Polycut  Ingen andre kan klare 680 mm

  Polycut har da også en række egenskaber, man ikke ser hos andre skæremaskiner. Blandt andet kan den, som den eneste skæremaskine, skære flamingoplader i op til 680 mm tykkelse, uanset pladens hårdhed. Samtidig er den ergonomisk, da den – som den eneste af den type maskiner - tilskærer flamingoen på et fladt arbejdsbord.

  - Maskinen skærer med sin egen vægt, hvilket betyder, at den er meget betjeningsvenlig, samt både hurtig og enkel at anvende, uden at der skal bruges unødige kræfter. Det betyder meget for arbejdsgangen, og da den samtidig skærer millimeterpræcist, sparer den desuden såvel tid som materiale. Når der f.eks. skæres i smig, kan afskæret sagtens anvendes andre steder i konstruktionen, hvilket er godt for bæredygtigheden, forklarer Mikael Rødkjær videre.


   

  POLYCUT billedeSkæretråden er næsten dobbelt så tyk som på traditionelle skæremaskiner. Dermed kan der også sendes dobbelt så meget strøm igennem, hvilket giver meget høj skærehastighed og meget længere levetid. Foto: Polycut  På vej ind på udlejningsmarkedet

  Når der arbejdes i tykke og hårde materialer, stilles der store krav til maskinens driftssikkerhed. Og det er noget, der er tænkt ind i Polycuts design. Da maskinerne er både danskudviklet og -produceret, er der også dansk service, hvilket vil sige, at det altid er muligt at få råd og vejledning, hvis et problem mod forventning skulle opstå. Faktisk er Mikael Rødkjær så sikker på driftssikkerheden og holdbarheden, at han har planer om at udvide til udlejningsmarkedet.

  - Det stiller ekstra store krav til pålideligheden, men i Norge har jeg allerede fået en del maskiner i drift hos udlejningsvirksomheden Ramirent, og målet er, at det samme sker i Danmark indenfor overskuelig fremtid, forklarer Mikael Rødkjær og tilføjer, at på salgssiden har STARK Danmark, Ernfred Pedersen og 3Aktive.dk nu også skæremaskinen i deres salgssortiment. I Norge forhandles maskinen hos Bricon Tools, ligesom man er på vej ind på det tyske marked.

   

  Anbefalede artikler