<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
j160 pv tagflade
Annonce

Klimasikre tagsten giver robuste og smukke tagløsninger

 • Tag og Facade
 • Byrum
 • Materialer og Løsninger
 • Klimasikring
 • Tegl
 • 2023-11-01
 • | Af Malene K. Holm

  Klimaforandringer og voldsommere nedbør gør vores bygninger mere udsatte. Jacobi Tegl A/S udvikler sine tagsten til, at de giver en modstandsdygtig klimaskærm med afsæt i test og kvalitetssikring.

  - Vi kan se, at der oftere kommer voldsomme nedbørshændelser med ekstreme mængder regn og hagl i takt med, at klimaforandringerne bliver tydeligere. Det betyder ikke mindst en større risiko for skader på bygningen, og her er især taget udsat, forklarer direktør Erik Jørgensen fra Jacobi Tegl A/S, der leverer tagsten til byggeriet via tømmerhandlere i hele Danmark. 


  Tester stenens modstandsdygtighed

  Jacobi Tegl får løbende testet sine produkter af uvildige instanser.

  - I Tyskland har man over nogle år set haglskader for milliarder af Euro på grund af de voldsomme vejrfænomener, og det er nødvendigt med en robust klimaskærm for at undgå skader, siger Erik Jørgensen.

  - Vi ved, at i forsikringsbranchen ser man på at kvantificere risikoen, blandt andet ud fra hvor bygningen er placeret. For nogle områder er hårdere ramt end andre, men ingen kan længere se bort fra, at der er en risiko.

  dachziegel-hagelwiderstand-news-startseite


  Schweizisk haglmodstandsklasse

  Tagstenene fra Jacobi Tegl A/S bliver testet og rangeret i det såkaldte ’haglregister’. Her indsamler man data om tagstens performance og undersøger, hvor stor en kraft stenen kan modstå.

  Det foregår på IBS Instituttet for brand og sikkerhed i Schweiz, der tildeler tagstenene en haglmodstandsklasse. Jacobi Tegls modeller J160, J13v og Z5 er placeret i den næsthøjeste klasse, haglmodstandsklasse 4, der forkortes HW4. Mens modellen J11v er klassificeret i den højeste klasse, HW5.   
  Z5 silkeglaseret ToscanarødDyb falstagsten Z5 i Toscanarød

  Omhyggelig forarbejdning

  Tagløsninger fra Jacobi Tegl er kendetegnet ved bæredygtige materialer. Stenene bliver forarbejdet efter alle kunstens regler for at sikre en høj kvalitet. Man afmåler nøje den rette blanding af skiferler, som bliver valset ned til en kornstørrelse på maksimalt 0,5mm. Derved får man en homogen konsistens, lav vandoptagelse og tæt overflade.

  - Leret skal behandles på den rigtige måde for at få det rigtige produkt frem. Det er Jacobi Tegls DNA, at man er nænsom og grundig med forarbejdningen af leret, så vi får et produkt, man kan stå ved, fortæller Erik Jørgensen.

  Det nyeste skud på stammen er jubilæumsstenen J160. Den adskiller sig fra andre tagsten med sit mere skarpskårne udtryk med en kant lige i midten. Samtidig har den en ro over sig og passer til mange forskellige typer af bygninger, både nybyggeri og renoveringer.

  J160 gammelsortJubilæumsstenen J160


  Matglaserede sten uden genskin

  Matglasering af tagstenene er også en forbedring, som Jacobi Tegl A/S har arbejdet med i de senere år, da det er en populær tagløsning ude på villavejene. Glasurteknikken gør, at overfladen fremstår mat uden genskin, og samtidig træder farverne tydeligere frem. Den matglaserede overflade gør samtidig tagstenene mere robuste.

  - Vi har udviklet en særlig mat glasering. Vi kalder den for ’Silkeglasur’, da den bevarer alle fordele, som en glaseret overflade har i både hårdhed og styrke, blot uden genskin, fortæller Erik Jørgensen.

  Tagløsninger der matcher kommunernes krav

  Jacobi Tegl har data på plads til at kunne sige præcist, hvilke tagsten der passer til det specifikke projekt både i design, robusthed og glansværdi.

  - Danske kommuner stiller forskellige krav til genskær, og ligesom målene på tagstenene og mulighederne for tilbehør er det noget af det, vi gerne rådgiver de projekterende om, slutter Erik Jørgensen.

  ”Kommunernes krav til genskær er ligesom mål på tagsten og mulighederne for tilbehør noget af det, vi gerne rådgiver de projekterende om.”    

  Anbefalede artikler