<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Sankt Kjelds Gaard_2

MT Højgaard skal renovere Østerbro-kontorer for Bygningsstyrelsen

 • Anlæg
 • Renovering
 • 2020-05-28

  Afgrænsede støjperioder og god kommunikation skal sikre mindst mulig gene for Sankt Kjelds Gårds lejere, når kontorhuset renoveres i 2021-2022. Sankt Kjelds Gård huser flere statslige institutioner, og derfor bliver sikkerheden forhøjet på byggepladsen, så man skal godkendes for at komme ind.

  Sankt Kjelds Gård-bygningen på Æbeløgade skal renoveres fra februar 2021 frem til andet kvartal 2022, og det arbejde skal MT Højgaard stå for. Bygningsstyrelsen er bygherre på opgaven, som har en værdi på 130 millioner kroner.

   

  - Udover at have afgivet det tilbud, hvor der er bedst forhold mellem pris og kvalitet, er der i MT Højgaards tilbud på overbevisende måde, og med stort fagligt overblik, redegjort for, hvordan man tænker sig at løse de udfordringer opgaven stiller. Både i forhold til, hvordan der opnås et godt slutresultat, og ikke mindst hvordan samarbejdet mellem den udførende totalentreprenør og de nuværende lejere i ejendommen håndteres med mindst mulig gene undervejs i byggeprocessen, siger projektleder Claus Kjærsgaard fra Bygningsstyrelsen.

   

  Skånsom proces for lejerne

  De nuværende lejere i kontorbygningen tæller Danmarks Statistisk og Kriminalforsorgen, som alle skal arbejde i bygningen, mens renoveringen foregår. Netop derfor har MT Højgaard skarpt fokus på, at renoveringen skal være mest mulig skånsom.

   

  - Støj begrænses til 7-9 om morgen og 16-18 om aftenen, så lejerne kan få arbejdsdagen til at fungere på trods af renoveringen. En koordinator hos os skal kommunikere med kontorhusets lejere, så de hele tiden er opdateret på tidsplanen, og der bliver varslet i god tid, når der sker noget nyt. Derudover har vi respekt for, at byggepladsen ligger tæt på etageejendomme på Østerbro, og at beboerne i de ejendomme også har et behov for information om støj og trafikale forhold. Det skal koordinatoren også sørge for, siger projektchef Morten Steen Steensen fra MT Højgaard.

   

  Sankt Kjelds Gaard_1_1600Sankt Kjelds Gård

   

   

  Forhøjet sikkerhed

  Da ejendommen fungerer som et statsligt kontorknudepunkt, medfører det forhøjede sikkerhedskrav. Derfor bliver byggepladsen aflåst konstant, og medarbejdere skal sikkerhedsgodkendes for at kunne opholde sig på pladsen.

   

  Ordentlighed og god start er nøglen

  For MT Højgaard er en ordentlig proces for nærmiljøet et omdrejningspunkt i renoveringsarbejdet.

   

  - En god proces for lejerne handler om mere end den fysiske renovering. Det handler om, hvordan vi taler og informerer, og hvordan vi rydder op efter os. Bygherre og nærmiljø skal kunne mærke, at der er ordentlige mennesker på den anden side. Ellers har vi fejlet. Nu starter vi op i Sankt Kjelds Gård med en kickoff-workshop og et fælles træningsforløb, hvor vi sammen definerer projektets målsætninger. Så er det op til os at levere varen bagefter, og det kommer vi til, lyder det fra Michael Gale, der er afdelingsdirektør for renovering i MT Højgaard.

   

  Kontrakten er betinget af de bevilligende myndigheders endelige godkendelse.

  Anbefalede artikler