<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Jacobi-tegl-top
Annonce

Jacobi Tegl lancerer en tagløsning med in-roof solcellemoduler

 • Materialer og Løsninger
 • Byggeriets udvikling
 • Tegl
 • Tag og Facade
 • Virksomhedsnyt
 • 2024-03-19
 • | Af Malene K. Holm
 • Mange drømmer om et solcelletag. Derfor lancerer Jacobi Tegl in-roof solcellemodulet J160 PV, som giver en enkel æstetisk tagløsning og stærk klimaskærm. Oveni kommer også en fleksibel, multifunktionel skotrende til nem montering.

  jacobi-tegl-tag

  Hos Jacobi Tegl mærker man en større interesse i fordelene ved et solcelletag som en grøn energikilde. Men mange ønsker også en diskret tagløsning, hvor solcellemodulet ligger nede i tagfladen. Derfor har Jacobi Tegl udviklet in-roof solcellemodulet J160 PV, som er formet efter tagstenen J160.

  Derved kan man få et tag, hvor solcellerne falder ind i tagets form og rytme. Direktør i Jacobi Tegl, Erik Jørgensen fortæller om det nye in-roof solcellemodul:

  - Solcellemodulet J160 PV er lavet som et modulpanel, der i bredden fylder det samme som seks J160 tagsten og kan ligge nede i selve tagfladen. Monteringen er samtidig nem for håndværkerne. Så med en både høj ydeevne og flot tagflade kombinerer in-roof solcellemodulet funktionalitet og æstetik.

  Et tag med in-roof solcellemoduler giver en stærk og tæt klimaskærm, da modulerne er lavet, så de matcher i falsen på Jacobi Tegls tagsten J160.

  Samtidig kan man lægge solcellemodulerne på, der hvor solen falder på taget og efter hvor meget solenergi man har behov for. Man får fleksible løsninger, der ligger diskret i tagfladen.

   

  Tagsten til alle typer af byggerier

  Jacobi-teglværket kunne i 2021 fejre 160 års jubilæum, og det blev markeret med en helt nydesignet tagsten. Jubilæumsstenen J160 har i sit design fået lidt mere ”kant” end de klassiske mere runde tagsten.

  - J160 er et godt valg, hvis man som bygherre eller arkitekt har et ønske om at få sin bygning til at skille sig ud med et unikt udtryk. Oftest har tagstens udformning været i bløde, runde former. Det særlige ved J160 tagstenen er, at den har en skarpskåren kant midt i. Samtidig udtrykker den balance og passer derved til mange typer af bygninger, både nybyggeri og renoveringer, siger Erik Jørgensen.

  Skotrendelement til nem montering

  Et andet nyt produkt, som også vil gøre arbejdet lettere for tømrerne er et multifunktionelt skotrendeelement, der er fleksibelt og nemt at montere. Skotrendeelementet ventilerer og sørger for, at regnvand kan løbe frit fra undertaget ud i skotrenden. Samtidig støtter det taglægterne. Med Jacobi Tegls skotrendeelement får man flere funktioner i et produkt. Udover at ventilere langs skotrenden, erstatter skotrendeelementet både kantlægte, fuglegitter og skotrendefod.

  Skotrendeelementet bliver monteret oppefra ned og fastgjort med en skrue ind i taglægten. Derfra er det næste element nemt at klikke på og videre ned. Det sidste element kan man let skære til, så det passer til hældningen på tagfoden.

  J160 Ædelsort

  Naturens materialer

  Man kan vælge mellem 20 forskellige tagsten i mere end 50 forskellige farvenuancer og eksklusive overflader.

  Så man kan finde den perfekte tagsten til ens byggeprojekt.

  Alle tagsten i Jacobi Tegls produktprogram er udviklet med en grundig og nænsom forarbejdning af leret.

  - Ler er nok noget af det mest bæredygtige materiale, du kan få. Der kommer ikke nogen fyldstoffer eller andet i produktet, som kan forurene, fortæller Erik Jørgensen.

  Når taget en dag ikke kan mere, er tegltagsten 100 % genanvendelige.

   

  Fleksibilitet mindsker materialespild

  Modellen J11V er en tagsten, mange håndværkere er glade for, da den har fleksibiliteten både på længde- og bredderetning.

  Derfor vil man altid kunne få J11V tagstenen til at gå op, når man lægger taget, forklarer Erik Jørgensen:

  - Man undgår at skulle indarbejde en halv sten i taglægningen. Så man kommer ikke ud i at stå og skære tagsten af for at få dem til at gå op. Det betyder en hel del for at kunne formindske spild af materiale.

   

  Anbefalede artikler