<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
kopier
Annonce

Jacobi Tegl in-roof solcellemodul giver et mere diskret solcelletag

 • Materialer og Løsninger
 • Byggeriets udvikling
 • Tag og Facade
 • Renovering
 • Tegl
 • 2023-05-09
 • | Af Malene K. Holm
 • Der var stor interesse for de nye solcelle- og tagprodukter fra Jacobi Tegls på BYGGERI’23. Mange drømmer om at lave mere diskrete solcelletage, og det giver solcellemodulet J160 nu mulighed for, da det ligger helt ned i tagfladen.

  3-IMG_4176_60x75-lk kopier_600


  Byggeri’23 er altid en spændende messe at være med på, og i år kunne direktør Erik Jørgensen præsentere to nye solcelleprodukter på Jacobi Tegls velbesøgte stand. Oven i havde han også et nyt skotrendeelement med, der kan gøre tagprojekter en hel del nemmere for håndværkerne.

   

  – Vi oplevede en god interesse for solcelleprodukterne på Byggeri’23-messen og kunne høre på håndværkerne, som besøgte vores stand, at de fik mange henvendelser på solceller fra deres kunder. Udover solcelletagstenen Stylist PV havde vi også mulighed for at præsentere in-roof solcellemodulet J160, der er en helt ny løsning til at lave solcelletag. Begge produkter giver mulighed for at lave et solcelletag, der falder mere ind i tagets design, som mange går og drømmer om, fortæller Erik Jørgensen, og fortsætter:

   

  – Den nye skotrendeelement fik vi også rigtig gode tilkendegivelser på hos håndværkerne. De kunne godt se, at det kan sparer dem for en masse timers arbejde i taglægningen, og samtidig kan man spare på materialerne.

   


  Solcelletag der ser bedre ud

  – I solcellemodulet J160 er solcellen ikke integreret i selve tagstenen, som i Stylist PV. J160 er et modulpanel, der fylder seks J160 tagsten i bredden, som man lægger ned i selve tagfladen. Løsningen er billigere end ved Stylist PV’en, og oplægningen er nemmere. In-roof solcellemodulet kombinerer funktionalitet og æstetik, da det har en høj ydeevne og giver en flot tagflade, siger Erik Jørgensen.

   

  Solcellemodulet er designet til at passe ind i falsen på Jacobi Tegls jubilæumssten J160 og falder derfor nærmest usynligt ind i tagets rytme. Samtidig med er man sikret, at taget er tæt. Modulerne er lavet på den måde, at falserne, som gør, at tagstenen er tæt, er inkorporeret i solcellemodulet. Tagstenen lægger sig i modulet, som var det en normal tagsten, der lå nedenunder.

  _DD13150_1600
  _DD13235_1600
  3 TIFF kopier_1600
   
     4-IMG_4282_60x75-lk_800

  Ydeevne kan tilpasses efter behov

  Med in-roof solcellemodulet ligger tagets ydeevne i den høje klasse, da hvert J160 in-roof modul yder 85 Watt. Systemet er serieforbundet og garanterer derfor hurtig kobling ligesom i tagmoduler.

   

  Hvor meget taget skal producere af strøm og hvilken størrelse af konverter, kan man tilpasse ud fra kundens forbrug og fremtidige behov.

   

  – Hos Jacobi Tegl hjælper vi håndværkere og arkitekter med at beregne, hvor stort et anlæg, kunden har brug for. Her ser vi på kundens gennemsnitlige strømbehov i hjemmet nu og i fremtiden, så anlægget passer til den mængde energi, som der er behov for, forklarer Erik Jørgensen.

   

  Skotrendeelement der sparer tid og materialer

  Skotrendeelementet er udviklet af en af Jacobi Tegls faste leverandører og blev klar  lige inden BYGGERI’23-messen. Skotrendelementet ventilerer og sikrer at vand kan løbe frit fra undertaget og ud i skotrenden og er samtidig med til at sikre taglægterne.

   

  – Normalt laver man skotrenden med en kantlægte, beklædning og fuglegitter, men her har man udviklet et element, der har alle tre dele i sig. Det eneste håndværkeren derfor skal montere er skotrendeelementet, og så kan han lægge tagsten på. Elementet gør det nemmere at få samlingen til at passe perfekt, så man får et smukt tag, slutter Erik Jørgensen af.

  Anbefalede artikler