<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
5V8A9415_1920
Annonce

LIST BYG A/S sikrer fremdrift og vækst i nyt årsregnskab

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Den effektive byggeproces
 • 2023-03-21
 • | Tekst af Signe Walther Mørck

  På trods af et hektisk efterår med frikøb efter Adsbøll Holdings konkurs, samt opkøb af rettigheder og navneskift, har entreprenørvirksomheden LIST BYG A/S formået at sikre fremdrift og skabe vækst på både top og bundlinje.

  Tilbage i juli 2022 blev Adsbøll Holding erklæret konkurs. En begivenhed der direkte påvirkede Jørgen List Petersens aktiviteter i datterselskabet Adsbøll Renovering a/s.

   

  – Vores bestyrelsesformand meddelte mig, at kurator nu ejede 60 % af virksomheden, hvilket, på daværende tidspunkt, skabte usikkerhed hos vores bygherrer og underleverandører. Derfor gik vi straks i gang med at sikre fremdriften på vores igangværende sager og dermed skabe økonomisk tryghed for kunder og leverandører, fortæller administrerende direktør i LIST BYG, Jørgen List Petersen.

   

  På trods af et hektisk efterår, med frikøb fra hovedselskabet Adsbøll Holding, opkøb af aktiver og rettigheder samt navneskift, kunne LIST BYG A/S ved årsskiftet præsentere en medarbejderstab på 12 ansatte og det bedste resultat leveret hidtil i virksomhedens femårige levetid.

   

  – Det skyldes i høj grad en ekstraordinær holdindsats. Og så har vi en åben og ærlig tilgang overfor vores kunder, samarbejdspartnere og leverandører, der giver en vis troværdighed, siger Jørgen List Petersen.

   

  Frikøb af aktiver fra Adsbøll Renovering og ny identitet

  Med god likviditetsstyring, samt en åben og ærlig dialog med bygherrer, underentreprenører og leverandører, lykkedes det LIST BYG A/S i tredje og fjerde kvartal at fastholde igangværende kontrakter, udføre forudbetalinger til samarbejdspartnere og tilmed skabe fremdrift på igangværende sager. Sideløbende arbejdede virksomheden intenst på at købe sig ud af holdingselskabet, hvilket krævede ny finansiering og en ny garantiramme til at sikre fremtidige nye ordrer.

   

  – Sidste sommer fik vi aftaler på plads med både bank, Vækstfonden og vores garantiselskaber, og i august 2022 kunne vi meddele, at vi have frikøbt alle aktiver og rettigheder i Adsbøll Renovering, bl.a. mail- og økonomisystemer, som sikrede grundlaget for vores drift, siger Jørgen List Petersen. Han fortæller, at virksomheden efter flere opfordringer fra kunder, samarbejdspartnere og erhvervsfolk valgte at foretage et navneskift og re-brande sig selv med nyt navn, logo og hjemmeside i december 2022.

   

   

  Femårig strategi skal sikre fremtidig vækst

  For at sikre en simpel men stringent styring af LIST BYGs projekter fra projektudvælgelse til aflevering - har virksomheden siden 2020 fulgt en række faste procedurer og retningslinjer i alle faser af renoverings- eller ombygningsprojekterne, som sikrer effektive og sikre arbejdsgange.

   

  – Vi oplever en høj grad af kundetilfredshed, og med vores styringsredskaber har vi styr på de forskellige faser i byggeriet og minimerer risikoen for fejl. Vi har også udarbejdet en femårig strategi, der gør os skarpe på, hvordan vi vil vækste indenfor vores speciale, der primært omfatter komplicerede renoverings- og ombygningsopgaver samt mindre nybyggerier, afslutter Jørgen List Petersen.

  OM LIST BYG A/S

  Med en konstruktiv tilgang til opgaveløsning blev LIST BYG A/S stiftet i 2018 og er en entreprenørvirksomhed med speciale i renoveringsopgaver, der løser renoveringsopgaver

  for den almene boligsektor, offentlige (skoler, kommuner, regioner), pensionskasser og private

  boligorganisationer. Virksomheden består af en tilbuds-/salgsafdeling samt en produktionsafdeling, som

   

  i tæt samarbejde prissætter opgaver i konkurrence og indkøber samt styrer byggerier ud fra bygherres behov og ønsker.

  Anbefalede artikler