<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Foto af Jørgen Lynge Petersen
Annonce

Jørgen Lynge Petersen vendte tilbage til fødebyen for et par år siden. Nu har han succes med Nuuk-El, der løser opgaver for mange store kunder.

Nuuk-El er kommet godt fra start med store kunder og flere specialer

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • 2023-11-22
 • | Af Morten Bøcker
 • | Fotos af Nuuk-El
 • Jørgen Lynge Petersen, født og opvokset i Nuuk, er vendt tilbage efter 26 år i Danmark og har på blot et par år fået god gang i en mellemstor installationsforretning. ”Kundepleje” er hans opskrift på at skabe vækst i en forretning.

  Foto af installation af varmepumpeNuuk-El udvikler en række specialer, herunder installation af varmepumper. - Nuuk-El vil rigtig gerne være en del af den grønne omstilling, siger Jørgen Lynge Petersen.
  Den 1. juni 2021 var en milepæl for Jørgen Lynge Petersen. Efter 26 år i Danmark vendte han tilbage til sin fødeby Nuuk og realiserede drømmen om at blive selvstændig i installationsbranchen.

  Han gik til opgaven med iver og flid, og blot to år efter er Nuuk-El vokset til en mellemstor forretning med fire svende og en lærling.

  - Jeg rejste til Danmark, da jeg var 22 år og uddannede mig til både elektriker og installatør. I fire år sejlede jeg som elektriker på en trawler, og her opstod idéen om at blive selvstændig. Men hvor skulle det være..? Valget faldt på Nuuk, fordi der er rigtig meget aktivitet i byen, og fordi jeg er født og opvokset her, fortæller Jørgen Lynge Petersen.

  - Jeg tog chancen, og det lykkedes at komme rigtig godt fra start.

  En af årsagerne til successen er, er Jørgen Lynge Petersen er kendt i byen, selv om han har været i Danmark i halvdelen af sit liv. En anden at Nuuk-El sætter kundepleje højt på dagsordenen. Filosofien er, at der altid skal være tid til de faste kunder.

   

  Mange af de store er på kundelisten

  Det er åbenbart en rigtig strategi, for Nuuk-Els kundeliste tæller allerede mange store kunder.

  - Vi arbejder for Sermersooq Kommune, hvor Nuuk ligger, Grønlands Selvstyre og boligselskaberne, fortæller Jørgen Lynge Petersen.

  Nuuk-El løser også opgaver for en større IT-virksomhed og for Grønlands Lufthavne – både i lufthavnen i Nuuk og Kulusuk – samt for nogle af hotellerne.

  Renovering af installationer i lejligheder og kontorbygninger fylder meget i opgaveporteføljen.

  - Der er rigtig mange lejligheder i Nuuk, som trænger til en kærlig hånd, og her udskifter vi alle installationerne, fortæller Jørgen Lynge Petersen.

  Hertil kommer den maritime sektor. Efter fire år som elektriker til søs har Jørgen Lynge Petersen stor erfaring i elarbejde ombord, som varierer en del fra det på land.

  - Det har indtil videre ført til, at vi har udført arbejde på nogle trawlere for Royal Greenland A/S (som ejes 100 procent af Grønlands Selvstyre, red.) og nogle private rederier, fortæller Jørgen Lynge Petersen.

  Arbejdet udføres på skibe i haven i Nuuk.

   

  Nuuk-El udvikler flere specialer

  Jørgen Lynge Petersen har en lidt ydmyg og forsigtig tilgang til væksten i forretningen.

  - Vi skal ikke sprede os for meget, men lave det, vi er gode til, og det vi kan nå, så vi altid har tid til at pleje vores faste kunder, siger han.

  Alligevel er Nuuk-El ved at udvikle nogle specialer i takt med, at nye opgaver opstår.

  - Vi arbejder en del med installation af varmepumper, solceller og små vindmøller, brandalarmer, tv-overvågning og ladestandere til elbiler. Disse opgaver er i vækst, og der er ikke så mange af vores kolleger i branchen, der tilbyder at udføre dem. Så det ser ud til at kunne blive nicher for os, siger Jørgen Lynge Petersen.

  Han forklarer, at den igangværende udbygning af vandkraftværket vil give mulighed for et højere elforbrug, og det vil give vækst inden for eksempelvis varmepumper.

  - Jeg går meget op i grøn energi, og Nuuk-El vil rigtigt gerne være en aktiv deltager i den grønne omstilling, siger Jørgen Lynge Petersen.
  Anbefalede artikler