<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image

Nicklas fra Køge er Danmarks bedste tømrerlærling

 • BYGGERIETS UDVIKLING
 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2022-05-04


  20-årige Nicklas Veber Stryhn løb lørdag eftermiddag med sejren som Danmarks bedste tømrerlærling ved DM i Skills 2022 i Høng. Dermed lykkedes det Mester Madsen A/S at høste endnu en vinder til samlingen af DM i Skills-vindere.

  Træsektionen - dm i skills - nicklas 3Nicklas Veber Stryhn, DM i Skills blev i år sparket i gang igen efter et års ufrivillig pause i Høng med over 60.000 besøgende undervejs. Men selvom mange besøgende kiggede forbi de forskellige konkurrerende lærlinge, bevarede Nicklas Veber Stryhn fatningen og sikrede sig sejren, diplom og hædersbevisning


  To en halv dages hård konkurrence mod fem af de andre dygtigste tømrerlærlinge resulterede lørdag i titlen som Danmarks bedste tømrerlærling til 20-årige Nicklas Veber Stryhn fra Bjæverskov.

  DM i Skills blev i år sparket i gang igen efter et års ufrivillig pause i Høng med over 60.000 besøgende undervejs. Men selvom mange besøgende kiggede forbi de forskellige konkurrerende lærlinge, bevarede Nicklas Veber Stryhn fatningen og sikrede sig sejren, diplom og hædersbevisning.

   

  - Det er ingen hemmelighed, at jeg har deltaget for at vinde, men det har hele tiden været helt klart for mig, hvor dygtige de andre deltagere er, og derfor er jeg virkelig stolt over, at jeg gik hen og vandt, fortæller Nicklas Veber Stryhn og tilføjer:

   

  - Jeg blev tømrer, fordi jeg elsker at være med til at skabe noget. Stoltheden i at kunne kigge op på noget og sige: ”Det har jeg været med til at skabe”, fylder rigtig meget hos mig.

   

  Træning sikrede sejren   

  Lærepladsen er tømrer- og snedkervirksomheden Mester Madsen i Præstø, som beskæftiger ca. 35 ansatte. Og det er ikke første gang, lærepladsen er med til eller vinder DM i Skills. Faktisk har de vundet tre gange før, senest i 2020 hvor lærlingen Lau Blytt Haubro vandt. Derfor gik mester også forrest i motivationen og opbakningen til, at Nicklas Veber Stryhn og snedkerlærlingen Tobias Preilev Hansen, skulle tilmelde sig til DM i Skills. En opbakning, der endnu engang har givet gode resultater, idet begge lærlinge vandt inden for hver deres disciplin, så virksomheden nu kan profilere sig med endnu to Danmarksmestertitler.

   

  - Både jeg og Tobias har trænet og trænet. Vi har en meget forstående mester, som har givet os plads til at træne til DM i Skills, så vi havde de bedste chancer. Jeg er ikke i tvivl om, at den store støtte fra mester har været medvirkende til, at vi begge vandt, fortæller Nicklas Veber Stryhn, der til september er færdiguddannet svend.

   

   

  Træsektionen: Branchen har brug for de bedste 

  Hos Træsektionen i DI Byggeri glæder formand Martin Skou Heidemann sig over, at DM i Skills igen er en realitet efter to års aflysning på grund af corona-pandemien. Eventet er nemlig en oplagt mulighed for at synliggøre tømreruddannelsen, da mange af landets skoleklasser besøger DM i Skills og ser de forskellige uddannelsesmuligheder.

  Martin Skou Heidemann - formand Træsektionen 1Martin Skou Heidemann - formand Træsektionen


  - Alle brancher kæmper for at tiltrække de skarpeste hoveder og bedste hænder. DM i Skills er derfor et vigtigt event for at åbne de unges øjne for, at erhvervsuddannelserne kan en hel masse – og at også dem med de allerbedste hoveder kan få gode udfordringer og muligheder for at udvikle sig fagligt, siger Martin Skou Heidemann.

   

  Tømrerfaget har i disse år en historisk høj tilgang af lærlinge. Ifølge tal fra Dansk Industri er der 7.456 elever på igangværende lærepladsaftaler inden for træfagenes byggeuddannelse i februar i 2022, det er 500 flere end i februar 2021.  I 2022 er der indtil ultimo februar indgået 752 nye lærepladsaftaler inden for træfagenes byggeuddannelse, det er 16 % flere end for samme periode 2021. Samtidig er der 367 i skolepraktik pr. februar 2022, hvilket er 20 % færre end sidste år. Den flotte tilslutning til uddannelsen og de flere lærepladsaftaler med tømrer- og snedkervirksomhederne glæder formanden, der påpeger, at der er brug for hver og en. 

   

  - Situationen på arbejdsmarkedet, hvor manglen på arbejdskraft strammer til, kan særligt mærkes i vores branche, hvor mange tømrermestre må takke nej til opgaver. Så selvom vi uddanner på et historisk højt niveau, skal vi uddanne flere. De unge er fundamentet for vores fremtid, og på sigt kommer vi til at mangle de kloge hænder i byggebranchen. Derfor er det vigtigt med en fortsat høj tilslutning til faget, fremhæver Martin Skou Heidemann.

   

  Træsektionen - dm i skills - NicklasTidligere statsminister og formand for EuroSkills Poul Nyrup Rasmussen overrakte lørdag vinderne diplom og individuelle trofæer, der illustrerer deres brancher, ved DM i Skills 2022.   
  Træsektionen - dm i skillsI år blev den to en halv dages konkurrence afholdt i Høng med omkring 300 deltagere fra 49 konkurrencefag og flere end 60.000 besøgende. Ved overrækkelsen blev næste værtsby annonceret, og næste år byder Fredericia Kommune velkommen til DM i Skills 2023.

  Træsektionen - dm i skills2DM i Skills er tilbage efter et års ufrivillig pause på grund af Corona i 2021. Skills 2022 er derfor de ellevte Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser, siden Skills Denmark i 2011 begyndte at holde DM hvert år
   

  Første Danmarksmesterskab efter Corona

  DM i Skills er tilbage efter et års ufrivillig pause på grund af Corona i 2021. Skills 2022 er derfor de ellevte Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser, siden Skills Denmark i 2011 begyndte at holde DM hvert år.

   

  I år blev den to en halv dages konkurrence afholdt i Høng med omkring 300 deltagere fra 49 konkurrencefag og flere end 60.000 besøgende. Omkring 250-300 unge deltager, hvor de inden for de forskellige fag kæmper om at blive landets bedste. Deltagerne er blandt andre tækkemænd, anlægsgartnere, glarmestre, receptionister, frisører, malere, tjenere og urmagere.

   

  Ved overrækkelsen blev næste værtsby annonceret, og det bliver Fredericia Kommune, der byder velkommen til DM i Skills 2023.

  Anbefalede artikler