<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
CEO-Brogaard-Trackunit

IoT-vækstkometen Trackunit når endnu et rekordregnskab

 • Byggeriets udvikling
 • IT og ny teknologi
 • 2024-03-25
 • Trackunit, der er global leverandør af IoT-løsninger til byggebranchen, står med selskabets bedste resultat nogensinde. Med årsregnskabet for 2023 når it virksomheden over 1 mia. kr. i omsætning, og efterspørgslen synes enorm.

  For det nordjyske It firma Trackunit har 2023 givet den højeste omsætning i selskabets historie på 1,17 mia. DKK. Selskabet har øget omsætningen med 177 mio. DKK i regnskabsåret, hvilket er en vækst på 18 % sammenlignet med 2022. Samtidig er der en fremgang på 49 % i driftsresultatet (ebitda), som lander på 264 mio. DKK.

  Trackunit har udviklet en teknologi, der gør det muligt for byggeriets aktører at overvåge deres maskiner og dermed ultimativt eliminere nedetid. Virksomheden beskæftiger mere end 400 medarbejdere fordelt over 17 hubs.

  Årsresultatet er i tråd med Trackunits forventninger og understreger selskabets position som den førende leverandør af IoT-løsninger til byggebranchen.

  - Vi er meget tilfredse med, at vi formår at krydse milepælen på en mia. i omsætning. Det er resultatet af medarbejdernes flotte indsats og et udtryk for, at digitaliseringen af byggeriet er i rivende udvikling. Her står Trackunit helt centralt placeret som en global SaaS-aktør, der accelererer udviklingen og øger effektivisering på tværs af udlejer, entreprenører og maskinproducenter, siger Søren Brogaard, adm. direktør i Trackunit i en pressemeddelelse.

   

  Fremtiden ser lys ud

  I dag er der 2 mio. forbundne enheder og maskiner på Trackunits platform, mens selskabet har 26.000 aktive månedlige brugere. Der er fortsat et stort vækstpotentiale, lyder det fra Søren Brogaard.

  - Vi ser meget lyst på fremtiden, da det fortsat kun er 30 % af maskinerne i industrien, som er koblet op på internettet. Efterspørgslen på digitale løsninger, der effektiviserer arbejdsgange i byggeriet, er enorm. Trackunit har en ’data lake’, der uden sammenligning er den største i branchen med mere end en billion datapunkter. Af den årsag forventer vi lignende vækst i de kommende år.

  2024 vil være et helt særligt år på grund af AI, ifølge Søren Brogaard. Ikke kun for Trackunit, men for erhvervslivet generelt. Det vil bl.a. spille en stor rolle i udviklingen af nye arbejdsgange og accelerere udviklingen i byggebranchen.

  - Vi går fra en 'know-it-all'-mentalitet til en 'learn-it-all'-mentalitet, hvor virksomheder verden over arbejder med, hvordan de kan indarbejde AI og machine learning i deres aktiviteter, siger Søren Brogaard. "Fremover vil 'pace of learning' dominere erhvervslivet, og dem der vinder, vil være dem, der har størst succes med at omfavne denne overgang."

  Trackunit opkøbte i starten af 2023 tyske contech-virksomhed Flexcavo, og i september 2023 opkøbte selskabet OEMSI.

  Nøgletal fra Trackunits årsregnskab

  • Omsætning: DKK 1,17 mia. DKK (+ 18 % ift. 2022)
  • EBITDA: DKK 264 mio. (+ 49 % ift. 2022)
  • EBITDA-vækst på ca. 3,8 X i perioden 2019-23
  • En stigning på ca. 22 % i antallet af abonnementer ift. 2022
  Anbefalede artikler