<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Annonce

Naturens egen støvbinder

 • Anlæg
 • 2018-05-18
 • Støv på grusveje, p-pladser og ikke mindst byggepladsen er generende og kan skade det til tider dyre udstyr, der befinder sig her, ikke at for glemme arbejdsmiljøet Entreprenør Flemming Søndergaard satte sig for at finde et støvbindingsmiddel der kunne afhjælpe problemet med et krav om at det skulle være komplet ufarligt for dyr, mennesker og vegetationen. Løsningen kom i form af det norske støvbindingsmiddel Dustex.

  Det hele startede i 2008 med nogle sommerhusejere, der ønskede et støvbindingsmiddel til grusvejene, men de ville ikke godtage de traditionelle produkter. Kravet var at det skulle være naturligt og effektivt. Entreprenør Flemming Søndergaard tog opgaven på sig og fandt så frem til det norske Dustex.

   

  - Det har sidenhen skabt mange tilfredse kunder, der nu også tæller store entreprenører. Vi kan jo se at de er glade, for når først de har prøvet Dustex, ja så kommer de altid igen, fortæller Flemming Søndergaard, der er direktør i Entreprenør Flemming Søndergaard, som i dag er eneimportør af Dustex til det danske marked.

   

  Ideelt til byggepladsen

  Det har været brugt i Skandinavien siden 1989 og var derfor gennemtestet. Samtidigt er det komplet ufarligt for dyr, mennesker og den omgivende vegetation. Det betyder også at det ingen rustpåvirkning har, samtidigt med, at det er biologisk nedbrydeligt. Hermed har det et stort potentiale på byggepladserne, hvor det ofte dyre maskineri og materialer kan få korrektionsskader.

   

  - Derfor har store og små entreprenører også fået øjnene op for Dustex’ store potentiale. Her er der også en stor interesse for at forbedre arbejdsmiljøet på pladserne, da støvet også har en negativ effekt på arbejdernes helbred, forklarer Flemming Søndergaard.

   

  Bæredygtigt og økonomisk

  Dustex er en miljøvenlig løsning da det består af lignin, det materiale, som binder træfibrene i grantræer sammen. Det udvindes af 70-100 år gamle træer fra Norge, så man kan vide sig sikker på, at det er et træprodukt, der er udvundet under ordentligt forhold.

   

  - Men fordi det er et naturligt og bæredygtigt produkt, betyder det ikke at effekten bliver ringere af den grund. Bruger man det eksempelvis på en grusvej i 3 år, får man en materialegevinst på 30%. Der er altså også et godt økonomisk ræsonnement bag Dustex, når man har udfordringer med støvende mineralske stoffer, afslutter Flemming Søndergaard.

   

  Tekstboks:

  Efter lancering af Dustex i Danmark i 2008 er det blevet brugt mange steder såsom Mosgård Museum og Skejby Supersygehus. Entreprenør Flemming Søndergaard rådgiver og samarbejder med entreprenører, kommuner og grundejerforeninger, om brugen af Dustex, for at nå frem til løsninger, der gør det muligt at spare tid og penge, samtidigt med at der passes på miljøet.

   

   

   

   
  Anbefalede artikler