<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
susanne-oldenburg

Susanne Oldenburg

Må du blive hjemme fra arbejde under snestorm?

 • Byggeriets udvikling
 • 2024-01-03
 • Nej, lyder det fra chefjurist i Dansk Håndværk Susanne Oldenburg. Man må selv betale, hvis man ikke kan møde på arbejde.

  sne


  Lige nu raser der snestorm i Danmark, og man hører formuleringer som: Du bør blive hjemme, fraråder udkørsel og arbejd hjemmefra bliver brugt i flæng.

  Det er dog de færreste håndværkere, der kan vælge at arbejde hjemmefra, fordi de jo arbejder fysisk på eksempelvis en byggeplads.

  - Det kan være fysisk umuligt at komme frem, fordi veje er lukkede eller tog og busser ikke kører. Men man skal have forsøgt at komme af sted, også selv om medier og vejpersonel gør meget ud af historier om vejret, forklarer hun.

   

  Hun understreger derfor, at det er vigtigt at medierne tænker sig om, når de bliver grebet af situationen og rydder sendefladen for at bringe historier om vejret.

  Det er nemlig den ansattes ansvar at møde på arbejde. Og når vejrudsigten lover sne eller storm, så bus og tog bliver indstillet, bør man på forhånd have forsøgt at finde andre måder at komme frem på. Må man give op, kommer man desuden selv til at betale for de manglende timer, med mindre man kan aftale et alternativ med sin arbejdsgiver.

  - Selvfølgeligt kan det blive så slemt, at det ikke kan lade sig gøre at komme frem til arbejdsstedet. I den situation er det vigtigt, at man kontakter sin arbejdsgiver. De kan i stedet bede om lov til at bruge en feriefridag, afspadsere eller arbejde over på et andet tidspunkt, lyder rådet fra chefjuristen.

  Anbefalede artikler