<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
J160 Ædelsort
Annonce

Jubilæumsstenen J160

Jacobi Tegl – Passion og omhu for det gode ler

 • Materialer og Løsninger
 • Tag og Facade
 • 2022-05-18

 • Hos Jacobi Tegl er der passion og omhu for det gode lers egenskaber. De går i detaljen for at udvikle teglsten, som både er smukke, og samtidig kan gøre nemmere for håndværkerne at lægge taget uden at skulle skære tagsten til.

  Der ligger en dyb passion for det gode ler bag de mange tage rundt om i Danmark med tagsten fra Jacobi Tegl. Selve processen at brænde tagsten er mange hundrede år gammel og ikke meget er lavet om siden. Men hos Jacobi Tegl har man med stor omhu for lerets fine egenskaber sørget for, at de overføres på bedst mulig vis til brug i byggerier. De går op i detaljer, som de finder er vigtige for kunderne.

  J160 gammelrød (002)J160 gammelrød
  J160 ædelsort (002)J160 ædelsort
   
     - Jacobi Tegl anvender ler fra fem forskellige brud for at opnå den rigtige kemiske sammensætning i leret. Det har nemlig stadig en del med kemi at gøre. De bestanddele, der er i den naturlige jord, skal kunne samarbejde og være i en bestemt blanding, som man har fundet ud af, er den helt rigtige. Man maler leret ned til en kornstørrelse på 0,5 mm, som svarer til kornstørrelsen på mel, for at få en tæt masse, fortæller Erik Jørgensen, der er direktør for Jacobi Tegl i Danmark:

   

  - Derved får man en god grundskærv, som er en tæt masse med et ringe vandoptag. Vandoptag er nemlig lerets og teglstenens største fjende. Jo mere fugt, den kan optage, jo større risiko er der for frostsprængninger og belægning med tiden. Derfor, jo lavere vandoptag, des bedre.

   

  Historien bag

  Historien om Jacobi Tegls danske afdeling starter i 1998, da Tage Brik begynder at sælge tagsten til danske håndværkere. Efter en rejse rundt til tyske teglværker er Jacobifamilien dem, han falder bedst i hak med, og stille og roligt bygger han en kundekreds op på Vestkysten. I 2016 overtager Jacobi Tegl forretningen i Danmark, fortæller Erik Jørgensen:

   

  - Siden da er kundekredsen udvidet til hele Danmark, og i dag har vi aftaler med stort set alle tømmerhandler i Danmark. Og inden for de sidste fem år har vi også fået mere kontakt til arkitekterne. Det er blevet meget nemmere med de digitale platforme, hvor de let kan gå ind og se vores produkterne.

   

  Jacobi tilbyder et bredt program af tagsten, hvor man kan vælge mellem 20 modeller i 40 farvenuancer. Det gør det muligt for arkitekter, håndværkere og private boligejere at sætte sit eget præg på bygningen.

   

   

  Minimerer spild

  I sig selv består en tagsten af 100 % naturlige råvarer. Kun i brændingen er der en miljøfaktor, og Jacobi Tegl forsøger hele tiden at reducere spild og minimere energiforbruget i produktionen. For nylig er man begyndt at fore ovnene med et materiale fra rumfartsindustrien. Materialet mindsker gasforbruget under brændingen, da varmen reflekteres tilbage i ovnen.  J160 GammelrødJ160 Gammelrød
  J160 GammelsortJ160 Gammelsort
   
     Får 30.000 kvadratmeter tagsten til at gå op

  Jacobi Tegl har gjort det nemmere for håndværkerne at lægge et smukt tag og undgå at skulle skære tagsten til.

   

  - Stenen J11V er udviklet til at være så fleksibel som mulig, så man kan få det til at gå op med hele tagsten i længderetning på mange størrelser af tagflader og undgå at skulle skære den øverste tagsten. Det samme gælder sideværts, hvor de også glimrer ved at kunne justeres +-3 mm. J11V er blevet taget rigtig godt imod herhjemme af håndværkerne, siger Erik Jørgensen:

   

  - Vi har lige afsluttet et treårigt projekt i Esbjerg, hvor vi har leveret 30.000 m2 tagsten til et boligbyggeri med mange forskellige tagflader. Fleksibiliteten i tagstenen, var en kæmpe hjælp for håndværkeren.

   

   

  Tør have mere kant

  I 2021 kunne Jacobi Teglværk fejre 160-års jubilæum. Det blev markeret ved at lancere en helt ny unik tagsten J160 – en tagsten med lidt mere kant. J160 giver arkitekter og entreprenører mulighed for at sætte et anderledes præg på deres bygninger.

   

  Anbefalede artikler